Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Jaki sens ma jej kupowanie”, pytają gracze. Nowy zwiastun Marvel’s Wolverine skłonił ich do przemyśleń

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
17.07.2026 12:09
1
1
odpowiedz
Darek1785
10
Generał

Sony kazało im wypuścić cokolwiek z tej gry w tak beznadziejnym wakacyjnym momencie aby choć trochę uciszyć rezygnację z płyt, ten tytuł to kompletna prymitywna dziecinada udająca coś na silę brutalnego i krwawego.

17.07.2026 12:18
2
1
odpowiedz
elusivem
23
Chorąży

Dzisiejsze pokolnie graczy to chyba idioci, " kiedyś będę właścicielem" - to trzeba być glupkiem by tak pisać

17.07.2026 12:19
Gandohar
3
4
odpowiedz
6 odpowiedzi
Gandohar
37
Pretorianin

Żeby nie było jestem 100% za pudełkami, ale te komentarze są coraz durniejsze, nie ma sensu kupować gry bo w przypadku wersji pudełkowej nie zagra w nią na konsoli, która może wyjdzie za 2 lata, WTF? Zawsze myślałem, że gre kupujesz na konsolę, którą masz. Przecież nikt mu jej nie zabierze, co to za logika xD

post wyedytowany przez Gandohar 2026-07-17 12:21:14
17.07.2026 12:30
rextrex
3.1
1
odpowiedz
rextrex
19
Centurion

Gandohar Dokładnie. Dlatego kolekcjonerzy mają te starsze konsole, na które wychodziła dana gra. Ja np. mam na PC dużo starych gier, ale nie zakładam, że mają działać na Windows 10, 11 czy może kiedyś 12. Po prostu mam starego kompa, z odpowiednimi wersjami Windowsa, i tyle.

17.07.2026 12:44
3.2
2
odpowiedz
piotr1399
5
Centurion

Gandohar A może wolałby, jak pewnie wielu innych, w przyszłości sprzedać obecną konsolę by choć w części sfinansować zakup nowej i nadal móc grać w gry zakupione na starą? Dzięki wydaniom fizycznym, wstecznej kompatybilności i napędowi w konsoli granie pozostaje stosunkowo tanim hobby. Od 2028 koszty grania wzrosną o dobre kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset procent. Oczywiście, że gracze protestują, bo części nie będzie po prostu stać na granie po wejściu w życie decyzji skurwySony albo po prostu przestanie być opłacalne w stosunku do innych hobby lub grania na PC.

17.07.2026 12:46
3.3
1
odpowiedz
pioterg
24
Chorąży

Gandohar Nie do końca się zgodzę, bo jednak po to właśnie jest wsteczna kompatybilność. Chcesz sobie po latach wrócić, czy na dłużej czy na chwilę, odpalasz grę na nowym sprzęcie i tyle. Nie każdy trzyma każdą generację konsoli.

17.07.2026 12:57
3.4
1
odpowiedz
piotr1399
5
Centurion

rextrex Czyli rozwiązaniem jest wydać więcej pieniędzy, żeby trzymać kilka wersji konsol po to, żeby mieć coś, co do tej pory wymagało posiadania tylko jednej konsoli? Powodzenia dla działu obsługi klienta, który zasugeruje komuś takie rozwiązanie... Powodzenia w leczeniu załamania nerwowego spowodowanego wysłuchiwania lawiny skarg i nienawistnych komentarzy ze strony klientów na takie januszostwo.

17.07.2026 13:07
Gandohar
3.5
odpowiedz
Gandohar
37
Pretorianin

pioterg Ale jak możemy mówić o wstecznej kompatybilności konsoli, która nawet nie została zapowiedziana i nie wiemy kiedy zostanie wydana? Kupujesz to co jest teraz, na pudełku masz napisane PS5, nikt nie gwarantuje tego, że, a może kiedyś zagrasz sobie na przyszłej konsoli. Jeżeli dobrze pamiętam, to w przypadku PS3 tylko pierwsze rewizje miały chyba wsteczną kompatybilność przez dodatkowy moduł, który później usunięto. W przypadku PS4 nie było żadnej wstecznej kompatybilności przez customową architekturę PS3. A w tym przypadku, nie da się zagrać w gry z PS5 na PS6, prawdopodobnie tylko wtedy, jeżeli kupisz gre na płycie, a Sony nie da żadnej możliwości podłączenia dodatkowego napędu, co jest możliwe, ale aktualnie tego jeszcze nie wiemy. Na PC jest możliwość podłączenia zewnętrznego napędu, to czemu Sony miałoby nie dać takiej możliwości, żeby chociaż trochę udobruchać graczy i poprawić PR...

17.07.2026 13:07
OSSA14
3.6
odpowiedz
OSSA14
120
Pretorianin

piotr1399 Przecież Was krzykaczy jest pewnie z 0.1%, nic nie znaczycie dla wielkiej korporacji. Nie jesteście dla nich wyjątkowi. Jesteście tabelką w excelu i im wyszło, że pudełka się nie opłacają i tyle. Nie ma o czym dyskutować.

17.07.2026 12:42
4
odpowiedz
Phantom
1
Legionista

Ból dupy ciąg dalszy.
Tym czasem rok temu "moje PełeS 5 jest najlepsze, ogrywam exy w które wy nie zagracie."

Całe szczęście że TLOU jak ktoś chciał ograć na PC kupił raz.
Na PS z tymi remasterami to istne cudo.
Ta sama gra zarobiła 3 razy. A wy biegaliście i kupywaliście pudełeczka.

Tymczasem taki pstryczek w nos.
Co ja piszę jaki pstryczek to strzał po jajach i kop w dupę na drogę. Sony 🤣

17.07.2026 13:04
OSSA14
5
odpowiedz
OSSA14
120
Pretorianin

Odchodzą od pudełek, bo nie kalkuluje im się to, w końcu bym powiedział. Nie wyobrażam sobie żonglować płytą jak 3x szybciej ściągnę i zagram i przez to jeszcze schludniej mam w pokoju, bez gracenia pudełeczkami.

post wyedytowany przez OSSA14 2026-07-17 13:04:53
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl