Kurcze musze ściągnąć bo mam na steam po tym jak skończyłem w połowie stycznia pozbyłem się z lapa i tyle ten żałosny błąd widziano.
po 4 próbach przejścia gry ( przez okres całego roku) nie udało mi się skończyć tego dziadostwa ani razu (błędy, błędy i błędy).
Pomijając już problemy z ukończeniem samej gry to długo można by wymieniać minusy tytułu... poczynając od wykastrowania tego co w serii było piękna (np. prawdziwie żyjący świat) aż po ekstremalnie dużą i zarazem ekstremalnie "pustą" mapę.
Żadna gra aż tak bardzo mnie nie zawiodła jak ta, tyle lat czekania na marne. Nie ma szans że mnie przekupią jakimiś pierdołami.
I TA CENA XD ponad 200 zł za źle działający produkt.
Wgl ta taktyka twórców... do połowy gra działała w miarę idealnie a dopiero w połowie się sypała. Jak dla mnie perfidne zagranie żeby ludzie np na steam już nie mogli zwrócić i żeby premiera przebiegła w miarę normalnie. Zamiast grę naprawiać to pierwsze dni świętowali (wszyscy wiemy jak długo trzeba było czekać na pierwsze łatki, które o ironie nie pomagały), potem była masa politycznego gadania i usuwanie niechcianych komentarzy na Reddit czy w innych miejscach. W między czasie wypierali się własnych obietnic wycierając sobie ryje tragedią własnego narodu. Bo przecież logiczne że jak nie lubisz stalkera2 to musisz kochać zbrodnicze reżimy XD.
Przeszedłem tę grę dwa razy. Na premierę faktycznie były problemy, teraz jak grałem w listopadzie na patchu 1.7 wszystkie zostały wyeliminowane i można przejść całość bez jakichkolwiek blokujących grę bugów.
po 4 próbach przejścia gry ( przez okres całego roku) nie udało mi się skończyć tego dziadostwa ani razu (błędy, błędy i błędy)
Błędy, owszem, były. Liczne. Ale chyba tylko jeden blokował postępy fabularne. Niestety, dość długo trzeba było czekać na jego oficjalne załatanie. "Nieoficjalne" rozwiązanie pojawiło się jednak zaraz po premierze. I dlatego grę bez większych problemów ukończyłem. Była na tyle dobra, że zamierzam do niej jeszcze wrócić, jak już zakończy się proces produkcji. ;)
I co, mam jeszcze raz instalować ten badziewny produkt żeby dostać kilka nowości? Nie dzięki.
Super wiadomość! Kupiłem na premierę, ale po około 20h gry odłożyłem do czasu połatania. No ale teraz to już nie ma wymówki, trzeba skończyć. Wiem już w co będę grał w Sylwestra hehe;)
Teraz gram na najnowszym patchu i jest ok wciąga nawet. Przeciwnicy już nie mają snajperskiej celności i do tego kryją się za osłonami, a nawet próbują nas szturmować. Chętnie wezmę dodatkową zawartość i przy okazji jak gram to sprawdzę.
Nic nie ma do pobrania (niby 18) oni gry nie ogarneli a biorą się za DLC joke haha
szkoda ze po zakończeniu fabuły, świat nie staje się otwarty tylko wychodzi do menu
Dobry przedświąteczny prezent, gram od jakiegoś czasu, coś ponad 20h nabiłem i jestem wręcz zachwycony tą grą. Nie mogę oderwać się od zwiedzania Zony i picia wódki. Poza tym świetna ekonomia gry, zachęcająca do szukania gratów po świecie i wypełniania misji. Trochę ciężko nadąża się tylko za fabułą, gra ma poplątany system przyczynowo - skutkowy, a dziennik mało co wyjaśnia, brak też jakiegoś kompendium dla kogoś kto nie siedzi w tym uniwersum. Wszystko inne jednak błyszczy jak Zona w deszczu.
Teraz można chyba stwierdzić że jest to gra na poziomie może sciągne ze steam i zobacze ta pozycja dziś wygląda?? o wczesnym
dostępie 20 listopada 2024 w dniu premiery czy przed nikt nie pisał a tak wtedy wyglądała w dodatku po tak długim oczekiwaniu wyszło to
miernie, grę skończyłem w polowie stycznia 2025 bo po premierze powyższej przerzuciłem
sie na Indiana Jones the great circle ktory to pojawił sie na rynku i dopiero
po skończeniu Jonesa wróciłem do nudnego Czernobyla.