Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Oni zdecydowanie mają z tym problem”. Jason Schreier nie zostawił suchej nitki na studiach PlayStation

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
26.05.2026 09:05
prawdziwy
1
3
odpowiedz
prawdziwy
40
Konsul

„Sony ma problem nie z samym tylko Naughty Dog, lecz z tym, z czym mierzy się prawie cała branża gier: długim i kosztownym powstawaniem gier w ogóle” — ah, te nowoczesne silniki gier. Miały pomagać, a tu widzę, że coś nie hula jak trzeba. Setki–tysiące pracowników, a gra i tak powstaje 10 lat i dalej jest zabugowana, zaglitchowana itd., nawet zwykłe korytarzówki.

26.05.2026 09:50
Maverick0069
1.1
2
odpowiedz
Maverick0069
121
THIS IS THE YEAR

prawdziwy Tak nowe technologie miały skracać czas tworzenia gier, nowe silniki miały być łatwiejsze w obsłudze a gry cyfrowe miały być sporo tańsze.
W naszej branży jak się słyszy deklaracje to trzeba je jak najbardziej brać pod uwagę tylko z odwrotnym znaczeniem i nikt wtedy nie będzie zawiedzony.

post wyedytowany przez Maverick0069 2026-05-26 09:51:15
26.05.2026 10:58
1.2
odpowiedz
Erlan012
103
Generał

Maverick0069 Najpopularniejsze silniki są do wszystkego, a każdy wie jak takie podejście się kończy. Koniec końców i tak trzeba wymyślać obejścia, dodatkowo "optymalizacja" to w dzisiejszych firmach fanaberia i dodatkowe koszta.

26.05.2026 14:06
1.3
2
odpowiedz
divton
52
Centurion

prawdziwy Chodzi o ambicje twórców. To tutaj przeginają w wyścigu za jakością gier. Jeśli twórcy bawią się w tworzenie owłosienia na policzkach i mechaniki kurczenia się końskich jaj to przeginają. A weź to potem jeszcze optymalizuj jak mapy są zawalone kosmetyką. Kończą się czasy gdy inwestorzy rozdawali kasę na prawo i lewo, zaczyna się liczenie pieniędzy. Przyszłość to gry AA.

26.05.2026 23:31
Marky
1.4
odpowiedz
Marky
37
Generał

divton Ale też wielkości map. Masz modę na otwarte światy, albo nawet półotwarte, a każda taka duża mapa przy obecnej szczegółowości grafiki to jest mnóstwo godzin na zapełnienie całej mapy zawartością, którą musisz wymodelować tak, żeby wszystko nie wyglądało identycznie tak samo, choć korzystasz w rzeczywistości z powiedzmy 30 modeli domów z zewnątrz, w których tylko zmieniasz układ i wzory mebli i robisz tak by dwa identyczne domy nie stały niedaleko siebie.

26.05.2026 09:24
Crazy_Bambino
2
odpowiedz
Crazy_Bambino
53
Pretorianin

ND nie wydało ani jednej gry podczas tej generacji, która się już praktycznie kończy. No chyba że ktoś uzna remastery kilkuletnich gier, które wywołały masę negatywnego PR całemu PlayStation. Dodatkowo trailer nowo zapowiedzianej gry został w najlepszym wypadku odebrany z mieszanymi odczuciami graczy co nie znaczy, że gra się nie sprzeda, ale może się okazać, że te x graczy wcześniej kupujących wszystko od ND tej gry już nie kupi i zważywszy na jak się można domyślać ogromny budżet może on ostatecznie zostać pod kreską, co mogło by się okazać zabójcze dla smego ND.

26.05.2026 10:41
3
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

Zgliszcza po Jimie "Płaczku" Ryanie, które zamiast zostać wyniesione jak śmieci, oni dalej się w to pchali i ładowali kasę i nadal pchają bo FairGame$ (Break in?), Horizon i jeszcze parę GaaS jest w piekarniku.

26.05.2026 11:22
4
1
odpowiedz
krontes
57
Pretorianin

Może zamiast tworzyć te 100-milionowe kolosy jeden na generację niech zaczną robić kilka mniejszych. Teraz każdy chce być Rockstarem. zrobić jedną grę na 10 lat i zarabiać na niej przez tą dekadę.

26.05.2026 12:47
Metaverse
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Metaverse
88
Senator

Zeby jeszcze Naughty Dog pracowalo nad kolejna czescia ze swoich najlepszych serii co stanowiloby pewny sukces sprzedazowy. Ten Heretic Prophet jakos nie wzbudza we mnie wiekszego zainteresowania.

26.05.2026 13:49
5.1
odpowiedz
NekoRei
5
Pretorianin

Metaverse Mnie ciekawi ta gra bo to będzie ich pierwsza gra od kiedy robią unchartedy która nie będzie o strzelaniu a będzie się skupiać na bezpośredniej walce. Nie żebym nie chciał uncharted 5 albo tlou3, ale coś nowego zawsze spoko. Martwi mnie tylko jak fabularnie to wyjdzie bo tlou2 o ile świetnie się gra i zwiedza ten świat tak sama fabuła średnio mi się podobała.

26.05.2026 13:45
6
odpowiedz
NekoRei
5
Pretorianin

Ja już od dawna nie gram w żadne gry od sony i też na nic nie czekam. Chyba sobie tylko jeszcze astro bota zagram. Tak to nie mają nic ciekawego dla mnie. Trzymam ps5 tylko dlatego że mam dużą kolekcje fizycznych gier. Gdyby nie to, to już dawno bym to pogonił.

post wyedytowany przez NekoRei 2026-05-26 13:46:49
26.05.2026 16:31
KymJonEst
7
odpowiedz
KymJonEst
14
Centurion

A to Schreier to co to takiego. Jakaś wysypka albo trądzik?

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl