Brak blokady był od GTA V, praktycznie wszędzie można było dojechać i każdy obszar zwiedzić, a w RDR 2 to juz całkowicie, co to klikania by biec to w końcu, klikanie w RDR 1 np. to był wykańczacz padów i przycisków "X" albo "A", głupie jest to że trzeba L3 naciskać zamiast po prostu przytrzymać "X" i biec szybciej. Co do akrobacji aut policyjnych to już wiadomo że nie będą oskryptowane bo ktoś o tym mówił, że np. podczas pościgu policyjne auta będą wysyłane z najbliższych komend systematycznie by dołączały się do pościgu zamiast respawnowania się pojazdów z tzw. tyłka. Ciekawą mechaniką jest również że w jednym z ujęć widać jak Lucia i Jason chowają się w alejce, i policja po przejechaniu tej uliczki kawałeczek, cofa się i ponawia pościg za nimi. Ogółnie na 19 listopada do 30 mam urlop i jak teraz widzę świetnie zaplanowany końcoworoczny urlop.
To była cut scenka, oskryptowane wydarzenie na które gracz nie ma wpływu. A nie mechanika.
W swobodnej rozgrywce pewnie będą kręcić się losowo w pobliżu do czasu zejścia obławy i tyle.
Mi się akurat podobało sterowanie w ich grach. Rytmiczne naciskanie klawisza, dużo lepiej symuluje uczucie wysiłku i pozwala lepiej kontrolować tempo ruchu postaci.
Podobną metode zastosowali w Crimson Desert i to sie sprawdza w tego typu grze.
Zresztą w takiej grze jak RDR 2 irytowało by mnie że postać cały czas wyrywałaby się do biegu, kiedy ja wole chodzić jak człowiek.
Nie wszystko musi być zautomazyzowane
Mam nadzieje że będzie alternatywne (klasyczne) sterowanie do wyboru.
Cała mapa była już odkryta w GTA 5 czy RDR2 jak WOI napisał. Chociaż w tym drugim były czerwone obszary przez to, że byliśmy poszukiwani.
Co do biegania to o ile jeszcze jakoś działa w 3. osobie to oby popracowali nad tym w 1. osobie. Może żeby było to coś w stylu FPSów jak COD czy BF. Nawalanie w przycisk faktycznie irytujące, ale gorsze jest to, że trzeba potem to A czy tam X trzymać i jak ktoś używa do tego kciuka to potem nie ma go wolnego na prawy drążek do skręcania itd. Mogłoby to być właśnie jak w FPSach, że klikamy lewy drążek czy tam shift na PC i biegniemy.