Ostatnie czego mi trzeba to gadać do komputera. Huang jest totalnie odklejony.
Przeciez sformulowanie mysli zajmuje nie raz dluzej niz szybkie kliki myszka. Odklejency
Już nie mogę się doczekać jak wszyscy na open space w biurze będą wydawać ciągle polecenia głosowe zamiast klikać myszką xD
Z grami nie pójdzie tylko oprogramowanie, bo jakby było jakieś dobre rpg powiedzieć żeby twój gracz zrobił coś nie cenzuralnego, krwawego po prostu chorego i czekać jak mu to wyjdzie, tylko że AI gry musiałby być zaawansowany jak miliard w rozumie.
Jedyne co działałoby szybciej to bezpośrednie podłączenie PC do mózgu... a tego nie życzę nikomu, bo tutaj bardzo mocno ocieramy się o wizję dystopijnego świata.
Wystarczy że w pracy muszę dużo gadać, a w domu chcę sobie poklikać zamiast gadać jak dziad do obrazu.
Huang nie jest odklejony. Jest bardzo przyklejony do rzeczywistości. Zarabia na AI miliardy dolarów i chce, aby świat się jeszcze bardziej od tego uzależnił. Niestety, ludzie mu w tym pomagają, używając sztucznej inteligencji na coraz większą skalę.
Będziemy mniej patrzyli, a więcej rozmawiali z naszymi komputerami.
Tylko nie to... Tylko tego mi brakowało. 😰
Wolę klawiatury i myszy, bo to kocham. Lubię dźwięki "kliknięcie".
Ani rewolucyjny PC, gdzie wsteczne kompatybilności z starszymi gier szlag trafi... Tak jak było z PhysX.