Jeszcze Apple zrobi Siri po Polsku po 20 latach i w koncu nie bedziemy bananowa republika.
Zledą Zeldą, ale jak świetnie po wczorajszym direct zapowiada się nowy Fire Emblem - a tu cisza.
Nie mogę, ale to nie mogę się doczekać nowej-starej Zeldy, a fakt, że gra dostanie polski język napawa optymizmem, że Nintendo w końcu bardziej otworzy się na rynki wschodnioeuropejskie. Conquest robi dobrą robotę, ale jednak przydałby się oficjalny oddział Ninki... Przydałoby się spolszczać gry bardziej przystępne dla dzieciaków takie jak Kirby czy Yoshi bo przez barierę językową młodsi gracze są po prostu odcięci od tych gier.
Imho teraz jest najlepszy moment na kupno Switcha. Konsola dostała już mnóstwo gier, a jej cena jest jeszcze bardzo przystępna.
Wiec dlaczego Nintendo mialoby isc pod prad i otworzyc poski odzial?
A tu cyk po polsku tylko instrukcja obsługi😂😂😂
ooo to naprawdę dobra wiadomość. Niedawno nawet dowiedziałem się, że rayman 2 na gogu dostał aktualizację w ramach ich programu wsparcia starych gier i co więcej, nawet gierka dostała polską wersję.
Przy Nintendo jedna gra po polsku to wydarzenie 😁ale dobrze dobrze, ja się cieszę bo chętnie nadrobię, podobno, wielki hit.
Moi rodzice nie byli bogaci (wiązali koniec z końcem wręcz), więc na takie wynalazki jak N64 i carty za 300 zł (a to ponoć dziś gry są drogie, kweh!) nie było nas stać. Więc ograłem dopiero tytuł na handheldzie. I co? I zrozumiałem wtedy wszystko. Gra jest wybitna :)
Oczywiście musisz zdawać sobie sprawę, że sporo mechanik (w zasadzie wszystkie wtedy) było pionierskich, ale dziś się zestarzały i nie wierzę, że to poprawią (już na 3DS niektóre były strasznie przestarzałe). Nie wiem jak podejdzie też słynne Water Temple (gracze jej nienawidzą). Na 3DS było trochę łatwiej, więc teraz też pewnie będzie, ale i tak będziesz kombinować z poziomami wody jak głupi (no chyba, że całkowicie coś pozmieniają i uproszczą tę lokację, oby nie!).
Gra jest faktycznie wybitna (9+/10), ale musisz przymknąć oczy na pewne stare schematy. W końcu ogrywasz grę sprzed trzech dekad prawie. Warto o tym pamiętać przed ograniem.
Ciekawe czy Link w rodzimej wersji będzie miał na imię Łącznik a może tylko Linek ;)
Niemożliwe, chociaż dziwne że wcześniej nie było tłumaczeń, w końcu to gry dla dzieci
Ciężko żebym na ten tytuł nie czekał.
W 1999 wszyscy moi koledzy zagrywali się na PC albo plejakach, a ja szukałem kogokolwiek, kto miał N64 żeby choć spróbować w to pograć.
W końcu udało mi się ten tytuł ograć na emulatorach, kilka lat później.
Co jest wielkiego w tej akurat Zeldzie?
Bo doskonale wyważa proporcje między zwartą opowieścią, a swobodą. Jako fan open worldów od samego początku, gdy jeszcze się tak nie nazywały, uważałem, że już sama możliwość pojeżdżenia Eponą po polach przed zamkiem Hyrule to coś, czego nie dadzą mi ówczesne gry.
Autyzm Nintendo w pełnej krasie - nowe gry są po polsku, ale menu konsoli wciąż po angielsku
Przyszłość za kilka lat, każdy w Polsce ma Nintendo w domu. Xboxa w ogóle oficjalnie na naszym rynku kupić nie można, a PlayStation jest takim niechcianym produktem jak teraz Xbox.
A co do wiadomości, to wiadome że petarda.