75zł za obejrzenie trailera 😂, to już ociera się o szczyt głupoty.
Szybciej bym kupił jakieś konto za 20 zł albo o zgrozo.. poczekał aż pojawi się na YT.. Stfu efektu FOMO.
"Jestem pewien, że go obejrzycie, bo wszyscy tak zrobią"\
A co to? Korea płn., że kto żyw ma oglądać wystąpienie jaśnie oświeconego przywódcy, a kto nie obejrzy, tego z całą rodziną na 5 pokoleń naprzód do łagru? Nie ma obowiązku oglądania trailera, ani grania w GTA 6.
"Myślę, że jest to przykład tego, jak Rockstar próbuje nowych rozwiązań oraz wypromować grę, i mam nadzieję, że czeka nas jeszcze wiele podobnych działań."
Dajemy trailer na naszym YT, może dajmy go też na NF, żeby poszerzyć grono odbiorców? To jest poszerzanie zasięgu promocji.
Dajmy NF 6 godzin wyłączności na naszą reklamę, zanim pokażemy ją publicznie na YT. To początek wyjątkowo chamskich sposobów monetyzacji każdego g**na, nawet reklamy, który należy dusić w zarodku, zanim się rozpleni.
Przypominam że seria GTA to jedna wielka kontrowersja... praktycznie przy każdej premierze były akcje z oburzeniem społecznym wynikającym albo z przemocy zawartej w grze albo ze sposobów na reklamy :). Wy wszyscy jak głupki tylko napędzacie ten młyn, wszędzie mi się już wyświetlają artykuły i memy z GTA 6 XD. Nawet specjalnie się nie interesuję tematem a mam wrażenie że wiem o nim wszystko XD. Prawda jest taka że brakuje jeszcze protestów oburzonych mniejszości albo przeciwników gier pod siedzibą żeby mieć marketingowe bingo XD
Ciekawe czy ktoś komu zapłacił za tę współpracę ;)
Czy Rockstar naprawdę potrzebuje dodatkowych odbiorców i szuka ich na Netflixie? Czy to Netflix szuka nowych odbiorców i dlatego skierował swoje kroki w stronę jednego z największych hitów tej dekady? Wydaje mi się, że więcej może zyskać Netflix...
GTA VI nie wyjdzie na pc przed startem multiplayera na konsolach bo przeciez zaraz powstałby mod który umożliwiłby to na pc.
Ale moim zdaniem czeka nas ścisła współpraca z Netflix prowadząca do strimingowej wersji VI.
Jestem świeżo po darmowym okresie i całe szczęście, że to koniec. Oglądnąłem sporo słabych filmów z dobrym opisem początkowym i grafiką.
Nie wszyscy. Kto ma Netflixa i gra to zobaczy. Ktoś odpali Netflixa tylko dla tego pokazu, to jest stracony. Nawet jak ktoś ma hajs, i to dla niego grosze, to płacić tylko za to, żeby zobaczyć coś 6 godzin wcześniej, jest dla mnie jakąś chorobą. No ale jak testerzy płacą więcej za skórki i za granie dwa dni wcześniej, to w zasadzie jest dobrze wychowane stadko . No ale tak to działa. Takie piosenkarki jak Swift hoduje stadko, gdzie dzieciarnia kupuje wszystko, bajki to samo. Sam byłem właściwie za dziecka ofiarą. Kupowało się tony chipsów żeby mieć wszystkie Tazosy(ale tylko pierwsza seria) Albo karty dragon ball z Chio i z gum turbo. Ale to trwało może z 2 lata. Potem już tak żeby mieć wszystko nie kupowałem . Teraz jak coś kupuję, to też nie dosłownie wszystko, bo mi ktoś tak powie. Tylko jak chcę to kupię. Smutne jest to, że ludzie kupują coś, bo wystarczy że na opakowaniu jest jakaś gwiazdka, albo te lody ekipy XD A wszystko smakuje tak samo. No ale kto co lubi.
75zł za obejrzenie trailera 😂, to już ociera się o szczyt głupoty.
Szybciej bym kupił jakieś konto za 20 zł albo o zgrozo.. poczekał aż pojawi się na YT.. Stfu efektu FOMO.
A co do GTA: tak naprawdę... to nawet nie wiadomo, czy to będzie trailer ;) Jest to opisane jako Extended Look, ale równie dobrze możemy zobaczyć proces tworzenia gry, czyli jakieś ujęcia ze studia, gdzie trwały prace nad poszczególnymi elementami gry (może jakieś grafiki koncepcyjne, itp.). Może być tak, że nie będzie żadnego konkretnego gameplayu nawet :D Wydaje mi się, że ludzie byliby bardzo niezadowoleni, gdyby nie dostali chociaż minuty gameplayu, aleee... wcale się nie zdziwię, jak Rockstar przytnie w ciula i ludzie zobaczą jakiś szajs zamiast prawdziwego mięcha :D
Tak czy siak - ja sam nie zamierzam oglądać na N. Będę miał aktywną subskrypcję, ale poczekam na następny dzień i obejrzę na YT jak normalny człowiek.
