Rock* zawsze był lata świetlne przed konkurencją.
Tak, że ich wszystkie gry wydane przed GTA 4 są już niemalże niegrywalne choćby przez brak najmniejszego ragdolla w porównaniu do wielu innych gier z tamtego okresu, a GTA 4 jest jakie jest ale prawda jest taka, że to nudna gra,
Pamietam jak w GTA 4 lubialem po prostu stanac na ruchliwym "kornerze" i patrzec co robia przechodnie i przejezdzajace pojazdy.
Poziom symulacji... wlasciwie wszystkiego wybijajacy sie zdecydowanie ponad norme.
I nie trzeba bylo do tego zadnego "AI".
Piatka to juz nie to samo, choc tez fajnie sie gralo.

Wszelkiego rodzaju fizyka i takie detale w GTA 4 zawsze robiły wrażenie.
Poniżej screen z GTA4 + RTX Remix + HD Texture Pack, całość polana DLAA.
Warto dodać, że R* ma tendencje do wycinania różnych bajerów odnośnie fizyki czy też szeroko pojętej zawartości, względem wydań PC.
Pełnoprawną grą, która ma wszystko jest to wydanie na PS3. To Samo z GTA V - też najbogatszą wersją jest ta z PS3 i Xboxa 360.
Wersje PC wykastrowano z niektórych elementów fizyki czy świata.
Na PC są mody, które przywracają te skasowane rzeczy.
Ale serio? xd Zawsze myślałem, że wersje PC są właśnie bardziej doskonałe, no bo pc to lepszy technicznie sprzęt, zawsze był i zawsze pewnie będzie.
Co za bzdury. Gta IV na pc nie mial tylko krzakow przy mostach. Dzisiaj najlepsza wersja gta 4 to z fussionfix i masz tez opcje tych krzakow. Mam ps3 i mam na niej gta iV - 25 klatek lubi nizej, AA nie istniejacy i wszsytko poszarpane, wczytywanie sie. Faktycznie najjlepsza wersja. GTA V na pc juz odjezdzala wersjom na konsole, a najnowsza wersja z poprawiona grafika to konsole nie maja podejscia.
Wymien te niby drastyczne zmiany z ps3/xbox 360 vs pc w gta iV.
o i to jest lepsze niż grafika poprawiona o kilka pikseli lepszych. Coś co realnie daje zmiany podczas gry. Czy to woda jak cofanie się pod wpływem podmuchu wirnika czy to np. falowania od przepływających pojazdów albo coś innego jak rozwałka aut albo zachowanie npc albo inne rzeczy typu rozwalanie obiektów budowlanych itp.
Niemniej ostatnią misja w tej grze była porażką. Mnie dużo bardziej podobała się piątka.
Grałem niedawno, drewno jak w GTA 3, czy redaktor grał w ta samą grę?
Drugi raz ten sam news, nawet ten sam film z reddita wrzuciliście.
3 września 2022 11:41 - Krzysztof Kałuziński - Po 14 latach GTA 4 nadal zadziwia fizyką wody
Jesteście żałośni z tymi kotletami, to już trzeci raz na golu kiedy powtarzacie newsa po latach.
Za chwilę pewnie jeszcze trzeci raz poczytamy o Indiana Jones i niezwykłej scenie nagranej dzięki czerwonce aktora.