Wczoraj na PPE.pl był artykuł, tym razem okazali szybsi od was, jdnak z tą rożnica że ten projekt ma podobno wspierać jakiś saudyjski inwestor czy sponsor w kwocie 100mln euro.
Daniel VaVra by sie wygadał na twitter, postuje o wszystkim o AI, o grach i ch deweloperach, o KCD wec nie powstrzymał by jezora na wodzy ale pożyjemy zobaczymy.
Dużo ostrożniejszy artykuł jednak i bez chóralnego ogłaszania, że to już niemal pewne.
Władca Pierścieni, Gwiezdne Wojny i Harry Potter mają to do siebie, że najlepsze gry i filmy w tym uniwersach mamy już za sobą i nic lepszego już nie wyjdzie.
broń boże tego studia od władcy pierścienia... fabułę robią spoko, cała reszta leży.... a jakie mieli spiny że nie zrobili ich grą roku, że zostali "wydymani"... oni dalej nie czają że ten ich system walki nadaje się do śmietnika, wiezdmin 3 miał słaby system walki ale 3x bardziej satysfakcjonujący.... stawiają na realistykę, ale nie na klawiaturze i myszce, na padzie tym bardziej..... szczerze to jest jedyna gra która zapdła mi w pamięć jeśli chodzi o fabułę, ale nigdy do niej nie wracam drugi raz ze względu na system walki, który jest tak odpychający że odechciewa ci się grać momentami..... nawet teraz wyszedł dodatek, i mimo że uwielbiam te klimaty to nie jestem w stanie zdzierżyć tego systemu walki na który narzeka 80% osób grających w to
Oby to się okazało prawdą jedne z niewielu studiów, które może zrobić grę zgodną z lore, a nie odstawiać z dupy szopki jak amazon i wymyślać coś, co nie istniało, ale zobaczymy, już tak krystaliczni nie są, ale to i tak lepiej niż jakby to miał być kolejny turowy RPG (nic do nich nie mam, ale za dużo ich ostatnio wychodzi)
Bez Vavry jakoś tego nie widzę. Gość jest wizjonerem i jego bezkompromisowość w gruncie rzeczy zbudowała markę studia. Oczywiście nie umniejszam ani trochę artystom którzy pracowali nad grami tam. Dla mnie to arcymistrzowie. Jednak Napoleon musi być u streru