Komentarze do wiadomości: Kupił DLC do hitu Ubisoftu i nie dostał zawartości. Komunikacja z supportem studia okazała się walką z wiatrakami

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
20.01.2026 12:00
1
6
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
15
Generał

Nazywanie ASScreed Shadows hitem to spore przegięcie.

20.01.2026 13:12
2
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
Assassinek06
119
Konsul

Co to za bzdury tu czytam? Kupujący czyli dziewczyna składa reklamację do sprzedającego czyli platformy Steam, że pomimo zakupu nie dostała części zamówienia i czeka 14 dni. Jeśli sprzedający nie rozpatrzy reklamacji w ciągu tego czasu uznaje się ją za rozpatrzoną pozytywnie i dostaje zwrot pieniędzy. Co ma support Ubi do zakupu na Steam?

20.01.2026 15:22
2.1
MatKus
54
Centurion

Steam nie jest sprzedawcą, a pośrednikiem.
Tak, jak Allegro nie jest sprzedawcą, tylko pośrednikiem. To, że Allegro ma jakieś dodatkowe swoje ustalenia, dodatkowe regulaminy itp. to wyłącznie ich dobra wola (i dbanie o dobre imię Allegro), ale równie dobrze mogą powiedzieć "to nie nasz problem".

Do tego prawo mówi, że w ciągu 14 dni mają ci coś odpowiedzieć, a nie koniecznie załatwić sprawę. W tego typu sytuacjach w ciągu 14 dni dostaniesz odpowiedź, że to szczególna sprawa i wymaga więcej weryfikacji i sprawdzania. I prawo odhaczone, bo w szczególnych sytuacjach dopuszcza przedłużenie.

Niestety, ale w tego typu sytuacjach dużo częściej, niż ci się wydaje, sprawa jest zgłaszana do UOKiK, gdzie niewiele się dzieje poza jakimś mailem z ponagleniem lub w sporadycznych sytuacjach w sądzie (chociaż kto ma ochotę procesować się o kilkadziesiąt zł z wielką korporacją?), a najczęściej ktoś po prostu sobie odpuszcza i tyle, jest trochę kasy w plecy, korporacja wygrała.

20.01.2026 16:01
2.2
TobiAlex
213
Legend

Co Ty za bzdury piszesz. Wystarczy zalatwic z Rzecznikiem Praw Konsumenta. I on to bierze w swoje rece. Jak to u nas mowi "to nie reklamacja smiglowca zeby trzeba bylo czekac nie wiadomo ile". I Allegro ma tez swoj sklep i tez jest sprzedawca. I nie ma nic bardziej mylnego niz myslenie "ze z wielka korporacja". Zakladasz sprawe w ktorej wskazujesz rozszczenie i zaznaczas np. "25 tys na jakas akcje charytatywna badz dom dziecka". I tyle

post wyedytowany przez TobiAlex 2026-01-20 16:03:18
22.01.2026 08:50
2.1
azakes
11
Legionista

MatKus W przypadku zakupów na Steam pierwszym kontaktem powinien być właśnie Steam. Dopiero gdy oni potwierdzą, że licencja została poprawnie wygenerowana i przesłana dalej, uderza się do Ubisoftu. Cały system autoryzacji (API) opiera się na tym, że launcher Ubi weryfikuje posiadanie treści bezpośrednio w bazie Steam. Co do statusu prawnego: Steam nie jest tu tylko pośrednikiem, lecz pełnoprawnym sprzedawcą (to z nimi zawierasz umowę kupna), podczas gdy Ubisoft występuje jako licencjodawca i dostawca techniczny usługi.

post wyedytowany przez azakes 2026-01-22 08:55:19
20.01.2026 15:04
3
odpowiedz
asasin24
46
Konsul

Nie "owe zakłócenie" tylko w liczbie mnogiej pisze się "owo zakłócenie". A Ubisoft z niezrozumiałych dla graczy powodów z firmy bardzo lubianej staje się najgorszą, jak to tylko możliwe.

20.01.2026 16:50
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
nfsfan6
54
Pretorianin

Niech ściągnie z zatoki... Licencję kupił legalnie.

20.01.2026 22:00
4.1
1
szopen469
103
Konsul

Ale z zatoki.dostanie punktów helix

21.01.2026 08:16
5
odpowiedz
EasyTee98
1
Junior

Ja tak samo mam aktualnie kupiłem ac origins w wersji ultimate ze wszystkimi dlc XBOX
A miałem ac origins w wersji CD ale podstawowej na XBOX i ultimate na PC
ubi dostało screenshoty itp
Napisałem że żądam zwrotu pieniędzy lub rekompensaty i również czekam na "specjalistów " mam w domu od czasów ac revelations wszystkie edycję kolekcjonerskie mam wiele z nich na 2 platformy a mimo tego i tak to olewają
Bardzo się na nich zawiodłem od tego czasu

22.01.2026 08:46
6
odpowiedz
azakes
11
Legionista

W sumie nie z Ubi ale ze Steam, kupiłem grę ze steama dosłownie z ich launchera po czym Valve mi ją wyjebał pisząc że kod z nielegalnego źródła, po kontakcie z supportem ten powiedział że nic nie może zrobić. Po kontakcie z producentem gry, i potwierdzeniem dosłownie płatności ze steam oraz rozmowy z Valve otrzymałem od nich klucz na Epica XD

23.01.2026 05:55
7
odpowiedz
1 odpowiedź
noobmer
64
Generał

A to nie tak że na steam nie musi być dostępna taka samą zawartość co na Ubisoft connect. Dużo gier ubi tak ma.

23.01.2026 05:57
7.1
noobmer
64
Generał

noobmer a dobra, kredyty helixa. W sumie kara za kupno tego syfu.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl