Jestem zdruzgotany, chyba popełnię z tego powodu bukkake
Yasuke w grze nosi długą katanę jako główna broń. Do rytualnego samobojstwa używało się sztyletu Tanto o długości 30cm lub krótkiego miecza Wakizashi o ostrzu do 60cm. Musisz zagrać to się dowiesz.
No pisałeś o ostrzu Yasuke więc założyłem że chodzi o samobójstwo. Do bukkake potrzeba wiele „ostrzy” jesli była to z Twojej strony przenośnia.
Niestety produkt musi na siebie zarabiać, brutalne. Pewnie zabrakło kasy lub pomysłu na marketing
W sumie to jak na tak mały zespół, całkiem dużą grę zrobili. Ciekawe ile kosztowała produkcja.
FPSy ostatnio nie mają zbyt dobrego okresu. Tego typu produkcji wyrosło jak grzybów po deszczu. I w zasadzie jak studio nie ma czegoś ekstra w takiej gierce, to chyba lepiej nie zaczynać jej tworzyć. Większosć to finansowe klapy.
Kolejnym przypadkiem takiej gry jest Metal Eden. Marketing jakiś był mały, polskie studio, zainteresowanie prawie zerowe...
O istnieniu tego tytułu dowiedziałem się dopiero z tego newsa. Wygląda na to, że zrobili dobrą grę, ale nic nie poszło w marketing. Szkoda. Grę na pewno kupię, bo to w sumie moje klimaty.
Mimo że gra momentami na siłę wrzucała jakieś wątki LPG+ które kompletnie nie miały sensu i czuć było że dodane na siłę bo wiadomo mimo że w grze jest kilka postaci to trzeba dać parę zwyroli itp. ale gra mimo to było przyjemna.
No bullet hell to jednak nisza, która nie każdemu odpowiada. Nawet największe tytuły tego typu w ostatnich latach, mające za sobą sponsora w postaci Sony (czyli Returnal i Saros) nie wykręciły super dobrych wyników sprzedażowych.
Ja sam byłem Luna Abyss zainteresowany, jako po prostu futurystycznym shooterem dark SF, ale jak dowiedziałem się, że to bullet hell, to od razu wywaliłem go z listy życzeń.