Netflix ostatnio wrocil z okresem probnym wiec nie musicie nic placic zeby to objerzec. EOT
Sam mam na inny kraj bo te ciaglre podwyzki sprawily ze nie bylo warto, teraz mam za 20 pln miesiac standard i jest ok
Ale to i tak sporo w porownaniu do apple tv za 4 zl / miesiac - a tam jakosc seriali jednak lepsza
GTA V fabularnie to była tak kupa, podchodziłem do niej 4 razy i nie dałem rady przejść.
Coś czuje, że VI, będzie jeszcze gorsza, jeszcze ten cały hype na durne trailery.
Ja się za każdym razem odbijałem od gry, jak wchodził wątek Trevora. Próbowałem przejść trzy razy i w końcu odpuściłem.
GTA 5 fabularnie nie był taki zły, nie był to może poziom CDPR, ale Rockstar dowiózł całkiem dobrą grę jak na tamte czasy.
GTA 6 jest wielką niewiadomą, bo prawie nikt z poprzednich ekip odpowiedzialnych za fabułę nie pracuje już w Rockstarze...
Patrząc po kondycji amerykańskiego kina oraz dotychczasowych dziełach ekipy odpowiedzialnej za GTA Online, GTA6 może być epicką kupą(te ostatnie rzeczy mogli robić Ci sami ludzie, a pojawiły się jakieś narzekania na dialogi...). W GTA5 był chociaż kontrowersyjny język i żarty. W GTA6 może być historia z Disneya. Pożyjemy zobaczymy, ja nie zalecałbym nikomu preordera...
Kupowanie netflixa, dla obejrzenia trailera to też poroniony pomysł... Żeby to chociaż Gameplay był, a nie zbitek scen.
W sumie w GTA 4 podobnie, za dużo powtarzalnych czynności szczególnie irytujący Roman. Wątek główny nieco ciekawszy niż GTA 5. Choć mocno depresyjny, a szare bure miasto bez plaży, lasów, gór etc. też nie pomaga. W San Andreas była większa różnorodność no i fabuła ciekawa.
W GTA San Andreas grało mi się najlepiej ale też miała kilka irytujących misji jak ta z tym dronem/samolocikiem.
"Jestem pewien, że go obejrzycie, bo wszyscy tak zrobią"\
A co to? Korea płn., że kto żyw ma oglądać wystąpienie jaśnie oświeconego przywódcy, a kto nie obejrzy, tego z całą rodziną na 5 pokoleń naprzód do łagru? Nie ma obowiązku oglądania trailera, ani grania w GTA 6.
"Myślę, że jest to przykład tego, jak Rockstar próbuje nowych rozwiązań oraz wypromować grę, i mam nadzieję, że czeka nas jeszcze wiele podobnych działań."
Dajemy trailer na naszym YT, może dajmy go też na NF, żeby poszerzyć grono odbiorców? To jest poszerzanie zasięgu promocji.
Dajmy NF 6 godzin wyłączności na naszą reklamę, zanim pokażemy ją publicznie na YT. To początek wyjątkowo chamskich sposobów monetyzacji każdego g**na, nawet reklamy, który należy dusić w zarodku, zanim się rozpleni.
No pewnie, obejrzymy. Wstanę rano, zrobię kawkę, śniadanie i odpalam na YT. :) żaden problem.
Globalnego szumu ciąg dalszy. Ale tym razem zamiast wkurwiać przy kolejnym newsie o tej grze powiem Wam, że mam pewną teorię :) W trailerze będzie zawarta informacja, że GTA 6 zadeniutuje równocześnie też na PC ;)
Przypominam że seria GTA to jedna wielka kontrowersja... praktycznie przy każdej premierze były akcje z oburzeniem społecznym wynikającym albo z przemocy zawartej w grze albo ze sposobów na reklamy :). Wy wszyscy jak głupki tylko napędzacie ten młyn, wszędzie mi się już wyświetlają artykuły i memy z GTA 6 XD. Nawet specjalnie się nie interesuję tematem a mam wrażenie że wiem o nim wszystko XD. Prawda jest taka że brakuje jeszcze protestów oburzonych mniejszości albo przeciwników gier pod siedzibą żeby mieć marketingowe bingo XD
A wystarczy przypomnieć, że jak wychodził GTA1 to opłacili kolesia, który nakręcił jakiegoś polityka ze srogiej prawicy w UK, żeby podjął temat premiery na obradach, bo będzie wychodzić szkodliwie brutalna gra :D.
Ciekawe ile tym razem zakupią odsłon na YT... 10mld stawiam, taki hype.
Jak ktoś ma wątpliwości, że jak to tak, przecież duże korpo by tak nie zrobiło... Noo ta jasne... A ta 50 krotna dysproporcja w odsłonach pomiędzy ich kanałem a IGNem (większym kanałem), to tak wygląda YT.
