Komentarze do wiadomości: „Jak to jest”. Polak stracił dostęp do konta z 200 grami, a Xbox zasłania się regulaminem i umywa ręce

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
05.06.2026 13:01
Bociek69
1
odpowiedz
Bociek69
62
Byle do Wiosny

Via Tenor

Nic nie stracil, bo to NIE sa jego gry :D

Ty je tylko "wypozyczasz" chwilowo i M$ moze w kazdej wyciagnac wtyczke.

post wyedytowany przez Bociek69 2026-06-05 13:03:59
05.06.2026 13:14
1.1
5
odpowiedz
JakisChlop
19
Centurion

Bociek69 popłynąłeś z tym "nic nie stracił", bo za darmo nie dostał licencji na granie w konkretne gry, więc musiał wydać kasę. A skoro wydał pieniądze, to co stracił? Stracił forsę. M$ nie wyłączył wtyczki, więc gdyby nie złodziejaszek oraz opieszałość M$, to mógłby do dziś sobie grać. Jak sam stracisz na przykład dostęp do poczty i wraz z nią cokolwiek znaczącego, to możesz sobie też tak powiedzieć "NIC nie straciłem, bo tylko wypożyczałem. Korpo dało mi dostęp do poczty za darmo lub za drobną opłatą" 🤣

05.06.2026 13:22
Bociek69
1.2
2
odpowiedz
Bociek69
62
Byle do Wiosny

Tylko fizole na plycie, kupowanie czegokolwiek cyfrowo to czyste frajerstwo.

Chyba ze zmienia regulamin i dostane faktyczny certyfikat ze posiadam licencje i moge odpalic gre bez zadnych DRM kiedy mi sie podoba to moze wtedy rozwaze zakup.

Inaczej to calujcie mnie w pompke i tyle moich $ zobaczycie. hahah jade i walcze z kazdym korpo na ostro

post wyedytowany przez Bociek69 2026-06-05 13:25:42
05.06.2026 13:43
1.3
1
odpowiedz
Procne
92
Generał

Bociek69
hahah jade i walcze z kazdym korpo na ostro
Wow, prawdziwy rebel jesteś
Nie pozbierają się teraz xD

05.06.2026 13:45
1.4
odpowiedz
JakisChlop
19
Centurion

Bociek69 To jeszcze nie zapomnij, że pocztę też używasz za darmo (lub za drobną opłatą) i możesz do niej stracić dostęp w każdej chwili. Gdy do tego dojdzie, to będziesz się gimnastykował i próbował zmienić adresy e-mail na stronach, gdzie masz konta, o ile w ogóle pozwolą ci na taką zmianę 😅 A skoro grasz tylko w gry na płytach, to ogrywasz gierki na konsolach albo grasz w starocie na PC, bo zakładam, że nie 'kradniesz' pobierając za free z neta nowych tytułów, skoro one wymagają przypisania do konkretnej platformy poprzez kod 😅

post wyedytowany przez JakisChlop 2026-06-05 13:48:01
05.06.2026 13:19
Herr Pietrus
😐
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Herr Pietrus
243
Jestę Grifterę

MS nie przewiduje żadnych sposobów odzyskania konta? Sweet.
Swoją drogą - jak traci się konto z 2FA? Tutaj już chyba trzeba się postarać we wkręcenie ofiary i jednocześnie włamać się na konto MS oraz na urządzenie/konto do uwierzytelniania

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-06-05 13:23:32
05.06.2026 13:51
2.1
1
odpowiedz
JakisChlop
19
Centurion

Herr Pietrus Myślę, że może to być tak: Ktoś przekonuje support do zdjęcia 2FA swoją gadką "Utraciłem dostęp do generatora kodów, generuje złe kody" i takie tam a potem prosi o dalsze zmiany 😅 Albo zwyczajnie ktoś w supporcie jest podstawiony i za jakąś korzyść pomaga złodziejowi.

05.06.2026 14:11
2.2
odpowiedz
Banera
13
Legionista

Herr Pietrus Polecam zgłębić temat infekcji infostealerem. Tak w skrócie: Jak masz zainfekowany nim komputer, gdy logujesz się na np. Facebooka, Google czy Microsoft i przechodzisz weryfikację 2FA, serwer danej usługi zapisuje ciasteczko sesyjne w Twojej przeglądarce. Infostealer nie bawi się w zgadywanie hasła tylko przeszukuje pliki Twojej przeglądarki (Chrome, Edge, Firefox), kopiuje te ciasteczka sesyjne i wysyła je na serwer hakera. Ten potem je importuje do własnej przeglądarki i jest od razu zalogowany. Jeśli przy logowaniu na konto dałeś kiedyś "nie wylogowuj mnie" to takie ciasteczko sesyjne ma bardzo długi czas ważności. Tak się traci konta, hasła z managerów haseł w przeglądarkach czy portfele kryptowalutowe.

post wyedytowany przez Banera 2026-06-05 14:15:47
05.06.2026 13:22
3
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
EG2009_120754240
35
Generał

Jeżeli ktoś ma twarde dowody w postaci pudełka z kluczem aktywacyjnym, które użył na danym koncie, dowody zakupu itd. to z jakiej racji nie można mu przywrócić konta?

„jako pracownicy działu obsługi klienta nie mamy możliwości udostępnienia innych sposobów uzyskania dostępu do danych konta lub ich zmiany”

Co to za bełkot? Nie masz możliwości jako support Microsoftu do zresetowania metody logowania, po udowodnieniu że konto zostało skradzione (co sami potwierdzili)? Bo?

05.06.2026 13:25
Herr Pietrus
3.1
1
odpowiedz
Herr Pietrus
243
Jestę Grifterę

EG2009_120754240 Bo tak. Aż dziwne, że w EA nie wyglądało to tak samo, widoczne Hindusoft zatrudnia jeszcze gorszy support i ma jeszcze głupsze procedury.

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-06-05 13:25:38
05.06.2026 13:46
3.2
odpowiedz
EG2009_120754240
35
Generał

Herr Pietrus W sumie takie newsy to świetna metoda na uświadamianie ludzi, człowiek czyta takie artykuły, w którym widzi jak korpo ma go gdzieś i nie ma możliwości odzyskania konta, chociaż wie że konto zostało skradzione i mogłoby je odzyskać, ale tego nie zrobi, bo nie, to od razu się rzuciłem i włączyłem 2FA z Google Authenticatorem i odciskiem palca wszędzie gdzie się da, nawet w miejscach gdzie nie sądziłem że jest to potrzebne :) No ludzie kochani, to mniej więcej wygląda tak, jakby ci ktoś ukradł samochód a policja mówi że ci nie pomogą, bo nie.

Linux robi się coraz bardziej atrakcyjny dla mnie, w momencie gdy widzę że ta firma jest odpowiedzialna za Windowsy...

05.06.2026 14:11
4
odpowiedz
Ok's
43
Centurion

Dobrze, że na swoim koncie trzymam tylko darmówki z Prime Gaming.

05.06.2026 14:17
5
odpowiedz
citarcitar2
1
Legionista

Jak ich postraszy sprawą sądową to może nagle by się okazało, że może jednak mogą (mają możliwości) oddać konto. Bo w tej chwili 'odebrali' mu konto... bo tak.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl