Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Nowe RPG może mieć duży problem ze zwrotem kosztów. Budżet Fable został „niekomfortowo” przekroczony

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
28.07.2026 09:41
1
odpowiedz
PawloxXx
75
Pretorianin

Do ciekaw jestem czy to nie będzie porażka finansowa. Wydaje mi się, że Fable to jednak taka niszowa seria, no chyba, że świetnie to rozreklamują.

28.07.2026 09:53
PanDaneX
1.1
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

PawloxXx czy ja wiem czy taka niszowa, jak miałem 10-15 lat to wiele ludzi się w te gierki zagrywało, pamiętam bo debatowaliśmy o tym na przerwach w szkole czy przy grze w piłkę.

28.07.2026 09:57
1.2
odpowiedz
PawloxXx
75
Pretorianin

PanDaneX No właśnie, ile to lat temu było :D Ja grałem w pierwszą część na PC, potem chyba próbowałem w 2. po długim czasie ale coś mi nie podeszła.

28.07.2026 10:01
PanDaneX
1.3
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

PawloxXx a dobra :D bo my chyba inaczej patrzymy na słowo "niszowa". Ogólnie to masz rację, tyle lat minęło że aż głowa boli. Z drugiej strony jak dobrze rozegrają kampanię marketingową to nie będzie tragedii w sprzedaży.

28.07.2026 11:21
1.4
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

PawloxXx Po drugie ten reboot wygląda jak generyczne fantasy i oferuje odłamek tego co oferowała oryginalna trylogia.

28.07.2026 12:46
1.5
1
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
1
Pretorianin

Nickimru jak zwykle już grał i pozjadał rozumy.

28.07.2026 09:51
Kwisatz_Haderach
2
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying

Serwis WindowsCentral opublikował nowy artykuł, w którym ujawniono, że Fable „niekomfortowo” przekroczyło budżet – innymi słowy gra okazała się znacznie droższa, niż zakładano.

Guzik ujawniono. Tutaj jest JEDNO i JEDYNE zdanie z oryginalnego artykulu, ktore zaledwie SUGERUJE ze budzet zostal przekroczony. Nawet doslownie tego slowa uzywaja... Zrodla nie donosza o fakcie, one go "sugeruja" (cokolwiek to znaczy).

The same cannot be said for the next Fable, though, which sources suggest has run "uncomfortably" beyond budget

"dziennikarstwo".... lol

Wogole ten oryginalny artykul jest tak zhiperbolizowany, emocjonalny i cierpietniczy, ze nie ogarniam jak cos takiego moze pisac dorosly czlowiek. Oczywiscie oprocz tego aby budowac "outrage" i obraz "cierpiacego" gracza dla klikow.

To co jest opisane jako "news" jest wlasciwie czysta spekulacja, i kolejna okazja zeby wydalis z siebie XXXX znakow bezwartosciowego jeczenia (bo sprawy z tytulu dotyczy CALA JEDNA LINIJKA).

Czemu poprostu nie mozecie opisac faktow i zamiast takiego pierdzielenia zrobic np wiecej recenzji i normalnego kontentu?
Byloby to naprawde odswiezajace w tym zalewie szlamu, z ktorego doslownie trzeba wylawiac jedno zdanie, ktore i tak tylko ociera sie o fakt.

I zeby nie bylo, jakby to bylo o Sony czy innej firmie, to uwazalbym tak samo.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-07-28 10:01:46
28.07.2026 10:40
2.1
odpowiedz
premium341893526
49
Konsul

Kwisatz_Haderach Nie ma co się produkować. Ten portal to od dłuższego czasu już szambo. W dodatku redaktorzy, nawet ci wysoko postawieni w hierarchii całej spółki nie robią sobie nic ze swojego wizerunku i na zaczepki czytelników reagują obelgami w ich stronę. Problem taki, że nie ma innej, zaznaczam, dużej alternatywy w Polskich mediach growych.

28.07.2026 12:47
2.2
odpowiedz
nazgul-r4jdowi3c
1
Pretorianin

Nie wolno tak pisać, bo przyjdzie Łosiu i napisze, że idźcie sobie gdzie indziej jak nie pasuje.

28.07.2026 13:52
2.3
1
odpowiedz
premium341893526
49
Konsul

nazgul-r4jdowi3c O nim mowa między innymi ;p

28.07.2026 09:56
PanDaneX
3
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał
PLUS

jeśli przekroczenie nie będzie się wiązało z późniejszym cięciem kosztów to dla nas graczy świetna informacja :D.
Tak czy siak brałbym to raczej za plotkę :P

28.07.2026 10:39
4
odpowiedz
katai-iwa
74
Legend

Czyli szykuje się kolejna gra uwalona przez hinduskę z ultra białymi zębami?
M$ powinine ten tytuł wydać na premierę poza Gamepass żeby się jakoś zwróciła produkcja.

28.07.2026 10:43
5
odpowiedz
1 odpowiedź
boy3
152
Legend
MAX

A co sądzicie o fable 3? Dobra gra?

28.07.2026 11:20
5.1
1
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

boy3 Najsłabsza z oryginalnej (i prawdziwej) trylogii.

Ranking wygląda tak:
1. Fable 2
2. Fable The Lost Chapters
3. Fable 3
Fable 4/Reboot nie istnieje

28.07.2026 11:00
6
odpowiedz
Kriszo
177
Generał

Opóźnią premierę na PC i Xboksa z powodu gry na Playstation. Co to niby da? Że pieniądze ze sprzedaży na te dwie platformy przyjdą później, a straty będą rosnąć. Jeśli ma się sprzedać na Playstation, to się sprzeda, a jak wydadzą zgodnie z planem, to będą już zarabiać na wersjach pecetowych i na Xboksa. Sprzedaż na Playstation przyjdzie później. O ile przyjdzie, bo może na tej platformie to będzie porażka. Wtedy tym bardziej dalsze opóźnianie nie ma sensu.

28.07.2026 12:39
7
1
odpowiedz
Fawkulce
6
Chorąży

Że co? Ta gra padnie bo to woke szid pełen bambkow Albion lol plus jest nudna co było widać po gameplayu. Razem z laffy (bo to pośmiewisko woke) zostanie szrotem lutego

28.07.2026 17:13
cycu2003
8
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

Kurde, mam nadzieję że będzie to chociaż 7.5/10. A co do eksluziwów to mogą sobie robić ale na nowej konsoli a nie straconej już na rynku. Teraz to by była tylko strata kasy

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl