Jak klasyczne korpo, zje nawet własne odchody żeby nie wydać grosza więcej.
PS dalej zalatuje to straszną tandetą i oni to doskonale widzą, ale widzą też że excel jest na plusie w kategorii marketing.
Ta, magia świąt w listopadzie. Ciekawe, że akurat to konsumpcjonistom nie przeszkadza, że już teraz na początku listopada zaczynamy być faszerowani reklamami o magicznych świętach. Potem przychodzi faktyczny okres świąteczny, a człowiek już jest tymi świętami zmęczony, bo przez ostatnie 2 miesiące był bombardowany filmikami z mikołajem, śniegiem i rodzinną atmosferą w tle.
Reklama jest git, idealnie pokazuje sztuczność z jaką przemysł marketingowy podchodzi do tego wyjątkowego okresu. Magii w tym nie ma za grosz.
jak na korpo to strasznie biedny ten filmik zrobili
W necie pelno AI generowanych filmikow jest i ludzie robia to duzo lepiej niz tem od Coli.
https://www.youtube.com/watch?v=nD_25aSMSFc
Chyba już gdzieś podobny spot widziałem. Ach, zgadza się, rok temu. :) Może i jest ciut lepiej, ciężarówki chyba nie zmieniają tym razem wyglądu?
Ogólnie to nadal żenada, zwłaszcza od korpo takiego jak Coca Cola.
Produkcja miała zająć zaledwie miesiąc w porównaniu do 12 miesięcy pracy nad standardowym spotem.
12-miesięczna praca nad ludzkim, ciepłym, klimatycznym, świątecznym spotem: ponadczasowa reklama którą każdy kojarzy praktycznie pozytywnie, świetny wpływ na wizerunek marki.
Miesięczna praca nad reklamą wygenerowaną dzięki AI: reklama bez klimatu, wyglądająca jak podróba starszych reklam, z leniwcem (!?!) i hasłem "Real Magic", które stoi w sprzeczności z ideą autentyczności przekazu.
Coca Cola - jesteście niesamowicie z tym swoim "kunsztem" xD
Będzie coraz gorzej, leniwej, bezdusznie i korporacyjne i nic nikt z tym nie zrobi, dalej będzie się to opłacało, tyle w temacie
Problem korporacji polega na tym, że ta widzi sytuację zerojedynkowo. Zamiast skrócić pracę nad reklamą za pomocą AI, to robią reklamę całkowicie za pomocą AI i jeszcze się tym chwalą.
Pepsi ma okazję strzału do pustej bramki i jestem ciekaw czy to będą w stanie wykorzystać. Tu wystarczy 1 dzień zdjęciowy na planie i motyw jak do stołu świątecznego siadają ludzie i zaczynają pić Pepsi + hasło "That's real magic". Coca Cola byłaby zezłomowana.
Nic nowego, rok temu też tak było i nadal tak będzie. Być może z każdym rokiem będzie lepiej.
Swoją drogą, to naprawdę nikt z zatwierdzających tę reklamę nie zauważył, że tam na końcu prawie dochodzi do tragedii? Ci ludzie uciekający przed ciężarówką, żeby nie zostać rozjechanym to jest naprawdę piękny świąteczny przekaz ;p
Popieram stanowisko i bardzo szanuję za podejście. Korporacja czy nie, przyjmowanie nowej technologii i ery kreatywności zawsze na plus.
a w UK ogólnie ludzie podjarani że jeden z pierwszych spotów świątecznych nie ma woke, diversity i innych pierdol tylko dwóch białych facetow.
i chyba w tym momencie John Lewis pobił CocaCole
Programiści: tworzą sztuczną inteligencję, aby szarzy ludzie mogli z niej korzystać, a SI mogła im pomagać
Szarży ludzie: korzystają ze sztucznej inteligencji
Polacy: TAK PRZECIEŻ NIE MOŻNA PRZESTAŃCIE Z NIEJ KORZYSTAĆ
Śmieszy pod każdym artykułem o SI