Ostatnim razem poważne zgony miały miejsce w Legionie, więc to samo mówi za siebie.
spoiler start
Saurfanga nie liczę, bo został wylansowany w tym samym dodatku co padł.
spoiler stop
90% graczy retaila ma w poważaniu fabułe, debilny writing i dialogi, leveling, banalnie niski poziom trudności, iluzje wyboru w talentach i nudne itemki na których są w kółko te same staty tylko z wyższym ilvl. Ta gra jest tak dobra, że nawet najbardziej zatwardziałych graczy nie interesuje 90% tej gry! Co zostaje? Mythic rajdy dla try hardów.
Random koles odkryl ameryke plus ma bol dupy, ze juz nie pracuje przy WoWie.
More news at eleven.
Widze ze bezi i tynwar juz tam powyzej popuszcza po nogawce hahah. Najwiecej do powiedzenia o grze maja ci, ktorzy ostatni raz widziali ja jak im mama raz kupila abonament na urodziny.
Tymczasem karawana jedzie dalej, a sadzac po ilosci newsow na golu dodatek jest sporym sukcesem. xD
kek bur
Zreszta o czym my tu rozmawiamy. Zeby sobie wyrabiac jakakolwiek opinie o grze czy fabula na podstawie randomowych neswom z gola, cynicznie pisanych pod outrage i dla takich fachowcow jak tynwary i fani gohica.... No coz nie kazdemu bozia dalo rowna ilosc chromosomow.
Zreszta to samo mozna powiedziec o krytyce gdzie ludzie prezentuja wrazliwosc kulturalna i oczytanie na poziomie szkoly podstawowej.
90% tych ludzi nie gra, a ksiazke ostatnio widziala ja podstwaiala ja pod chybocaca sie szafe.
O takiej drobnostce jak czytanie tekstu ingame juz nie wspomne.
Zas sam poziom newsow o WoW na GOLU jest zenujacy. I sa cynicznie manipulowane oraz pisane pod teze (ktora na calym swiecie stracila znaczenie tak z 4 lata temu). Zreszta wielokrotnie o tym pisalem.
Roznica jest taka ze swiat poszedl dalej, gra ma sie swietnie, a gol nadal "Blizzard Bad!" i liczy na kliki tynwarow.
PS. Po doslowne kazdym patchu powstaje na reddcie thread "analizujacy" fabule gdzie ci sami ludzie, nie czytajace questow, a czesto nie grajacy od lat "analizuja" miedzy soba swoja glupote, rzucajac pozbawionymi znaczenia tekstami, wlasnie takimi jak "saturday morning catroon" i "disney".
Zreszta nawet jesli, to nie ma w tym nic zlego. Warcraft to zawsze byla bajka.

Ten znowu swoje. Mam nadzieję, że przeprosisz, bo oskarżałeś mnie o to już kilka razy :D
ale sie nie martw, unsub juz poszedl ilosc durnoty w tym dodatku mnie przerosła
A mnie zawsze ciągnęło do tego uniwersum bo miało ciekawą historię, wysoką stawkę i fajne postacie.
Triala wlaczyles? xD
ps. Przestaniesz pisac brednie, to przestane cie wysmiewac.
Zreszta nie tylko ja, tam kolega na gorze juz ci wytlumaczyl jak oderwane od rzeczywistosci jest twoje pierd...nie o WoW.
Czyli nie przeprosisz? Wiedziałem, że nie masz ani odrobiny honoru na to :D
Od kiedy jest trial na dodatek?
Zaraz po tym jak ty przeprosisz za swoje kilkadziesiat (a pewnie wiecej dawniej) pelnych bzdur, glupot i zwyklych klamstw postow o WoW.
Kolega co tam wyzej pisze, ze guzik wiesz o grze i to doslownie wyziera z twoich ignoranckich postow, gdzie jedyne co robisz to atakujesz gre i ludzi, ktorzy maja czelnosc smiec sie dobrze bawic.
Twoim "Mythic raidem dla tryhardow" jest twoje wlasne pierdzielenie glupot pod kazdym newsem.
Ja wyrażam swoją opinię, nie każdy musi się z nią zgadzać, w moich postach nie ma żadnych kłamstw. Dlaczego miałbym przepraszać za własne opinie XD
Ty personalnie atakujesz każdego kto odważy się skrytykować WOWa. I niejednokrotnie mnie oskarżasz, że oceniam bez grania. I jeszcze nie potrafisz nawet przeprosić kiedy zostałeś wyprowadzony z błędu. Jesteś żałosny.
