Skończy się tak, że wypuszczą parę gier ekskluzywnych, te sprzedadzą się gorzej niż wykalkulowali ( no bo Xboxów nikt nie kupuje, więc sama baza PC + Xbox jest zbyta mała). Po czym stwierdzą, że muszą wykonać RESET swojej polityki, bo jednak ich biznes nie jest HEALTHY i wrócą do wydawania na PlayStation xD
Jeżeli to prawda jest to dobra decyzja. Jeszcze niech coda playstation zabiorą i cały misterny plan $ony pójdzie na ryby.
Po pierwsze to nie mogą zabrać CoDa z playstation bo obowiązują ich umowy. A po drugie, gdyby zabrali CoDa z playstation to by był dla nich strzał w głowę bo odcięli by się od ogromnej ilości gotówki, która płynie z zakupu CoDa i mikrotransakcji.
A umowa o której mówisz z tego co pamiętam bo to było parę lat temu więc mogę się mylić była tylko do końca generacji ps5 (jeżeli masz inne info podrzuć link) więc jeżeli tak jest xbox może się wysrać na japończyków i tylko by na tym zyskał.
EDIT : Ponoć cod ma wychodzić na ps do 2033 roku. Jednakże ze względu na zmiany rynkowe i monopolizacje rynku konsolowego na gównostacji nie zdziwiło by mnie to że ms próbował by ten okres skrócić.
Szkoda mojego czasu. Wystarczy mi twój jeden komentarz na temat marki CoDa żeby wiedzieć, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
Żyj sobie w niewiedzy, ja nie mam zamiaru odwalać za ciebie czarnej roboty bo tobie się nie chce.
Fani coda to są przedewszystkim fani coda a nie playstation, to są ludzie którzy kupują jedną grę, czyli coda rocznie i pompują w niego hajs poprzez mtx. Myślisz że staneli by w szeregu i krzykneli "to ja teraz nie gram w coda i zostaje na płaćstacji" olali by szczochem prostym konsole $ony i przeszli albo na pc albo na xboxa.
Odnoszę się do tego, a teraz żegnam panie ignorancie.
Jak myślisz czemu jimbo prawie płakał przed róznymi komisjami antymonopolowymi praktycznie tylko za codem? Zdawał sobie sprawę że jego brak dla pleya był by to wielki cios.
Płakał bo CoD to duża część przychodu Sony.
I tak, wszyscy kupią PC apbo Xboxa dla CoDa, weź ty się rozpędź i...
Tak samo jak wszyscy się rzucili na game passa gdy wrzucili CoDa do tej usługi. 🤦
Twoje chłopsko rozumowe myślenie mnie przeraża, i dlatego nie chciałem nawet zaczynać tej dyskusji bo nie chce mi się tłumaczyć oczywistych oczywistości.
Jeszcze raz i do znudzenia: to nie była obniżka cen Game Passa, tylko zmniejszenie podwyżki.
Skończy się tak, że wypuszczą parę gier ekskluzywnych, te sprzedadzą się gorzej niż wykalkulowali ( no bo Xboxów nikt nie kupuje, więc sama baza PC + Xbox jest zbyta mała). Po czym stwierdzą, że muszą wykonać RESET swojej polityki, bo jednak ich biznes nie jest HEALTHY i wrócą do wydawania na PlayStation xD
Za rok MS zmieni strategię (po raz któryś w tej dekadzie) i wszystkie gry będą puszczać na konsole Sony. Tak więc ja bym był mocno wstrzemięźliwy.
The Elder Scrolls 6 tylko na PC i XSX
Na pewno jest to jedna z serii dla których przynajmniej rozważyłbym zakup xboxa, więc nie dziwię się, jeśli faktycznie będą próbować w tę stronę.
Nie przesadzonych inwestycji tylko tworzenie gier przesiąkniętych ideologią dla 2% społeczeństwa tworzonych przez 2% społeczeństwa. Zatrudniali na podstawie DEI WOK a nie skilla to mają co mają. Kreatywność zabijali a ideologię pchali.