Biorąc pod uwagę, że na Steamie nadal dominuje 1080p, to jednak nie jest tak źle. Poza tym gaming nie jest dobrem pierwszej potrzeby i nikt nie musi grać w najnowsze gierki. Mnie natomiast cieszy, że idzie to w kierunku, który daje możliwość rozwijania tego hobby pod względem sprzętowym takim jak mają np. audiofile albo samochodziarze. Tam to dopiero można przewalać kasę, gaming przy tym to popierdółka.
Bo co niby konsoli ps2 teraz nie kupisz tanio ? wiele starszych konsol kupisz teraz tanio, co wy pismaki piepszycie za glupoty
Z drugiej strony... Nie wiem jak teraz ale w ostatnich latach za tak 1000 zł dało się kupić 3080, która do dziś ciągnie bardzo ładnie wszystkie produkcje. A jak ktoś gra w FHD (wciąż często natywna rozdzielczość na konsolach) to już w ogóle przez kilka lat jeszcze będzie grał na wysokich/ultra.
Premium?
Przypomnijcie mi kiedy ostatnio byly takie czasy, ze na karcie sprzed 8 lat mozna bylo jako tako pograc w nowosci, wymagania co do Cpu tez nie sa duze. Z reszta akurat procki maja wlasciwie te same ceny od dawna..
Np okolice premiery Far Cry czy HL2 to takie czasy, ze trzeba bylo non stop robic uprgade, zeby moc w ogole cokolwiek odpalic, powiem wiecej nawet na topowym sprzecie ciezko bylo osiagnac 60 fps w najbardziej wymagajacych grach..
Technologia obecnie stoi w miejscu, jedyne co sie zmienia to coraz lepszy Rt, PT, ale gry bez tefo nie wyglądaja jakos szczegolnie gorzej, wlasciwie to różnica jest dosc symboliczna