Powiedzmy, juz za czasów PS 4 był nacisk aby tłoczyć mniej płuy z grami na premeirę a wiecej aby szło w cyfre
Akurat temu kolesiowi peron dawno odjechał. Siedzi w necie i wali tweety, że nic mu się nie podoba.
Kiedyś jeszcze jak robił w branży to zwalał wszystko na alkohol ("wypiłem za dużo", vide słynna wypowiedź, że system walki z DMC jest lepszy niż w GoW). Teraz już chyba na alko zwalać nie musi.
Pije i stuka w klakierkę.
Zakłamane statystyki, które nie są w stanie objąć rynku używanych gier + wliczają do statystyk również te gry, które nigdy nie zostały wydane w pudełku. Na szczęście ludzie pod każdym filmem i postem PlayStation cisną po nich równo.
I tak zrobią swoje ale dobrze, że w każdym kraju na Fejsie, na profilu PlayStation, jedyne komentarze jakie są do każdego zdjęcia to jazda na Sony.
Cyfra jest bezpieczniejsza bo o ile PS5 jest kompatybilne z grami z PS4 i nie trzeba było sprzedawać kolekcji gier to PS6 prawdopodobnie nie będzie posiadać napędu, więc nie zagram już w pudełkowe wydania gier z PS4 i PS5 a w cyfrowe, zagram, więc żałuję, że mam 10 gier w pudełku na PS5.
Co do rynku używek to u mnie ok. trzy lata temu zlikwidowali Game4You, więc nie ma nawet motywacji, żeby kupować używki.
Ja na pewno nie wybrałem kolekcjonuje i gram tylko w gry fizyczne
To prawda, zwykle jest tak, że głośna mniejszość krzyczy o tym, że zabierają jej wolność i własność (bo zabierają), ale decyduje milcząca większość, kupując cyfrówki.
Sam kupuje cyfrówki niemal od początku.
Problem w tym, że wersje cyfrowe nie muszą od razu być od razu zespawane z serwisami typu Steam.
Fajnie się tu zachował GoG, który daje nam lokalną, non-DRM wersje, ktora mozemy sobie zgrać na plytke i odpalić bez GoGa.
Z drugiej strony, EULA GoGa nie brzmi już tak optymistycznie:
"2.1. Udzielamy Ci osobistego prawa (zwanego „licencją”) do korzystania z usług GOG oraz pobierania, dostępu lub streamowania oraz korzystania z treści GOG. Licencja ta przeznaczona jest do Twojego użytku osobistego. Licencję tę możemy zawiesić lub anulować w określonych sytuacjach, wyjaśnionych poniżej."