Komentarze do wiadomości: Na kontynuację Gry o tron czekamy tyle samo ile George'owi R.R. Martinowi zajęło napisanie wszystkich poprzednich odsłon

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
10.06.2026 12:01
vanBolko
1
4
odpowiedz
vanBolko
68
Konsul

Nie bez powodu Martin porównywany jest do Bethesda Game Studio, niedługo od wydania TES 5 minie tyle czasu ile upłynęło od pierwszej częsci serii do piątej.

10.06.2026 12:15
2
odpowiedz
Shagwest
67
Centurion

Ja mam taką autorską teorię, niepopartą żadnymi dowodami, że on dawno skończył pisać całą serię, ale nie potrzebuje oglądać tego całego pierdolnika z rozhisteryzowanym fandomem, a i żyć też ma za co, więc wyda ją pośmiertnie.

Pożyjemy, zobaczymy.

10.06.2026 12:22
Kwiliniosz
3
4
odpowiedz
Kwiliniosz
84
Generał

Wiem, że nie mają ze sobą absolutnie nic wspólnego, ale chyba Martin czeka z Wichrami aż Bethesda wyda TES6, a Bethesda czeka z TES6 aż Martin wyda Wichry, ergo żadnego się nie doczekamy 😜

10.06.2026 13:36
4
1
odpowiedz
Bezmozgiezombie
60
Centurion

Jakis czas temu czytalem, ze Martin jest juz na koncowce pisania - problemem sa stale poprawki, ktore zmuszaja go do wracania i przepisywania calych fragmentow. Co nie zmienia faktu, ze to nawet nie ma byc ostatnia czesc serii, a chlop chce do tego dopisac kolejne czesci pobocznych ksiazek.

10.06.2026 14:09
5
odpowiedz
rdzawy.biszkopt
0
Junior

Ale kontynuacja Gry o tron wyszła, jest nią Starcie królów. Taniec ze smokami nie dostał kontynuacji

10.06.2026 14:09
6
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
toyminator
101
Senator

Teoria o tym, że zakończenie serialu, jest takie samo jak w książkach, to sam tak myślałem. I ma to sens. Jak skończyły się książki, to wymyślali swoje historię, i coś tam pewnie jakieś wskazówki od Martina dostawali. Zakończenie się nie przyjęło, i cyk książki od nowa :D A ja sam zakończenie serialu lubię, troche zbyt przyśpieszone. Brakowało z 5 odcinków. Ludzie zawsze się srają, bo ich ulubiony serial, kończy się nie tak jak mają w główkach.
Ja osobiście bym wolał, żeby Zombie wygrały w Winterfell, i potem wszyscy jako trupy, patrzyliby na Cersei ;D Albo większość by zginęła, może komus by się udało uciec, a koniec taki, że wody zamarzają, i nawet letnie krainy mają przesrane ;D Bo ja naprawdę nie wiem, jakiego końca oczekiwali fani.

10.06.2026 14:51
DarthMadara
6.1
odpowiedz
DarthMadara
4
Pretorianin

toyminator problemem jest to że serial pozmieniał wątki i niektóre olał np. wątek Lady Cold Heart, przez co serial po trzecim sezonie zaczyna tracić swoją epickość.

10.06.2026 14:54
6.2
odpowiedz
toyminator
101
Senator

DarthMadara Ale wątek lady Cold heart, i tak był trochę głupi. Sam Martin pewnie nie wie, jak go pociągnąć i skończyć ;D I wydaje mi się, że po prostu Lady miała spotkać się z dziećmi, i i tak oddać życie. Wątek bez większego znaczenia według mnie. Ważniejszy brak w serialu, to jeden z wątków z złotą kompanią, i jakimś tam dziedzicem czy coś, nie pamiętam jak to tam było.

10.06.2026 14:49
DarthMadara
7
odpowiedz
1 odpowiedź
DarthMadara
4
Pretorianin

"Niektórzy spekulują bowiem, że zakończenie książek miało wyglądać dokładnie tak jak serialu."

A naprawdę uważacie że scenarzyści serialu po prostu z tyłka wymyślili kolejne wydarzenia?
To przecież logiczne że musiały być oparte na wstępnych szkicach Martina.
A że ludziom nie spodobało się zakończenie serialu, to Martin stwierdził że olewa Wichry Zimy i kolejne tomy.
Rzucił się do roboty na inne pomysły (w tym Elden Ring). Ogólna Gra o Tron już została zakończona i teraz będą tylko prequele i spin offy.

GOT jest teraz w tym samym punkcie co Star Wars. Sequele także doprowadziły do nikąd bo poprowadzone wątki wszystko rozwaliły, i po prostu nie ma o czym pisać. Więc należy traktować jako zamknięty temat.

Tolkien też próbował pisać sequela Władcy Pierścieni, zapowiadała się lipa.

10.06.2026 22:34
7.1
odpowiedz
marcin1509
28
Legionista

DarthMadara Tylko dlaczego nie spodobało się ludziom zakończenie gry o tron? Bo faktycznie było gówniane, czy nie było ono podparte żadną podbudową, gdyż ostatni sezon pospieszono i wyszło co wyszło?

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl