Strasznie brzydki, pozbawiony wyrazu, generyczny interfejs. Szkoda, że wzięli za wzór Wiedźmina 3, a nie Kingdom Come: Deliverance.

Prawie 300 zł, LOL, trochę śmiech na sali, ego mają wysokie, zobaczymy czy gra będzie warta tych pieniędzy (bo ja na pewno nie kupie na premierę) co zabawniejsze na 100% legalnych kluczykowniach gra chodzi po 250 zł, a na pozostałych po 200 zł i myślę, że 200 zł to bardziej uczciwa cena, jak za grę od studia, które nie zrobiło żadnej gry. Lepiej poczekać z tydzień po premierze na rzetelne opinie od graczy.
Plus do tego dodali w jakich trybach działają wersje na konsole.
https://www.youtube.com/watch?v=6bm4fZjxeJk
W tyłku mam kto na czym gra a tym bardziej ta wasza śmieszna wojenka platformowa.
Czyli mimo niskich wymagań sprzętowych nie będzie 60 fps na konsolach? To chyba pokazuje, że bez DLSS i FG nie podchodź.
Strasznie brzydki, pozbawiony wyrazu, generyczny interfejs. Szkoda, że wzięli za wzór Wiedźmina 3, a nie Kingdom Come: Deliverance.
Twórcy gier lubią skopiować sprawdzone rozwiązanie z inne gry.
Szkoda, że twórca Blood woli skopiować sprawdzone rozwiązanie, a nie wymyśleć coś unikalnego tak jak twórcy Dead Space 1 z nietypowe rozwiązanie. Z drugiej strony, nie jest łatwo wymyśleć coś, co jeszcze nie zostało wymyślone.
Cóż w końcu Tomaszkiewicz pytany jak im udało się zrobić grę w 4 lata,pr'owo mówił o zgranym zespole, tak naprawdę wiele skopiowali pomysłów,szybsze też ich wykonanie dzięki doświadczeniu byłych pracowników cdpr.
Nie pokazujemy niczego "ciekawego" patrz jak działają animacje, oświetlenie etc. A nie gameplay sam w sobie.
Kwestia taka, że Henrykiem grasz z perspektywy fpp, mniej animacji itp.
Tu niestety,trzeba mieć budżet, animację przygotowaną na mnogość sytuacji, gdzie masz szersze pole widzenia, wyliczyć, ustawić,zblendowac wszystko.
Stad to wygląda chwilami bardzo słabo, że postać obraca się jak kołek w miejscu, prawdopodobnie też przez to jest to upierdliwe kolejkowanie wrogów (raz mocniej raz mniej,ale rzadko się zdarza na tym co pokazali aby 2 wrogów min zaatakowało jednocześnie), notorycznie wykorzystywanie w wielu średnich akcyjniakach bez top poziomu dopracowania walki.
Bo gdyby mieli to dopracowane,to ten ich alternatywny system (który usuwa wybór kierunków) i masz walkę po prostu na atak/blok musiałby już ładnie się zgrywać pod względem animacji jeszcze bardziej.
No poziom animacji to niestety nie będzie nawet Wiesiek 3-gdzie walka też była meh, ale budżet i ilość przygotowanych animacji nieporównywalnie większy.
No to zawalili. To nie GTA, że konsolowcy rzucą się na grę nawet jeśli nie ma trybu 60 fps.
Sam teraz gram już głównie na PC, ale nie widzę sensu zakłamywać rzeczywistości twierdząc, że brak trybu wydajności to jakaś norma.

Prawie 300 zł, LOL, trochę śmiech na sali, ego mają wysokie, zobaczymy czy gra będzie warta tych pieniędzy (bo ja na pewno nie kupie na premierę) co zabawniejsze na 100% legalnych kluczykowniach gra chodzi po 250 zł, a na pozostałych po 200 zł i myślę, że 200 zł to bardziej uczciwa cena, jak za grę od studia, które nie zrobiło żadnej gry. Lepiej poczekać z tydzień po premierze na rzetelne opinie od graczy.
Tryb wydajności i 60 fps, na PS5 i Xbox Series X (na "S" niekoniecznie), to standard i dotyczy to także gier na UE5, więc ktoś tu się nie popisał😉.
Pozostaje mieć nadzieje, że ekipa siedząca nad tym tytułem, po premierze, potraktuje tryb wydajności priorytetowo i zmyje z siebie ten blamaż.
Do tego czasu kasa zostaje w portfelu, tyczy się to też wersji PC.
"Na konsolach zabraknie natomiast możliwości grania w 60 fps." no bez zaskoczenia.
Dobrze że wstrzymałem się z zakupem na steamie. Aczkolwiek mimo wszystko chyba poczekam na pierwsze recenzje.
Jeśli ta gra na Ps5 pro nie wyciągnęła 60fps... To życzę powodzenia w odgrywaniu na 1000 różnych kombinacjach PC-owych. chciałem tylko dodać że Assassin's Creed Valaha działa na Xbox series S w 60 🤷🙄i sorry ale ta gra lepiej nie wygląda.
Pozdrawiam serdecznie.🙂

