70 dolców za grę i dodatkowe 1k dolców za konsolę na której to jakoś znośnie pójdzie. Ciekawe czy zdążą podbić ceny konsol jeszcze raz przed premierą :D
Ciekawe czy scenarzystów w końcu zatrudnili czy odpowiedzialna za to była pani Sophia z działu sprzątanie jak to miało miejsce do tej pory.
Patrząc obiektywnie, to historie z serii GTA, to proste "mafijne" skrypty jakich pełno w kinie klasy G.
Za charakterystykę postaci, że chyba jakiś studenciak musiał odpowiadać, bo coby nie mówić R* nie potrafi napisać dobrze postać, tak by ona wpadła w pamięć. Udaje im się jako tako z głównymi postaciami, ale już poboczne, to nie ma bata.
Jedynie w GTA IV potrafili stworzyć drugo i trzecio planowe postaci, które pamięta się do dziś.
Wymienić antagonistów z GTA V czy innych części oprócz 4, jest mega ciężko.
Świetny komentarz i dużo prawdy, pod tym względem Rockstar to nawet nie jest w TOP 10 względem całej branży i innych studiów oraz ich gier.

Cóż, gusta. Dla mnie akurat Trevor i Michael, ich choleryzm, charyzma, ekspresja i poczucie humoru, to na próżno w innych grach szukać postaci o takich przymiotach, co jest kwestią subiektywną, ale zrobionych tak żywo? Tak świetnie zarysowanych psychologicznie i tak świetnie zagranych?
Większości postaci z gier przy tych dwóch (czy postaciach z RDR2) to są, mniej lub bardziej, udane kukiełki.
I z R* jedynie CDProjekt może się równać na tym polu, może jeszcze ktoś by się znalazł tutaj do tego grona, ale nie przychodzi mi akurat teraz do głowy.
I raczej nie jest dobrą wiadomością to, że główni scenarzyści nie pracują już w Rockstar, łącznie z Danem Hauserem (przy GTA 6 pracuje ostatni z panów ze screena obok)
Czyli ludzie, którzy byli odpowiedzialni za bohaterów chociażby czwórki, piątki czy RDR2 i to co mówią, i jak mówią, te postacie.
Mam wrażenie że jak teraz nie są ograniczeni przez konsole to wrócą do najlepszej wersji silnika RAGE z czasów GTA IV i RDR1, bo w GTA V downgrade by straszny, ale rozumiem, że musieli iść na kompromisy.
Via Tenor
"Były pracownik"
"Weteran"
"wydaje mu się"
"niemal pewne"
"Nie wiem nic na ten temat"
"prawdopodobnie"
O czym jest ten tekst i po co on wogle jest??
Mam nadzieje ze przebudowa silnika umozliwi im z czasem rozbudowę głownej mapy i przy zalozeniu utrzymywania sie tego haniebnego trendu dugiego powstawania kolejnych czesci, nie bedziemy zamknieci na jednej wyspie przez nastepne 20 lat.
zapomniał dodać ze silnik rockstara był ponadczasowy i czesto to on wyprzedzał technologię, w tym przypadku możę być tak samo że ue5 bedzie odstwał dośc mocno