"AI nas jednak nie zastąpi, bo mamy jedną dużą przewagę"
I co z tego, jak korpo woli zatrudnić zamiast 100 osób 1 osobę ale za to z 99 agentami AI?
No i co z tego? Ciekawe to będzie kupował te gry, usługi towary, skoro każde korpo idzie w max automatyzacje i obcinanie wydatków?
Nawet AI tak naprawdę nie rozpoczęło jeszcze czystki ludzkich zasobów w korpo, a już w PL są obszary z ponad 20% bezrobociem. Ciekawe co może zrobić głodny człowiek pozbawiony nawet nadziei na pracę?
Co fakt to fakt. Moja żona praktycznie non-stop używa AI. To jak się cofa w rozwoju jest przerażające. I piszę to całkiem poważnie! Mam nie raz wrażenie, że to AI wysysa od niej inteligencję, choć ona raczej do inteligentnych nigdy nie należała...
Co innego wykorzystanie AI do pewnej pracy, a co innego wyręczać się nim we wszystkim. Kumpel z pracy ostatnio do mnie czemu piszę sam kilka materiałów na stronę skoro AI to może zrobić.
Natomiast ja sobie cenię własną pracę twórczą, a przy okazji mózg się przy tym rozwija i zmusza do działania. To jest taka mała pułapka że raz zrobię, potem drugi raz i trzeci, a potem zapomnę jak prawidłowo składać zdania.