Czyli manipulują i okłamują starszą, schorowaną kobietę, dając jej jedynie iluzję, a media będą pisać jakie to cudowne i wzruszające? Nowy, wspaniały świat. Mnie ciekawi ilu z tych internautów by wybrało kłamstwo i iluzję nad prawdziwe wspomnienia będąc w sytuacji tej kobiety, albo jakiejkolwiek innej. Zmuszanie do przebywania w wygodnej iluzji to dla mnie moralne dno. W dodatku nagłaśniając, że to działa dajecie znać oszustom, że tworzenie awatarów AI jest coraz lepsze ;)
Wszystko co znasz to iluzja, tęsknisz i wzdychasz za ukochaną dziewczyną, którą straciłeś. Idealizujesz ją a nie wiesz ilu masz "suchych szwagrów". To iluzja czy kłamstwo z oszustwem?
Przywracanie zmarłego, żeby pocieszyć członka rodziny jeszcze powiedzmy, że jest ok jeśli babcia by sobie tego życzyła. Za to zatajanie czyjejś śmierci to słaby ruch, niczym nie mówienie że ktoś został adoptowany. Już cała masa filmów i seriali o tym przecież była jak bardzo niemoralne to jest, chociaż wydaje mi się że od jakiegoś czasu granica kwestii świadomego życia w kłamstwie mocno się przesuwa.
plot twist: tylko babcia wiedziała, że chłop był ubezpieczony na życie