90% graczy retaila ma w poważaniu fabułe, debilny writing i dialogi, leveling, banalnie niski poziom trudności, iluzje wyboru w talentach i nudne itemki na których są w kółko te same staty tylko z wyższym ilvl. Ta gra jest tak dobra, że nawet najbardziej zatwardziałych graczy nie interesuje 90% tej gry! Co zostaje? Mythic rajdy dla try hardów.
"Opinia". Technicznie moze i tak, tak samo jak "technicznie" newsy na golu rysuja prawdziwy obraz gry i community.
Idzze juz sobie, bo i tak nic madrego o samej grze nie napiszesz. Jak zreszta zawsze.
Nawet o tej glupiej fabule nie pogadamy, gdzie nieironiczne uzywanie buzzaworda "disney", skresla cie jako sensownego dyskutanta.
Musiałeś aż zacząć popierać samego siebie z multikonta? :D
Nie mam ochoty dyskutowania z botem :D
Zapytaj administracji czy to multikonto.
Zeby tylko odpowiedz nie okazaja sie dla ciebie rownie rozczarowujaca, jak to ze jednak twoj obraz gry i community WoW nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.
Nie masz ochoty "dyskutowac" bo wiesz ze zostaniesz zaorany jak zawsze. Twoja wiedza o grze jest praktycznie zerowa. Opiera sie na newsach takich jak ten i kanalach jutube typu "wow is dying", jeno classic nas ratuje (a po tygodniu "classic is dying". O tak w kolko, bo znajduja sie glupki co to ogladaja.).
Ale ja nie chcę z tobą dyskutować, bo jesteś niezrównoważonym człowiekiem :D
Pokazałeś to w tym w wątku i od tamtego momentu nie traktuje cie poważnie jako użytkownika na tym forum:
https://www.gry-online.pl/forum/jakie-grystudia-wplynely-negatywnie-na-rynek-gier-i-lepiej-by-byl/z7100c88c
A wszystko przez to, że nie możesz zaakceptować, że ktoś uważa, że WOW ma beznadziejną monetyzacje.
Pisanie z multikont, wyzwiska i zaklinanie rzeczywistości. Skoro ci się tak WoW podoba to idź i w niego graj, dlaczego aż tak ci zależy na tym, żebym ja go lubił? :D
I to podobno ja jestem nienormalny. Gothic jednak orze umysl. xD
top kek
Cos w temacie gry masz do napisania? Oprocz wyssanych z palca glupot?
btw. ten dev ma beefa z Blizzem, bo go wyje...li z roboty. Takie non biased zrodlo i ocena.
A thread z reddita z ktorego linkuja komenty jest usuniety i zamkniety (a tam negatywnych nie usuwaja ogolnie). Ciekawe dlaczego?
Dzieki takim ludziom jak ty, ktorzy z uporem maniaka zatruwaja dyskusje na temat tej gry. Jestescie razem z przydupasem tynwarem definicja piwniczanej toksycznosci.
btw. Ja niezrownowazony? Vaas by sie nie zgodzil. To nie ja pisze od lat o grze w ktora nie gram i ktorej (oraz jej tworcow) nienawidze. Ty to robisz lol.
PS. Pomimo napisanie czterech postow tutaj, nadal nie odpisales merytorycznie koledzie powyzej? Taki gracz specjalista? kek
btw. Ja niezrownowazony? Vaas by sie nie zgodzil. To nie ja pisze od lat o grze w ktora nie gram i ktorej (oraz jej tworcow) nienawidze. Ty to robisz lol.
Przecież grałem, dosłownie wkleiłem ci screena niecałą godzinę temu. Ty jesteś jakiś kompletnie odklejony :D
I nie, nie jestem fanem Gothica, kolejna rzecz którą sam sobie wymyśliłeś :D
Wiesz jak bardzo widoczne jest to jak wybierasz do odpowiedzi tyllko to co nie dotyczy samej gry? I robisz to od samwgo poczatku? Zeby nie palnac jakiejs glupoty.
Walniesz randomowy wysryw na poczatku (rowniez nie poruszajacy zadnych szczegolow), i tak za kazdym razem.
W dupie byles i gowno widziales taka prawda.
EDIT: haha cos czuje ze sie zbliza meltdown.
A po co? Przekona cię to do zmiany zdania?
Hero talenty? Te które możesz wybrać wszystkie punkty? I gdzie tu wybór? Bierzesz wszystkie i już. Masz z góry narzucony "build". W normalnym drzewku jest minimum punktów które trzeba wydać żeby przejść dalej w drzewku więc duża część talentów jest obowiązkowa, a zmienia się tylko kolejność ich zdobywania. Apex talent każda klasa ma jeden, brak tu jakiejkolwiek opcji wyboru.
Dla ciebie jest wystarczająca ilość customizacji postaci, a dla mnie jest strasznie biedna, o czym tu dalej dyskutować?
Nie, itemizacja nie zawsze tak działała. Spoko, ludzie farmią stary content dla transmogów, no i co z tego?
Via Tenor
Spoko, napisales znowu jakies glupoty, no i co z tego?
xD
Nie, itemizacja nie zawsze tak działała.
Zawsze. To nie jest Path of Exile. Przy pinaccle content nigdy nie bylo, i nigdy nie bedzie prawdziwego build variety, bo nie tak to dziala i nie na tym polega.
Grac "jak chcesz" to sobie mozna farmiac wlasnie.
I na tym to polega. Od zawsze.
Pozatym tezy w twoim poscie nie opisuja stanu faktycznego ingame jesli chodzi o talenty. Na co mam odpowiadac? Zalacz statystyki z raid trackerow to pogadamy. Tylko ze ty tych raidow na oczy nie widziales. NAwet pewnie LFRa.
Dodaem tez ze nie ma tuningu samochodow, co jest oburzajace.
No i tak bardzo prosiłeś o odpowiedź i to z dwóch kont i jedyne co napisałeś jak już ją w końcu dostałeś to "xd".
Zapomniałeś o wyzwiskach i pomówieniach, że nie grałem :D
Zaraz ci napisze ze prawdziwego skill to Classic wymaga i zamkniemy kolo szalenstwa.
Classic nie wymaga skilla, ale i tak jest 100 razy bardziej fun od retail.
A no i fajniejsi ludzie tam grają, w retail tylko tacy frustraci jak wyżej :D

btw. Dobry post z tego tematu, ktory reddit zamknal i usunal podsumowujacy takich bezich, tynwarow i innych rozsiewajacych hate i brednie o grze (ktora zawsze byla taka, tylko ich przeorane grami video mozgi mysla ze sa lepsi i "kiedys to bylo" yada...yada...yada...).
"... was merely a setback" jest WoW'owym memem nawet nie od czasu Classica, tylko chyba nawet jeszcze wczesniej.
W tej abominacji fabuła i tak zawsze była gównem. Lore Warcrafta skończył się na dodatku do trójki i do dziś nie znamy dalszych losów Azeroth.
No tak lepiej skupić się na paradach zboczeńców niż porządnie doszlifować fabułe.
Nawet większość samych twórców WoW-a nie wie o co chodzi w fabule tej gry.
I nie ma się co mu dziwić. Ja też jestem szczególnie nie zadowolony zx tego jak napisana była historia w tej grze. Obietnice Chrisa MEtzena i słowa jakie wypowiadał na Blizzconie 2023 okazały się być puste. Ja już mam nadzieję, że Last Titan bęedzie ostatnim pożegnalnym dodatkiem. Bo ja już mam dość. Nie mogę znieśc ciągle tego, że uwielbiana przerze mnie i przez mojego starszego brata marka zmierza praktycznie do nikąd. I nie mogę terż zniesć tego w jakim kierunku zmierza sama firma asczególnie sam zespół ludzi odpowiedzialnych za tą grę.
120k luda ogladalo boss killa na samym twiczu. Wiecej niz polowa serwerow full i high. "Kierunek w jakim zmierza zespol ludzi odpowiedzialnych za gre" to rewitalizacja, wyciagniecie gry z dolka i 3ci z kolei bardzo dobrze odebrany dodatek. Po kazdej pierdole fabularnej internet az huczy od analiz i spekulacji, o dziwo w wiekszosci normalnych miejsc calkiem sensownych, bo wystarczy np czytac tekst questow i miec jakies zaplecze kulturalne i mozna sie wypowiedziec duzo madrzej niz "bad story! oneoneone!" (z pisownia i skladnia na poziomie drugoklasisty... to tak przy okazji...Zreszta miedzy tlumem "bad story" a poziomem analfabetyzmu i nieogaru ingame jest wlasciwie znak rownosci. A juz zwlaszcza na reddicie), oraz zeby wiedziec dokad zmierzasz. Patche od paru lat wychodza z regularnoscia zegara atomowego (co sugeruje zdrowy i dobrze dzialajacy team developerski oraz wyraznie nakreslony plan na przyszlosc).
Jutro zamykaja lol bo dev ktory zostal wywalony z roboty ma bol dupy.
kek
Z wyjatkiem okresu ICC, gra nigdy nie byla w lepszym stanie. No moze Legion, ale Legion mial borrowed power i poje....ny, bezsensowny grind w postaci Artefaktow, a takich systemow juz nie ma i samo to wystarcza aby bylo lepiej.
Podsumowujac... obawiam sie, ze Blizzard moze nie dostac twojej notatki, bo odbior gry (pomijajac vocal minority) jest dokladnie odwrotny.