Zatem polecę z klasycznym już tekstem "uruszczota", czyli Brawo Epiczek xD
nie ze wierzę w ich gadkę o utrzymaniu, lecz jeżeli ktoś twierdzi ze jest dostatecznie bogaty by nie przejmować się rosnącymi kosztami, sam kiedyś obudzi się z nocnikiem w ręku, to jak wspierać grę która nie spełniła oczekiwań nawet w 1/4
Bo samo rozwijanie Fortnite to przy ich zarobkach śmieszny koszt
O czym gracze zapominaja to, ze ta gra jest darmowa a utrzymanie serwerow nie jest darmowe (AWS zarabia gruba kase na Epic miesiac w miesiac).
Z drugiej strony, Epic to maszyna do mielenia deweloprow - albo zaciszkasz zeby albo jestes ex-Epic
Gracze sami kupują skiny a potem płaczą hehe. Przestańcie kupować to nie będą ich robić
Szczególnie, że w Fortnicie można sobie wyfarmić Vdolce na karnet... wystarczy w niego zagrać po 20minut codziennie. Do tej pory z karnetu dostawało się 1500vdolców,a za karnet płaciło się 1000(nie wiem czy kiedyś nie 850 i czasem nie dostawało się 1500vdolców, jak sezon był krótszy).
Ja grając w taki sposób wyfarmiłem 7-8k Vdolców nie licząc wydanych na karnety. Większość z tych V-dolców wydałem na kupowanie ludziom skinów, bo dla mnie one nie mają wartości...
tak właśnie wyglada monopol, żadnej konkurencji, marathon okazał się tym czym wszyscy przewidywali, na horyzoncie brak gier usług, więc Epic może robić co chce.