Naprawdę nie dało się zrobić pasków trzymających pochwę? Przecież to wygląda kretyńsko.
Już od pierwszego pokazu gry ludzie zwracali na to uwagę i do tej pory nic z tym nie zrobiono. Miecz po prostu lewituje nad dupą.
Fuck yeah, brak na gog był wielkim rozczarowaniem. Chyba poleci preorder. Jeszcze kluczy nie zdążą wyprodukować i zostanę z niczym...
Mam wrażenie, że dźwięki podczas walki są przesadzone. Zwykłe cięcia po rycerzu w pełnej zbroi a odgłos jak plaskania po wodzie czy jakieś wyrywanie kręgosłupa w Mortal Kombat, troche zbyt epicko przy zwykłej walce.
Podczas bloków odgłos i błysk każdego aż mi nasuwa grę Sekiro.
No i nadal pochwa miecz wisi(z widoczną przerwą) przyklejona na tyłku.
Bardzo dobry news.
Doceniam i to bardzo.
Polskie studia mają łeb do tworzenia gier i nie boją się ich pokazywać za podwójną gardą, bo wiedząy że jest to produkt najwyższzej jakości.
Podoba mi się setting tej gry i tylko dlatego mam ją na radarze, ale dotychczas nawet za bardzo nie wiedziałem o niej nic ponadto, że powstaje. Dzisiaj, w związku z tą wiadomością na GOL-u, po raz pierwszy zobaczyłem jakikolwiek gameplay z tego tytułu i... coraz mniej mi się podoba to, co widzę. Wygląda na to, że do brzydkiego i kompletnie nieklimatycznego, wzorowanego na Wiedźminie 3 interfejsu (o czym już pisałem powyżej, w poście [5]) dochodzi jedna z najgorszych i najbardziej bezsensownych mechanik, jakie zaimplementowano w Wiedźminie 3 - ograniczenia poziomów co zbroi i oręża.
Oczywiście może - podobnie jak w przypadku Wiedźmina 3 - powstanie mod, który pozwoli usunąć ten idiotyzm i oby tak się stało, ale to nie do moderów powinno należeć zadanie dostarczenia dobrej gry/mechaniki.
Po tym, co dzisiaj zobaczyłem i czego się dowiedziałem, nie czekam na tę grę. Już w ciągu tego niespełna dwuminutowego gameplay'u dopatrzyłem się zbyt wielu podobieństw do Wiedźmina 3 i obawiam się, że może być ich więcej.
Ok nowe studio, pierwsza gra na UE, ale trochę słabo że nie dowieźli 60 FPS performance.
Konsola zdecydowanie pass.
PS zmieńcie ten socket na tylku!!!!
Się popisali, dużo ludzi (w tym ja) nie mam tv HDMI 2.1.
Tryb 40 FPS odpada przy HDR na konsoli z 60 Hz.
Tak śmierdziało że coś jest słabo,skoro tyle czekali z footage z konsoli.
Ten miecz przytwierdzony do niczego strasznie kłuje w oczy, zwłaszcza jak będziemy widzieć go przez całą grę.

Dopóki ktoś nie wspomniał o tym mieczu to miałem to gdzieś... teraz ciągle kłuje w oczy :D
Wygląda mega średnio, chodzi mega średnio tylko cenę ma po prostu mega. Dojenie frajerów czas zacząć. 😉

Miło wiedzieć, że przeciwnicy pozostają uprzejmi i rycerscy i atakują pojedynczo. Ciężko byłoby bohaterom, gdyby istniało ryzyko dostania w plecy zaraz w pierwszej walce
Słabo fakt, tyko czy to czasem nie jest w pewien sposób powiązane z tym kierunkowym systemem walki?
Jak było w KCD rozwiązane? Bo to chyba bezpośrednia inspiracja ( z tego co wiem to jakiś ludzi chyba wzięli z Warhorse, chyba że mi się coś pomieszało z W4 i redami)
chciałem zagrać lecz jak dowiedziałem sie że gra na mnie wymusza czas to podziękuje poczekam na trainera to może zagram