No cóż, dla mnie sekcja "co nowego" do zaorania - bezużyteczny chaos, nie wiadomo na jakiej podstawie wyświetlane są tam losowe treści, posty i komentarze randomów do nieobserwowanych wątków.
1. Proszę o opcje ustawienia w profilu, by automatycznie otwierała się zakładka "moje" bo jedyne co mnie interesuje to "dyskusje" i "gry".
2. Nie podoba mi się tylko, że w sekcji dyskusje mam też powiadomienia o nowych postach pod artykułem, podczas gdy wyraźnie zaznaczyłem, że chce tylko powiadomienia o komentarzach pod moim postem.
3. Sekcja "czytelnicy" też do zaorania, po co mi info ile serduszek uzbierałem :D Albo niech chociaż te powiadomienia o serduszkach nie wyświetlają się w feedzie "wszystkie".
Tak jak
Sekcja "co nowego" to zwykły spam folder rodem z gmaila.
Nie potrzebuję widzieć co jakiś ktoś napisał coś pod artykułem/tematem, który mnie zupełnie nie obchodzi.
W sekcji "moje" chcę widzieć odpowiedzi w komentarzach, w których sam się udzieliłem.
Dodatkowo jeśli już chcecie wyświetlać w "moje" wszystkie komentarze pod danym artykułem/tematem to dodajcie osobną opcje do dodawania artykułów do obserwowanych jako przycisk pod samym artykułem/tematem (jak na Steam i "obserwuj dyskusję"). Czasem napiszę komentarz i tyle. Nie interesuje mnie już później dalsza dyskusja.

No jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. Jest git, pozdrawiam całego GOLa, dobrych chłopaków i niech się to trzyma. Dobry przekaz leci.
No cóż, dla mnie sekcja "co nowego" do zaorania - bezużyteczny chaos, nie wiadomo na jakiej podstawie wyświetlane są tam losowe treści, posty i komentarze randomów do nieobserwowanych wątków.
1. Proszę o opcje ustawienia w profilu, by automatycznie otwierała się zakładka "moje" bo jedyne co mnie interesuje to "dyskusje" i "gry".
2. Nie podoba mi się tylko, że w sekcji dyskusje mam też powiadomienia o nowych postach pod artykułem, podczas gdy wyraźnie zaznaczyłem, że chce tylko powiadomienia o komentarzach pod moim postem.
3. Sekcja "czytelnicy" też do zaorania, po co mi info ile serduszek uzbierałem :D Albo niech chociaż te powiadomienia o serduszkach nie wyświetlają się w feedzie "wszystkie".

1. Jest dokładnie tak jak piszesz. Jak jesteś zalogowany do domyślna zakładka.
2. Sprawdzimy co i jak
3. Nie musisz z niej korzystać. Możesz ustawić np. Dyskusje jako opcję domyślną i olewać resztę.
Czy po zaznaczeniu domyślnej zakładki nie będę widział powiadomienia z innych zakładek jak "wszystkie" czy "gry"? W sensie tej niebieskiej kropki przy dzwonku?
Po zaznaczeniu domyślnej zakładki będziesz zawsze otwierał ją jako pierwszą po kliknięciu w dzwoneczek. Nic więcej.
Via Tenor
Ta sekcja ''co nowego'' powinna być prostu personalizowana czyli Ty decydujesz co tam chcesz widzieć:)
To menu "co nowego" mogłaby zostać, ale niepotrzebne są do tego powiadomienia. Jak ktoś będzie chciał to sobie zerknie. :)
Tak jak
Sekcja "co nowego" to zwykły spam folder rodem z gmaila.
Nie potrzebuję widzieć co jakiś ktoś napisał coś pod artykułem/tematem, który mnie zupełnie nie obchodzi.
W sekcji "moje" chcę widzieć odpowiedzi w komentarzach, w których sam się udzieliłem.
Dodatkowo jeśli już chcecie wyświetlać w "moje" wszystkie komentarze pod danym artykułem/tematem to dodajcie osobną opcje do dodawania artykułów do obserwowanych jako przycisk pod samym artykułem/tematem (jak na Steam i "obserwuj dyskusję"). Czasem napiszę komentarz i tyle. Nie interesuje mnie już później dalsza dyskusja.

"co nowego" to opcja dla ludzi niezalogowanych. Zakładam, że osoby zalogowane skupią się tylko na zakładce Moje.
Co do reszty. Każdy wątek ma opcje powiadomień o nim. Resztę możesz sobie ustawić jak chcesz wchodząc tutaj https://www.gry-online.pl/users/ustawienia/powiadomienia_nowe/#www
Zakładam, że wystarczy odznaczyć "Wątki w komentarzach - aktywność w wątkach na forum w których napisałem komentarz" i będzie jak chcesz.
No to skoro jestem zalogowany to powinna być opcja wyłączenia "co nowego" skoro to dla niezalogowanych?
Przeszkadza mi widok powiadomienia i animacji dzwonka sugerujący, że powinienem tam kliknąć i sprawdzić. To tak jakbym zablokował kogoś w WhattsAppie i ciągle miał w telefonie czerwoną kropkę przy ikonie apki gdy osoba zablokowana coś do mnie napisała. Irytująca też jest liczba powiadomień w co nowego osiągająca liczby 300+ itp.
Piszę to jako osoba z umiarkowanym OCD.
A druga sprawa - kiedy wróci filtrowanie gier wg platformy na stronie serii gier?
Np. chcę wyświetlić tylko CODy na PC, a nie mogę, bo pokazuje mi takie gnioty jak "Warzone Mobile": https://www.gry-online.pl/gry/seria-call-of-duty/z81af

Tak do kolejnych już ci nie powinny przychodzić. A te co juz masz możesz sobie odfajkować tutaj https://www.gry-online.pl/users/ustawienia/powiadomienia_nowe/#watki
Generalnie system zakłada że każdy ma deczko inne oczekiwania i preference więc dajemy dość szerokie spectrum opcji włączania/wyłączania co kto chce i lubi.
"filtrowanie gier wg platformy na stronie serii gier" - szczerze chyba nikt przez pół roku nam nie zgłaszał, że mu tego brakuje. Więc nawet tego nie planowaliśmy ruszać.

kilka osób potem zgłaszało to samo:
https://www.gry-online.pl/forum/komentarz-gryonlinepl-2025-ad-kolekcja-gier-powiadomienia-i-szere/z5100f446#post0-16839762
https://www.gry-online.pl/forum/komentarz-gryonlinepl-2025-ad-kolekcja-gier-powiadomienia-i-szere/z5100f446#post0-16839863
https://www.gry-online.pl/forum/komentarz-gryonlinepl-2025-ad-kolekcja-gier-powiadomienia-i-szere/z5100f446#post0-16839846
Problemem jest chaos informacyjny. Zamiast przypiąć jeden wątek na głównej forum to trzeba szukać po podkategoriach, do tego wątki są oznaczane jako "stary" i tworzone są nowe bez powodu. Sposób zgłaszania zmian na stronie powinien być klarowny, ale mniejsza.
Załączam screen "jak to kiedyś było"
Ty odnosisz się konkretnie do strony serii, a w podanych przez ciebie linkach nic takiego nie ma miejsca. Felipe, wafcio i Mówca Umarłych odnoszą się do kolekcji gier. Więc ciutkę naginasz rzeczywistość.
Ale nie jesteś nikim. Wbrew pozorom, cały czas zbieramy dane i uwagi i spisujemy je, by za jakiś czas zrobić poprawki zarówno w sekcji moich gier jak i całej encyklopedii. Wcześniej czy później staną się faktem.
Czekam na przebudowanie sekcji "moje gry" i ich lepszą prezentację na PC. Fajnie jakby wróciło coś takiego jak na poprzednim GOL-u gdzie fajnie było widać trend oceniania

No jest wszystko w porządku, jest dobrze, dobrze robią, dobrze wszystko jest w porządku. Jest git, pozdrawiam całego GOLa, dobrych chłopaków i niech się to trzyma. Dobry przekaz leci.
Ok, to da się teraz np. zablokować wszystkie newsy o GTA6? Coś jak na Steamie gdzie możesz wskazać aby np. gry z tagiem "horrory" Ci się nie wyświetlały bo np. Cię nie interesują? Bo wiem że do premiery newsów o GTA6 będzie z 1000 ;)
Raczej nie. Bardzo nam zależy, żebyś pod każdym napisał, że GTA 6 cię nie interesuje :D I przy każdym dam serduszko - słowo!
GTA6, Dawnwalker, Gothic Remake, może DLC do W3 etc.
Będzie się wam to wszystko ładnie klikało. PPE też będzie miało swoje Eldorado.
Ciekawe kto więcej newsów o GTA6 w tym roku napisze; GOL czy PPE :)
W końcu!!! Teraz można korzystać z tego forum jak człowiek. :)
Ja mam jedną uwagę. Czy można by było jakoś sensownie zrobić powrót do menu dzwoneczka gdy np wejdziemy w jakieś powiadomienie? Bo aktualnie to wygląda tak, że mam np trzy powiadomienia, wchodzę w jedno i jak już przeczytam komentarz to muszę albo scrollowac do góry i ponownie wejść w menu, albo cofnąć do poprzedniej strony, ale wtedy menu znika.
Na ppe mają to rozwiązane w ten sposób, że to górne menu wychodzi spoza ekranu gdy lekko przeskrolujemy do góry.
Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem.
Stary layout i wszystko co z nim związane było sto razy lepsze niż to co jest teraz. Stara strona główna była super w nawigacji, łatwo się odnajdywało oceny graczy nowsze/starsze. To co ktoś aktualnie odwalił to woła o pomstę do nieba. Stare gry-online miało swój klimacik który bardzo pasował do gier. Teraz ta strona wygląda jak jakiś wizaz i ryje po oczach. Artykuł z serii pudrowanie trupa.
Konkurencja sie przestraszyła i wyraża swoje obawy na swieżutkim koncie.
To znaczy że GOL idzie w dobra stronę ;)
Jaka konkurencja fanatyku? Jak wprowadzili nową stronę to usunąłem stare konto bo miałem dość tego dziadostwa, wbiłem na gola sprawdzić czy się coś na lepsze zmieniło i jak trafiłem na ten artykuł to uznałem że założę sobie od nowa. Strona mnie tak boli, że bardzo rzadko tu zaglądałem nie będąc zalogowanym. Jak będę widział temat z "nowymi usprawnieniami" tego paszkwila to przynajmniej będę mógł sobie go skrytykować bo mam taką możliwość.
Stary GOL to była jedna z moich ulubionych stron ale patrząc na to jak powywalali pełno dobrych pracowników, nawet nie tak dawno TVgry chyba rozwiązali to po tej zmianie layoutu idąc tak dalej skończą jak Pclab po "usprawnieniach". Konkurencja to właśnie by się przydała bo jak gdzieś konkurencji brak to się dzieją takie cyrki jak na GOLu, jeżeli polecasz jakąś dobrą stronkę to śmiało możesz podać. Ciekaw jestem co masz na myśli pisząc o konkurencji.

Założyłeś konto, żeby tylko skrytykować, ale miałeś czas i chęci, żeby wypełniać takie rzeczy.
ooooookeeeej :D

