idTech 5 się ewidentnie nie udał, ale sam Rage był spoko, moim zdaniem bardzo niedoceniony tytuł. Rage 2 też jest fajny (i też niedoceniony...), ale to już zdecydowanie inna gra.
Jak M$ tak legendarne studio zaora to będzie naprawdę smutno.
Tam chyba wywalili wszystkich odpowiedzialnych za komunikację, bo DLC wyszło i zero jakiejkolwiek informacji o tym na karcie Dooma. Oprócz tego posiadacze edycji premium - w tym ja - nie mają dostępu do tego DLC pomimo, że był częścią pakietu. Parodia.
id Software ... Ja pier..... robią bardzo dobre doomy i wywalają część zespołu... Powaliło ich? -_- Niech wywalają studia które nic nie wnoszą a nie studia które robią dobre gry... Lepiej żeby marki dooma nie zaorali a dzisiaj jeszcze dodatek wyszedł.
E tam, Daikatana to był syfilis a od tego czasu deweloper z tłustymi kudłami nie zrobił nic godnego uwagi, teraz się obudził aby obszczekać decyzje usuwające słabych dewów z nic nie robiących studiów jak Bethesda, która 8 lat produkuje jeden teaser.
Już The Dark Ages był niepotrzebny po Eternal powinno zrobić nowego Quake lub coś nowego, a nie kolejny trzeci w pewnym sensie taki sam DOOM.
Natomiast mogliby zrobić nowego Blood lub coś w stylu Soldier of Fortune.
Było trzeba zrobić lepszą grę, Doom TDA sprzedał się kilka razy gorzej niż poprzednie gry, i był od nich zdecydowanie gorszy.
Zawsze muszą kombinować...
Ale najbardziej GP
Na jednym z filmików z produkcji, któryś tam z "szefów" jak opowiadał o grze, pokazywał jak się w niego gra, grał padem,
Rzucał tarczą, przywoływal z powrotem, robił glory kille, strzelał.. i dodał "all of that using one button"
Śmiechłem, i usunąłem z wish-listy 🐸