Wygląda słabo, jak dla mnie nowy remaster 3 byłby dużo lepsza opcja. A tak większą szansa że ubi to zepsuje.
Nie zrozumiał. Na co komu Hirołsy w 3d? Jak ktoś lubi strategie, to woli starą wersję. Przechodziłem to przy grze Eador. Zjadłem żeby na starej wersji 2d. Potem autor dostał kasę i wydał nową wersję 3d. Ta sama mechanika, te same jednostki i statystyki, ale 3d. Grało się zdecydowanie gorzej, gra straciła responsywnosc i czytelność.
Do wszystkich którzy planuje zjechać "poczekamy, zobaczymy, zagramy i ocenimy", dajmy szansę Remake 😁
Nie powiedziałbym, że oryginalne HoMM 3 jest szarobure. Wszystkie oryginalne części były bardzo kolorowe. Wydaje mi się, że to po prostu nie wygląda jak HoMM 3 i z zapowiedzi wychodzi na to, że nie będzie tak brzmieć. Fanów pewnie prędzej zadowoliłoby naprawienie HoMM 3 HD poprzed dodanie Armageddon’s Blade i The Shadow of Death. Wizualnie grze bliżej do remastera piątki z silnymi nawiązaniami do trójki. Ubisoftowi powinno zależeć na przyciągnięciu graczy z oryginału, a część nawet się od Olden Ery odbija. Zobaczymy, czy faktycznie gameplayowo będzie dobrze, ale raczej scena e-sportowa zostanie przy HD Modzie, bo gra działa na każdym ziemniaku.
A to nie jest tak, że każdy kto w ogóle jeszcze gra w H3 to ogrywa Horn of the Abyss, a nie base game? W takim wypadku ten remake od razu odpada. To już lepsze jest to Olden Era.
Ubisoft zmądrzeje dopiero wtedy jak reaktywuje marki Prince of Persia, Driver, Splinter Cell i Rayman w 3d.
Nie spodziewałem się, że hirosi dostaną remake, ale skoro już będzie...
...to dodałem do listy życzeń. Must have. Wygląda prześlicznie, a jako fan oryginału nie ma opcji, żebym w to nie zagrał.
Autor chyba sam nie rozumie jednak fanów H3 skoro przyszedł mu do głowy taki tytuł.