"Stary" layout był krytykowany bardziej niż ten obecny, kiedy został wprowadzony.
Nie było też tak łatwo wprowadzać tam zmian, myślę że nowy ma większy potencjał, nawet jeśli się komuś nie podoba.
Przypominam, że już teraz istnieje "alternatywny wygląd" -->
Kto wie czy z czasem, nie będzie można ułożyć i zapisać wyglądu strony wg. widzimisie. Jakbym był Chrisem Robertsem to bym to obiecał.
Przesadzasz. Też byłem zwolennikiem starego layoutu, ale po kilku zmianach ten jest o wiele lepszy i wygodniejszy.
Co do portali poświęconych grom to gol na tę chwilę jest chyba najlepszym wyborem. Nie jest idealnie, ale przynajmniej nie ma tak głupich artykułów i clickbaitow jak na ppe.
test test test, no nareszcie widzę, że można edytować, nie wchodząc na forum. No, chyba że byłem ślepy i wcześniej tego nie widziałem, bo „edytuj” jest schowane pod kolejną ikoną — trochę mnie to dziwi, że nie na widoku, ale ważne, że jest.
Kolejna super opcja dodana, świetna robota panowie i panie! Jak zaczęliście wprowadzać zmiany nagle to nie byłem zadowolony, ale z czasem jak wprowadzaliście co rusz to nowe ulepszenia, to podoba mi się z każdym update coraz bardziej. Powodzenia w dalszym rozwoju.
Ja tylko dołączę się do tego chóru osób, które mówią, że domyślna ilość powiadomień jest przesadzona. Jakbym nie wszedł to mam powiadomienie na czerwono, mimo że nikt mnie nie oznaczył ani nie pisał do mnie. To powoduje, że jeśli będzie ważne powiadomienie, to już z góry będę zakładał, że nie jest ważne. Czyli w skrócie za duży spam.
Tak czy siak życzę Wam jak najlepiej, bo jesteście obecnie jedyną, polską stroną o grach, którą warto czytać.

Wow, dzięki za shout-out. :)
Powtórzę po niektórych poprzednikach - sekcja „Co nowego” w takiej formie jest bezużyteczna. Ale powiadomienia o obserwowanych grach zrobiliście elegancko, więc tamto mogę zignorować. :)
Szkoda tylko, że ilość nowych powiadomień wydaje się na tym dzwoneczku resetować za każdym razem, gdy odświeżę stronę, mimo iż klikam „zaznacz wszystkie jako nieprzeczytane”.
Nieraz trafia się również powiadomienie w sekcji „Moje - Gry”, lecz jak rozwijam tytuł, to mam „brak powiadomień”, jak na screenie.

EDIT: Na dodatek pojawiają się od nowa cały czas po kliknięciu „oznacz jako przeczytane”, podobnie jak ten spam z „co nowego”.
Doceniam chęć unowocześnia portalu i forum. Ale sam osobiście staram się korzystać tak jakby tych wszytkich nowości nie było i wyłączam co się. Ciężko mi się przestawić :)
Fajnie by było gdyby po prostu podawało to informację o aktywności wokół tego co napisałem a nie zawalało mnóstwem informacji, które i tak są na głównej.
Polubienia i odpowiedzi na komentarze to wszystko co potrzebne.

Panowie, ale czy ten dzwoneczek musi mi teraz za każdym razem wyskakiwać jak przewijam komentarze? trochę to irytujące, żeby za każdym razem klikać krzyżyk.
Trwa batalia - włączyć / wyłączyć / zmienić na coś innego. Każdy rabin chce inaczej :D
Ale ogarniemy - obiecuję.
Powinien mniej przeszkadzać. Mam nadzieję, że za 1-2 miesiące zrobimy inne rozwiązanie, które będzie lepsze.
A w czym Ci to przeszkadza? Bo nawet jeśli się z tego nie korzysta to nie zauważyłem aby to w czymś przeszkadzało. A teraz możesz sobie wrócić szybko do menu dzwoneczka i odczytać kolejne powiadomienia.
Fajnie, że działacie i że jest na to jakiś pomysł. Chyba nie jestem targetem tych zmian bo z GOLa korzystam sporadycznie, ale doceniam kierunek. Jednak to na co faktycznie czekam z pewnym utęsknieniem to nowe tvgry i tvgry+. Nie wiem czy się kiedyś doczekam, ale nadzieję warto mieć ;)