Podpowiedź: Signal ma swoją aplikację desktopową i, w przeciwieństwie do Mety/FB, nie ma apetytu na wasze dane.
No popatrz, a jakbyś, zamiast marudzić, przesiadł się na Signal, to już by było sześciu. A jakby tak każdy, kto takk marudzi się przesiadł, to by się nagle robił miliard.
Jakoś ja takiego problemu nie mam. Trochę musiałem rodzinkę i znajomych pognębić i teraz mam wszystkie ważne kontakty na Signalu. Wystarczy odrobina chęci. Dodatkowo jestem w paru publicznych grupach i też nie jest tak, że pies z kulawą nogą tam nie zagląda.
No ale co kto lubi. Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty cuchną. Wolisz być produktem dla Mety? Twoja decyzja.
Przecież nie marudzę tylko mówię jak jest. Jak sama nazwa wskazuje, zadaniem komunikatorów jest komunikacja. To nie gra, że z botami będę się świetnie bawił. Rywalizację o liczbę userów, przynajmniej w Polsce, bo mapka Europy pod tym względem wygląda ciekawie, wygrała Meta. Też mi się to nie podoba, ale dopóki wszyscy tam są i wszystkie podstawowe funkcje działają, to nie mam zamiaru się przenosić.
Gdyby to jeszcze różniło się jakoś funkcjami, ale te podstawowe działają wszędzie tak samo, tylko różnią się wyglądem. I wszystkie spełniają swoje zadanie, dopóki nie przyjdzie ten jeden typiarz, dla którego specjalnie musisz zainstalować kolejną apkę bo inaczej nie będziesz miał jak do niego dotrzeć.
Jeśli nie sprawia ci to trudności, korzystaj z signala. Jak przyjdzie taka potrzeba to zmienię, większej różnicy mi to nie zrobi.
"wszyscy tam są i wszystkie podstawowe funkcje działają"
Jak wynika z tego artykułu, jedna z nich właśnie przestała. No ale używaj sobie jak ci odpowiada. Korporacyjna inwigilacja nie boli.
Taka wielka firma z ogromnym zapleczem taką amatorkę odstawiła? Aplikacja nie działa, to do kosza z nią...
To jest artykuł geriatryczny? Facebook k* Messanger chyba, bo jest przecież więcej niż 1...
Yahoo! Messenger
MSN Messenger
Kik Messenger
...