Komentarze do wiadomości: Największy rywal polskiego Manor Lords nie składa broni w walce średniowiecznych strategii o budowaniu miasta. Gracze Farthest Frontier wreszcie poczują się wolni

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
10.04.2026 21:41
1
odpowiedz
MewsoNs
85
Generał

Ja tam 1 zimę przeżyłem, alei tak sądzę, że te początki są żmudne straszne i generalnie niewiadomo czego ile budować w jakiej kolejności. Mam jakieś 5-6h przegrane i w sumie teraz mam wieczne czekanie na drewno i deski pomimo obsadzenia całego obozu pracy 6 ludźmi do jego wyrębu. No tak średnio z tym balansem przy tak małej populacji.

10.04.2026 22:53
animatiV
1.1
animatiV
113
The Ultimate PCMR

MewsoNs Moim zdaniem początki są najlepsze bo najbardziej stawiają na przetrwanie i planowanie początkowych budynków. Choć muszę przyznać że jak zaczynałem to do gry podchodziłem ze trzy razy zanim wszystko przyswoiłem i postanowiłem podnieść poziom trudności.

10.04.2026 22:52
animatiV
2
odpowiedz
animatiV
113
The Ultimate PCMR

Jak ja czekałem na to aby w końcu było można ulepszać ozdoby bez klikania każdego z osobna.. dodanie narzędzia zarządzania budynkami to dla mnie najważniejsza zmiana, a możliwość stawiania budynków pod dowolnym kątem to dopiero niespodzianka. Chciałbym jeszcze żeby ogarnęli system stawiania dróg bo przed aktualizacją nie był on zbyt wygodny i ciężko było postawić drogę dokładnie tak jak się chciało. 

Ogólnie jest to mój ulubiony survivalowy city builder i za jakiś czas wrócę do niego na wysokim poziomie trudności.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl