Po GTA 6 co miesiąc będzie wychodził kolejny projekt. Jeżeli faktycznie mają ich aż 29, to patrząc na to, że Grand Theft Auto VI wychodzi dopiero po ponad 12 latach od premiery Grand Theft Auto V, firma zapewniła sobie robotę na kilka kolejnych pokoleń -nawet jeśli część z tych projektów to nowe odsłony innych serii, jak Red Dead Redemption czy różnego rodzaju DLC czy nawet gry na telefon, powinszować.
Obyś tylko nam nie odleciał dziennikarzyno, jak
przy nieistniejącym dodatku do Wiedźmina 3 który jest chyba apogeum waszej chorej wyobraźni.
gta chinatown wars, max payne mobile, więc nie wiem artykuł nie mówi o innych firmach podobnie jak i o rockstar też nic nie ma.
Ponadto spójrz na dołączone do artykułu zdjęcie, powinno wiele wyjaśnić.

tutaj podwykonawcy take two
Rockstar Games
2K
Zynga
A pod nimi siedzą mniejsze studia robiące konkretne gry.
Studia Rockstar Games
Rockstar North — seria Grand Theft Auto V i Grand Theft Auto VI
Rockstar San Diego — Red Dead Redemption 2
Rockstar Leeds
Rockstar Toronto
Rockstar Dundee
Rockstar Lincoln
Studia pod 2K
Visual Concepts — NBA 2K25
Firaxis Games — Sid Meier’s Civilization VII
Hangar 13 — Mafia: The Old Country
Gearbox Software — Borderlands 4
Cat Daddy Games
HB Studios — PGA Tour 2K25
Mobile / Zynga
NaturalMotion
Gram Games
Peak Games
Ja tylko mam nadzieję że doczekamy się RDR3 wcześniej niż w 2035 roku :)
CDPR ma Poison Pilla w statucie. Nie jest go prosto przejąć metodami rynkowymi. Musieliby więc mocno za niego przepłacić.
Nie wiem czy T2 stać na przejmowanie CDPR... W momencie jak mogą taniej przejąć Ubisoft. Embracer też byłby w ich zasięgu.
Jakbyś się zastanawiał czym jest Poison Pill. To po prostu jakby Take2 za pomocą siebie i podległych funduszy przejęło 99% akcji, a zostali przynajmniej 4 pozostali akcjonariusze z groszowymi ilościami akcji, to T2 miałaby 20% głosów w walnym, podobnie jak 4 pozostałych...
Przejmą firmy, wszystkie siły skierują na robienie zawartości do GTA VI: Online, a te 29 tytułów to będą jakieś DLC do GTA VI: Online i tym oto sposobem przez następne 20 lat aż do GTA 7 będą sobie zarabiać z Shark Cardsów więcej niż na jakiejkolwiek produkcji gier - tak to widzę! :D
Brakuje jeszcze remastera GTA IV o którym było głośno rok temu i niektórzy myśleli że w 2025 jeszcze zagramy.