Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowe RPG może mieć duży problem ze zwrotem kosztów. Budżet Fable został „niekomfortowo” przekroczony

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
28.07.2026 09:41
1
odpowiedz
PawloxXx
73
Pretorianin

Do ciekaw jestem czy to nie będzie porażka finansowa. Wydaje mi się, że Fable to jednak taka niszowa seria, no chyba, że świetnie to rozreklamują.

28.07.2026 09:53
PanDaneX
1.1
odpowiedz
PanDaneX
22
Generał

PawloxXx czy ja wiem czy taka niszowa, jak miałem 10-15 lat to wiele ludzi się w te gierki zagrywało, pamiętam bo debatowaliśmy o tym na przerwach w szkole czy przy grze w piłkę.

28.07.2026 09:57
1.2
odpowiedz
PawloxXx
73
Pretorianin

PanDaneX No właśnie, ile to lat temu było :D Ja grałem w pierwszą część na PC, potem chyba próbowałem w 2. po długim czasie ale coś mi nie podeszła.

28.07.2026 10:01
PanDaneX
1.3
odpowiedz
PanDaneX
22
Generał

PawloxXx a dobra :D bo my chyba inaczej patrzymy na słowo "niszowa". Ogólnie to masz rację, tyle lat minęło że aż głowa boli. Z drugiej strony jak dobrze rozegrają kampanię marketingową to nie będzie tragedii w sprzedaży.

28.07.2026 09:51
Kwisatz_Haderach
2
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying

Serwis WindowsCentral opublikował nowy artykuł, w którym ujawniono, że Fable „niekomfortowo” przekroczyło budżet – innymi słowy gra okazała się znacznie droższa, niż zakładano.

Guzik ujawniono. Tutaj jest JEDNO i JEDYNE zdanie z oryginalnego artykulu, ktore zaledwie SUGERUJE ze budzet zostal przekroczony. Nawet doslownie tego slowa uzywaja... Zrodla nie donosza o fakcie, one go "sugeruja" (cokolwiek to znaczy).

The same cannot be said for the next Fable, though, which sources suggest has run "uncomfortably" beyond budget

"dziennikarstwo".... lol

Wogole ten oryginalny artykul jest tak zhiperbolizowany, emocjonalny i cierpietniczy, ze nie ogarniam jak cos takiego moze pisac dorosly czlowiek. Oczywiscie oprocz tego aby budowac "outrage" i obraz "cierpiacego" gracza dla klikow.

To co jest opisane jako "news" jest wlasciwie czysta spekulacja, i kolejna okazja zeby wydalis z siebie XXXX znakow bezwartosciowego jeczenia (bo sprawy z tytulu dotyczy CALA JEDNA LINIJKA).

Czemu poprostu nie mozecie opisac faktow i zamiast takiego pierdzielenia zrobic np wiecej recenzji i normalnego kontentu?
Byloby to naprawde odswiezajace w tym zalewie szlamu, z ktorego doslownie trzeba wylawiac jedno zdanie, ktore i tak tylko ociera sie o fakt.

I zeby nie bylo, jakby to bylo o Sony czy innej firmie, to uwazalbym tak samo.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-07-28 10:01:46
28.07.2026 09:56
PanDaneX
3
odpowiedz
PanDaneX
22
Generał

jeśli przekroczenie nie będzie się wiązało z późniejszym cięciem kosztów to dla nas graczy świetna informacja :D.
Tak czy siak brałbym to raczej za plotkę :P

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl