Komentarze do wiadomości: Nowa aktualizacja Steam usprawnia pobieranie: kiedy wrócicie do domu, gra będzie już zainstalowana

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
30.04.2026 14:09
Mati17
1
odpowiedz
Mati17
21
Legionista

Pewnie zostanę za to zjechany, ale czy przy dzisiejszych prędkościach internetu taka opcja ma sens? Owszem, pamiętam sam jak miałem internet 10 Mb/s albo 20 Mb/s to zostawiałem komputer włączony na noc żeby coś pobrać, ale dzisiaj raczej standardem są światłowody minimum 300 Mb/s, więc nawet pobranie tych 100 GB zajmuje z 30min. Wiadomo, spoko że taka opcja jest, pytanie tylko ile osób z niej tak naprawdę skorzysta.

30.04.2026 14:56
1.1
CrazyGambler
21
Legionista

Mati17 Myśle że to nie tyle rozwiązanie problemu że trzeba czekać na download gry, tylko bardziej dla osób które grają na kilku urządzeniach, dajmy na przykład ogrywasz sobie grę na kompie ale stwierdzasz że sobie wieczorem pograsz wygodnie na kanapie na steam machine czy decku więc zawczasu sobie odpalasz instalacje żeby się potem tylko wygodnie przesiąść i kontynuować

30.04.2026 15:17
1.2
robertoV
24
Generał

Ja mogę ściagać ponad 70mb/s ale co z tego, jak jest premiera gry to prędkość spada do 20mb/s bo serwery są przeciążone, ja siedze w pracy a w tym czasie może się powoli zaciągać gra w domu. Dla mnie spoko opcja.

30.04.2026 14:17
SerwusX
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
SerwusX
114
Marszałek

Premium VIP

Dziwna sprawa, bo ustawianie pobierania na kompie za pomocą smartfona działało już dobrych kilkanaście miesięcy temu.

30.04.2026 15:06
Araneus357
2.1
Araneus357
63
Scourge of Hell

SerwusX Powiem więcej - działało już co najmniej kilka lat temu. Korzystałem w taki sposób z przeglądarki jak i aplikacji mobilnej.

30.04.2026 15:21
SerwusX
2.2
SerwusX
114
Marszałek

Premium VIP

No właśnie, bo pamiętam, że kupiłem przez telefon grę, akurat miałem włączonego PC i można było uruchomić pobieranie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl