Ciekawe z czego wynika fakt, że ta "wielozmienna konwersja" nadal generuje tak wysokie ceny
Bo ludzie tyle płacą. :) Taki sam wynik daje konwersja wielozmienna w przypadku euro, funtów czy franków.
Tak tak, zdaję sobie z tego sprawę, stąd moje pytanie - który(e) z czynników wpływa na tak wysoką cenę.
Wydaje mi się, że Polska nadal jest krajem gdzie ludzie mocno patrzą na cenę i szybko zaczynają kombinować / szukać tańszych kluczy gdy ceny są wysokie. Zreszta Steam sam przyznał, że ta druga metoda, patrząca na siłę nabywczą, dała dużo niższe ceny.
Jestem ciekaw z czego wynika fakt, że Microprose nie obniżył cen całego swojego katalogu. Owszem, bardzo dużo gier dostało tę obniżkę ale nie wszystkie, np. Strategos czy Task Force Admiral dalej kosztują tyle ile kosztowały.
Akurat grami Microprose się bardzo interesuje i śmiało mogę stwierdzić, że twoja ocena jest kompletnie chybiona. Sea Power jest bodajże najlepiej sprzedającą się ich grą, i zjechali z ceny o ponad 50%. Ground Branch, kolejna ich świetna gra, ponad 14k recenzji (bardzo pozytywne), obniżka o niemal 50%. Jest za to sporo mniejszych gier, które zainteresują garstkę maniaków i one nie dostały obniżki... to tyle z tej teorii o "śmieciach".
Coś się dalej rusza, Strategos właśnie dostało tę obniżkę, tak samo jak i Harpoon Classic, jest więc szansa, że doczekasz się na Carrier Command 2 ;)
Cleared Hota mam na liście życzeń, bo Ryslaw polecał ten tytuł. Wkrótce mam go zamiar zakupić.
Jest pierwszy duży wydawca, który realnie pomógł polskim graczom
Proszę was, 1 kwietnia dopiero jutro.
Ten wydawca to jakaś miernota, a nie duży wydawca.
Wydawca, który nie wydał przez ostatnie 25 lat żadnej pełnej wersji gry, to według Jakuba duży wydawca xD
Przecież nikt się tym nie przejmuje (poza zainteresowanymi) ze Polacy płaca najwiecej lub prawie najwiecej za gry na steam. Ani ta platforma ani wydawcy nic z tym nie zrobią gdyż im to nie przeszkadza, dobrze to pokazała ostatnia aktualizacja cen.
Fajnie, ale to same gnioty, których i tak nikt nie kupował.
High Fleet też kosztuje 28zł ale w promocji i w przeciwieństwie do tych dwóch wynalazków warto
A z cenami w złotówkach to teraz loteria, niektóre kosztują trochę taniej niż w euro, niektóre po staremu druga cena po Szwajcarii a nieliczne mają te 50% w dół