W sumie jeszcze nie ma 10 lat, 10 lat stuknie ale dopiero Maju 2026.
Te nowe Doomy są świetne. Dobrze, że pierwotne założenia na Dooma 4 nie pykły, dzięki temu mamy dziś super shootery z tej serii.
Doom 2016 to chyba najlepsza strzelanka jaką wtedy grałem, ile ta gra daje radochy. W ogóle szok, że ma już 10 lat.
Chciałbym żeby ID w ten sposób Quake wskrzesił.
Doom, Wolfenstein, Shadow Warrior, Duke Nukem (jakikolwiek Forever by nie był). Kiedy Quake doczeka się rebotu? Na nowego Blood również bym się nie pogniewał.
Ale każdy chce tego rebootu Quake, ale co to miałby być za reboot jak tak rozczeńczyli serie na:
Quake - walka z mrocznymi rycerzami
Quake 2 - międzygalaktyczna walka z cyborgami
Quake 3 Arena - esportowe strzelanka bez fabuły
Quake 4 - międzygalaktyczna walka z cyborgami w klimatach doom 3
Quake ET - międzygalaktyczny battlefield
To czym właściwie jest quake, powiesz mi
3 części Quake opowiadają o walce ludzi z stroggami, więc nowy Quake powinien ten motyw kontynuować. Jednocześnie tryb wieloosobowy powinien być zrobiony w stylu Quake3.
Prawa do Blood to chyba są w rękach Atari, skoro oni figurują na stronie GoG, więc pytanie, czy chcą nowej części.
Zgadzam się z katai-iwa, że należałoby zachować spójność z Quake 2 i 4 oraz walce z frakcją Strogg. W Enemy Territory: Quake Wars nigdy niestey nie grałem :(
Tysiąc razy to zostało powiedziane - nie ma szans na nowego Blood, czy odświeżenie NOLF, bo prawa do tej marki dawno się rozmyły po rożnych podmiotach i nikt tego nie ma zamiaru uporządkować. To by kosztowało 10 razy więcej niż jakikolwiek remaster.