Tak ma rację. Ja już wykupiłem pełny pakiet Netfiksa na rok że móc oglądać reklamy w 16k na moim telefonie.
Osobiście obstawiam, że gra będzie chałą (od dłuższego czasu ale pomyślałem, że się z tym przypomne) 😎
Chociaż nie zdziwiłbym się gdyby wielu butolizów i tak ją kupiło - więc ze sprzedarzą będzie pewnie "not great, not terrible"...
Obejrzałem tylko pierwszy trailer drugiego nawet mi się nie chcę. Żeby się zelniczek nie zdziwił. Nie wszyscy są tacy posrani, żeby za minutę trailera płacić kasę.
Już lecę i kupuję subskrypcję do platformy streamingowej, którą nie jestem zainteresowany tylko po to, żeby obejrzeć 6 godzin wcześniej materiały promocyjne gry, które powinny mnie zachęcić do jej zakupu...
Rockstar przecież to Ty dzwonisz.
Jeszcze mnie aż tak nie pogrzało zeby kupować subskrypcję na czymś tak debilnym jak netflix żeby obejrzeć zapowiedź gry.
Bardziej mnie w tym momencie interesuje wykorzystany język. "Jeśli nie jesteście subskrybentami Netflixa, zdecydowanie powinniście nimi zostać", "Jestem pewien, że go obejrzycie, bo wszyscy tak zrobią". Normalnie w przypadku produktu do sprzedania, jak każdego innego, spodziewać się można typowej reklamy opartej na zachwalaniu danego produktu - "kupujcie nasz produkt, bo jest tak dobry". Ale w przypadku GTA tego nie ma, albo przynajmniej ja tego nie widzę. Jest za to próba kreowania standardów/norm społecznych, w dodatku "samospełniająca się". "Kup nasz produkt, bo wszyscy go kupią. Dlaczego? Bo wszyscy go kupią, to oczywiste!". Pomiędzy wierszami za to "każdy kupuje nasz produkt - nie chcesz chyba odstawać od grupy, prawda?". Sama gra w efekcie mogłaby nie zawierać żadnego gameplay'u - wystarczy, że jest tytuł i cała ta otoczka społeczna. To już nawet nie jest zabawne, to przerażające.
Ja obejrzę na sto procent. I założę specjalnie konto nowe na Netfliksie, aby nie płacić ponieważ jest okres próbny. Mam zamiar to obejrzeć o 21 wieczorem przy piwku, a nie czekać do 3 w nocy jak debil xD
Fajnie jakby ta przechajpowana gierka okazała się porażką. No ale to tylko marzenia. Choć jeśli się okaże drugim Saints Row Reboot to GTA 7 może się już gorzej sprzedać i mit Rockstara mesjasza gamingu w końcu się skończy. Przydałby się tej branży reset.
Do mnie od paru dni dobija się matka bym jej tego netflixa zainstalował bo tam gierka będzie pokazana i każdy będzie to oglądał

za darmo. dalej za drogo ? Chciwe korpo powinno płacić za obejrzenie, żebyśmy mogli ich nazywać frajerami !
No chyba nie. Ta gra jest mi tak obojętna jak kolejne cody, czy fify. Kiedys moze zagram jak będzie w dużej promocji.
27 sierpnia zabieram się za ogrywanie "Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2" także oglądanie reklam przehypeowanej gry mnie ominie. Jaka szkoda (sarkazm ;))
Szkoda, że nie da zrobić filtra na internet XD pierwsze co bym zablokował to wszystko co związane z GTA XD
Tymczasem Olivia Wilde wprost powiedziała, że Netflix przekupuje producentów, aby ci rezygnowali z pokazów w kinach na rzecz cyfrowej dystrybucji.
"Netflix miał oferować równowartość około 80 milionów złotych za prawa do filmu Zaproszenie, podczas gdy studio A24 kupiło kinowe prawa na rynek amerykański za niespełna 50 milionów złotych. Dzięki mądremu wsparciu producentów reżyserka mogła jednak odrzucić lukratywną ofertę streamingową i postawić na tradycyjne seanse."
A z Zelnickiem należy zrobić to: https://www.youtube.com/watch?v=7mPu5qlVJHQ
Tak kupiłem już preorderek pełnej gry za 100 dolców a nie tej wersji okrojonej dla biedaków . Już szybko wykupiłem netfliksa bo się zesram jak nie zapłacę za możliwość obejrzenia reklamy gry 6 godz szybciej od innych. XD
Wybaczcie musiałem. Nie mam konsoli może kiedyś pogram na PC jak bedzie promocji. Kolejne GTA pewnie wyjdzie za 15 lat wiec jak poczekam jakieś 2 lata chyba niczego nie strace. FOMO nie działa 😏 za stary jestem. No chyba ze W4 😅