Komentarze do wiadomości: Miliarder stawia sprawę jasno: „Jako ludzkość stajemy się coraz głupsi” przez sztuczną inteligencję. AI nas jednak nie zastąpi, bo mamy jedną dużą przewagę

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
22.05.2026 16:52
DarthMadara
1
4
odpowiedz
DarthMadara
4
Konsul

"AI nas jednak nie zastąpi, bo mamy jedną dużą przewagę"

I co z tego, jak korpo woli zatrudnić zamiast 100 osób 1 osobę ale za to z 99 agentami AI?
No i co z tego? Ciekawe to będzie kupował te gry, usługi towary, skoro każde korpo idzie w max automatyzacje i obcinanie wydatków?
Nawet AI tak naprawdę nie rozpoczęło jeszcze czystki ludzkich zasobów w korpo, a już w PL są obszary z ponad 20% bezrobociem. Ciekawe co może zrobić głodny człowiek pozbawiony nawet nadziei na pracę?

22.05.2026 20:57
2
1
odpowiedz
jako8
3
Pretorianin

AI to kupa

22.05.2026 21:11
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
TobiAlex
226
Legend

Co fakt to fakt. Moja żona praktycznie non-stop używa AI. To jak się cofa w rozwoju jest przerażające. I piszę to całkiem poważnie! Mam nie raz wrażenie, że to AI wysysa od niej inteligencję, choć ona raczej do inteligentnych nigdy nie należała...

23.05.2026 13:50
3.1
1
odpowiedz
radas_b
87
Senator

Premium VIP

TobiAlex Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie chcę nikomu z Was ubliżać tylko zwrócić uwagę na pewną rzecz. Z Twojego opisu wydaje mi się, że obydwoje macie problem ze zrozumieniem tego czym jest to całe AI. Tak naprawdę żeby zacząć korzystać z AI tak jak zostało do tego stworzone wymaga naprawdę dużo nauki pracy nad sobą i zmiany wielu nawyków żeby zrozumieć jak "mysli" AI i zmusić je do współpracy na nieco wyższym poziomie niż śmieciowy. AI niczego z nikogo nie wysysa. Jest tak naprawdę Twoim lustrzanym odbiciem. Jest dobre na tyle, na ile Ty jesteś dobry w jego obsłudze.

post wyedytowany przez radas_b 2026-05-23 13:54:45
23.05.2026 01:56
WolfDale
😜
4
3
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Co innego wykorzystanie AI do pewnej pracy, a co innego wyręczać się nim we wszystkim. Kumpel z pracy ostatnio do mnie czemu piszę sam kilka materiałów na stronę skoro AI to może zrobić.

Natomiast ja sobie cenię własną pracę twórczą, a przy okazji mózg się przy tym rozwija i zmusza do działania. To jest taka mała pułapka że raz zrobię, potem drugi raz i trzeci, a potem zapomnę jak prawidłowo składać zdania.

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl