Poprzednie miały świetny klimat, ale były za trudne. Lepiej gdyby to były takie symulatory chodzenia. Gry powinny relaksować, a nie irytować tak trudnymi zagadkami. Jakieś proste byłyby dużo lepsze.
Sięgasz po grę z gatunku opierającego się na zagadkach i... "Ej, ale w tej grze nie powinno być zagadek!". Zawsze sobie możesz obejrzeć fabułę na YT.
Dla mnie to jest zapowiedź roku, The Talos Principle 1 i 2 to moje ulubione gry logiczno-filozoficzne, między The Talos Principle 1 a 2 minęło 9 lat, a między 2 a 3 tylko 4 licząc premierę w przyszłym roku, mega czekam na The Talos Principle 3, dla mnie The Talos Principle 1 i 2 to arcydzieła, doświadczenie a nie tylko gry, mega mnie cieszy ta zapowiedź, szczerze mówiąc myślałem że na The Talos Principle 3 też przyjdzie jeszcze czekać co najmniej 3-4 lat albo i dłużej, że skupią się na kolejnym Serious Sam, ale cieszy mnie że na The Talos Principle 3 nie trzeba tak długo czekać, jestem ciekawy jakie teraz twórcy będą mieli pomysły, mega informacja, mega czekam, pozdrawiam :)
Via Tenor
Ograłem tylko jedynkę ale uważam ją za małe arcydzieło. Zagadki to jedno ale rozkminy filozoficzne ukryte w terminalach to miodna wisienka na torcie.
Cake is a LIE! ;)
Najlepsza gra jaka wyszła na świecie kończy sie na zawsze na 3 części smutne ... :(
Zadaje się, że dwójka była średnio udana?... Ale jeszcze nie grałem. Jedynka, owszem, bardzo dobra.