Komentarze do wiadomości: Heroes of Might and Magic: Olden Era na 3-minutowym, czystym gameplayu udowadnia, że twórcy słyszą zarówno pochwały, jak i krytykę

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
18.04.2026 00:42
1
odpowiedz
Kapelusznik
50
Centurion

Gra wygląda prześlicznie

18.04.2026 01:09
Khebeln!
1.1
odpowiedz
Khebeln!
21
Chorąży

Kapelusznik Nowy trailer po poprawkach wizualnych wyglada duzo lepiej, mam nadzieje ze miasta tez bo tego nie pokazali.

18.04.2026 01:28
Kwisatz_Haderach
2
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
25
GIT GUD or die trying

Wyglada superowo. Jest stonowane w porownaniu z pierwszymi gameplayami, ale ma swoj indywidualny styl. Proces szlifowania tej gry po pierwszej zapowiedzi powinien byc przykladem dla innych developerow. Niby ruskie, ale lubie ich. ;)

Muzyka ryje beret. Roznorodna i ciekawa jesli chodzi o linie melodyczne, niektore przejscia i fikolki to wtf? i banan na twarzy.

Ale najlepsze sa efekty czarow i dzwieki. Troglodyci w 2:15... THATS ALL YOU GOT YOU REPULSING LIGHT WORSHIPPER!? SPLAT, SPLAT, SPLAT, SPLAT,... heheh sweet. ;)

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-04-18 01:33:07
18.04.2026 08:12
3
1
odpowiedz
Runek166
8
Legionista

Jak na moje to dalej to co mnie najbardziej odpycha przez poprzednie serie to fakt że teraz każda jednostka jest takiego samego rozmiaru pod zajmowanie miejsca na mapie, oraz to już drugorzędne ale wydaje mi się że odgłosy rzucania czarów są takie.. nijakie.

18.04.2026 14:16
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Gordek
184
Konsul

Pograłem w demo i albo już jestem za stary i przejadła mi się mechanika Heroesów, albo coś w tej nowej wersji jest nie tak i nie przyciąga jak dawne części. Odinstalowałem po paru godzinach. Z drugiej strony spróbowałem Songs of Conquest, gdzie bałem się, że pixel art mnie odrzuci, a bawię się świetnie.

19.04.2026 00:26
Link
4.1
1
odpowiedz
Link
36
Senator

Gordek Nie dziwię się. Bo Songs of Conquest to dla Ciebie powiew świeżości ze względu na nowy świat, styl graficzny i nowe rozwiązanie w rozgrywce (np. rozbudowa osada i system magii), podobnie jak King's Bounty. Heroes of Might and Magic to po prostu powtarzalność w dużym stopniu, dlatego nie bawiłeś się tak dobrze co kiedyś. Już było Heroes V. Heroes III w dniu premiery to było dla Ciebie coś nowego i powiew świeżości, a nowy Heroes to po prostu "to już gdzieś widziałem i wiem, czego mogę się spodziewać po tym".

Dlatego twórca Legend of Zelda, albo Final Fantasy wiedział, co robił, że nie skopiował 100% rozwiązanie poprzednie części. Nowy Heroes wygląda fajnie, ale coś brakuje... Brakuje innowacyjne pomysły w rozgrywce. No, fabuła też nie broni się. Nowy Heroes to po prostu bieda w porównaniu do Heroes III Horn of the abyss, który cały czas się rozwija.

No, styl graficzny na wzór gry mobilne nieco odstrasza w przeciwieństwie do urokliwy, nowoczesny pixel-art. To kwestia gustu.

Ale zobaczymy, jak wygląda pełna wersja Heroes.

post wyedytowany przez Link 2026-04-19 00:35:21
18.04.2026 17:50
Szlugi12
5
1
odpowiedz
Szlugi12
132
BABYMETAL

Też nie mogę się doczekać coraz bardziej :D poza tym i tak na razie nie ma jakiś ciekawych gier na horyzoncie, także jedziemy.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl