W nie wszystkie gry z Twojej listy grałem. Lecz piszę przede wszystkim, żeby docenić wybór FEAR za 2005 rok
Tu miałem dylemat między fear a resident evil 4, ale raczej wole FEARa moze przez to ze zagrywalem sie w niego jeszcze za dzieciaka mając 11 lat, a re4 bylo u mnie sporo później no i sie bardziej zestarzało
Wiem, ze jestes fanem Max Payne, ale dziwi mnie, że Max Payne 3 grą roku, prawdę powiedziawszy ja się potwornie od tego odbiłem, strasznie generyczny akcyjniak, premium tam była tylko grafika. Myslalem, ze dla fana serii ta czesc to abominacja wlasnie
Większość fanów akurat bardzo lubi trzecia część
Dla mnie to akurat najlepiej napisana (fabula) i najbardziej grywalna cześć serii ;) do dzisiaj żadna inna gra tps nie przebiła tego modelu strzelania
Tak trochę z innej strony to ta lista dała mi do myślenia, że miałbym trudności aby wybrać najlepsze gry z lat 2000-2010, a już zwłaszcza z lat 2000-2005 i byłoby bardzo dużo dylematów tak już np. w latach 2020-2025 dylematów bym nie miał i nawet trudno byłoby mi wybrać najlepszą grę z danego roku ale nie dlatego, że tyle było dobry gier, a dlatego, że zastanawiałbym się czy jakakolwiek gra zasługuje na taki tytuł także tak słabe i beznadziejne gry są obecnie moim zdaniem.
Np. twoja najlepsza gra z 2024 roku to Silent Hill 2, a to taki średniak sprzed 20 lat np. przy takim starym RE4 to ta gra nawet nie stała.
2025? Calkiem spoko
2024? Srednio
2023? Bardzo dobry rok
2022? Srednio
2021? Srednio
Wiec no generacja PS5/XSX szału nie robi delikatnie rzecz ujmujac, na szczescie mam backlog i wyleczyłem sie z grania na premiere
Aktualny 2025 jeszcze się nie skończył. Czy rzeczywiście tak dobre jest Death Stranding 2 że już jest grą roku(w pierwszą część grałem tylko trochę ale zamierzam dokończyć i uwielbiam Metal Geary) ?