Zbliża się największa woke kupa tego dziesięciolecia, transy, czarnuchy i mnóstwo lewackiej propagandy.
Szkoda oczu i portfela, są tysiące lepszych filmów.
Czekam tylko na jeden nagłówek o tej proodukcji.
"To największa porażka reżysera. Ludzie mają dość."

Gdybyście mieli jeszcze jakieś złudzenia że film jest oparty na Homerze, to spieszę te złudzenia rozwiać. Film jest w rzeczywistości oparty na "tłumaczeniu", a raczej na adaptacji, pani przedstawionej obok. Nie będziecie więc zaskoczeni, jeśli powiem wam, że pani ta określiła postać Odyseusza "problematyczną". Reszty możecie się domyślić.
250mln? Cos taniutko jak na dzisiejsze czasy.
To tasiemcowe filmy Marvela kosztuja srednio 300-400mln
Sam mam "konkretny" TV za 10 kafli, ale nic się z kinem nie równa. Co ogromny ekran to jednak ogromny ekran. A najlepiej w IMAX obejrzeć. Przecież bilet do kina to jakieś grosze.
To nie gra za 300 zł, film w kinie (w odpowiednie dni z promocją) można obejrzeć za 20 zł. Toć to koszt dwóch dobrych piw.
Owszem zdarzają się niedzielni widzowie (raz przyszedł gość z kabebem, więc laska rząd niżej rzuciła się na niego
- Kebaba żresz? Śmierdzi na pół sali. Wynoś się z tym!
(koleś podkulił ogon, schował kebaba i się przesiadł 2 rzędy dalej ;)
Ale generalnie w kinie jest cicho, nikt nie gada, nie szeleści. Nie popadajmy w przesadę. Wyjdź chłopie do ludzi. A może nawet jakąś kinomaniaczkę poznasz :)
Tak, to tylko ozdoba :)
Na Mario Bros jak poszedłem to wiadomo, że bachory żarły popcorn, ale w 80% seansów, goście nie żrą.
BTW, niech ktoś rzuci kamieniem, kto nie przegryzał w kinie niczego.
Sam kiedyś opierdoliłem popcorn na seansie (nie jadłem śniadania nawet, a seans był o 17, więc zamówiłem popcorn z tym ohydnym karmelem), już nie mówiąc, że na Terrifier 2, opierdoliłem butlę 0,5 wódy :)
Wszystko jest dla ludzi.
Czekam tylko na jeden nagłówek o tej proodukcji.
"To największa porażka reżysera. Ludzie mają dość."

Gdybyście mieli jeszcze jakieś złudzenia że film jest oparty na Homerze, to spieszę te złudzenia rozwiać. Film jest w rzeczywistości oparty na "tłumaczeniu", a raczej na adaptacji, pani przedstawionej obok. Nie będziecie więc zaskoczeni, jeśli powiem wam, że pani ta określiła postać Odyseusza "problematyczną". Reszty możecie się domyślić.
Tyle kasy...to będzie strasznie wielka kupa guano ...jak wnioskuję po pierwszych zajawkach
Nolan skończył się na Incepcji... technicznie jest sprawny, ale koncepcyjnie to przerost formy nad treścią. To kolejny artykuł mający podbić hype, bo "scenerie" i "religijne doświadczenie". Czuję w kościach że będzie jedną wielką, przekombinowaną porażką.
Zbliża się największa woke kupa tego dziesięciolecia, transy, czarnuchy i mnóstwo lewackiej propagandy.
Szkoda oczu i portfela, są tysiące lepszych filmów.

Kiedyś trafiłem na to przez przypadek i po tym już nie mogę patrzeć na tego Woke Spider-Mana, a on akurat gra w tym śmiesznym filmie -->
Darek nawet w swojej lodówce znajduje woke i potem ma pretensje do świata.
Ja natomiast pomyślałem: „Kto, do cholery, wpadł na pomysł, że można być tak wielkim rasistą wobec Greków?”
Murzynka w roli Heleny? Zaburzona kobieta w roli Achillesa? Odziani w zbroje plytowe giganci w epoce brazu?
Sorry dla mnie to "dzielo" juz jest badziewiem nie wartym uwagi
Napisał typ, który widzi woke w swojej lodówce i próbuje walczyć, płatek śniegu.
Ok, nie zesraj się mordo.
Another successful ragebait.
Zaraz, Helena Trojańska jest murzyneczką? Piękną co prawda, ale jednak murzyneczką :) Przecież Ona była córką Zeusa i Ledy królowej Sparty. Na żadnych grafikach, obrazach czy ilustracjach z mitologii, nie widziałem by Zeus czy też Leda byli czarnoskórzy ;) Tak wiem, że mitologia to bajka i twórcy mogą sobie interpretować jak chcą. Nie mam też nic do czarnoskórych, ale no ... litości ;)
Zerknąłem na pełna obsadę. Tam ogólnie jest bardzo kolorowo, wie w sumie ni ma tematu. Niech tam się bawią :)
Mitologiczna Helena kradła serca królów. Strach pomyśleć co kradła Helena od Nolana.
Szanuje Nolana za wiele filmów ale ten jako pierwszy banuje. Nie wydam grosza na bilet w kinie. Poczekam na VOD. Ten projekt jest tak absurdalny że samo woke śmieje sie z postępu w tym filmie. Dosc promowania tych bredni. Pass.
Fajnie sie to czyta, a potem sobie widzisz newsy ze np. w takim UK preordery biletow do BFI IMAXa na 4 weekendy rozeszly sie w godzine i to rok temu (a resell osiaga kwoty 1,5-2k USD). A do samego IMAXa w centrum Londynu sprzedali dwa razy tyle biletow co na Dune Part2 i Oppenhaimera (dwa poprzednie rekordy).
Nie moge sie doczekac meltdownow krytykow filmowych z jutuby, jak juz to rozpieprzy box office w drzazgi.
Ogolnie presale biletow w porownaniu do Oppenhaimera to mniej wiecej 2:1.
Widzac te dane jakze zabawnie sie czyta komenty psychopatow tutaj i na jutubie kwiczacych jakby im ojcowizne i tozsamosc wydzierali. xD
Plus te predykcje jak bardzo to failnie. Just stop.
A normalni ludzie poprostu pojda sobie obejrzec film fantasy.
Nie wiem jak w tych komentach jest srednia wieku, ale to jest groteskowe. Ze tez wam sie ten wieczny kwik i zlosc na caly swiat nie znudzi.
TBH to z checia zobaczylbym podejscie Nolana do Tolkiena. Chociazby po to zeby zobaczyc meltdown psycholi.