Tylko że ta gra wymaga ponad 40gb patcha żeby ją odpalić nawet z płyty https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1rrwgip/crimson_desert_ps5_physical_edition_requires_48gb/

Ok może są, pokaż linka?? tylko takiego linka którego po zakupie mogę dodać do swojego konta steam, a nie steam
account bo takich to znajde za 50pln na etsy i bedę sie jarał że sobie zagram bo już kupowałem nie raz.
i jak się kupi grę na tym loaded com , to pozniej można ją aktywować na steam i masz ją normalnie w bibliotece tak jakbyś kupił na steamie?
https://www.loaded.com/pl_pl/crimson-desert-pc-steam
masz tutaj linka popatrz dokładnie co jest napisane jak i gdzie, zależy od gry na przykład jak kupowałem cyberpunka 2077, 7 lat temu bo jeszcze przed opóźnieniem to nie był steam a nasz gog.
Cronos the new dawn też tam znajdziesz wyszukiwarka jest.

Dokładnie cdkeys-Loaded jak kupowałem Requiem na zaraz po nowym roku to normalnie wpisywałem cdkeys w wyszukiwarkę i wyskakiwałocd-keys nie Loaded, grok twierdzi że wrzesień 2025 roku jak nazwa została zmieniona ale reszta dopiero co.
Ciesze się że mogłem pomóc.
O nie. Uważam, że gra na płycie powinna działać zawsze, nie może być na niej żadnych blokad. Nie ufam tym zabezpieczeniom, bo co jeśli kiedyś taki licznik sie zepsuje i z jakiegoś powodu nie będzie odczytywał właściwej daty, jak np. Wyłączą serwery PSN, to dostęp do gry będzie nie możliwy i płyta będzie do wyrzucenia.
Jeśli spojlery przed premierą są teraz tak dużym problemem ( sam sie nigdy na taki nie natknąłem, jeśli tego nie szukałem), to już wolałbym, gdyby premiera wersji pudełkowej była opóźniona o miesiąc niż dodawać takie zabezpieczenia które w przyszłości mogą stać sie dużym problemem, o czym jeszcze nie wiemy.
Może i tak wyszło by to wszystkim na dobre, w końcu dzisiaj na płycie gry to często wersja beta, nawet bez day one patcha. A tak to może gdyby płyty tłoczone były dopiero po premierze, to miałbyś pewność że w pudełku jest poprawiony build gry. A o to chodzi miłośnikom plastiku - żeby gry na płycie były możliwe do ogrania zawsze, bez dostępu do internetu.
Kolejna sprawa. Trzeba naprawdę chcieć żeby zobaczyć spojlery. A nawet jeśli się pojawi to kliknąć w film czy artykuł. Przecież nawet jeśli wyjdzie przeciek i spojler to kurde czy z kompa wyskoczy ktoś z pistoletem i zmusi Cię do oglądania?
Tu problem jest inny a oni zastosowali rozwiązanie ale nie tego problemu!
Akurat w tym przypadku to chciałbym aby był jakiś przeciek z wersji na standardowe ps5 lub XSX bo jak do tej pory nie wiadomo jak tam działa gra.
Hahaha, dobre sobie, że niby przeciw "spoilerom" bo wg jednego streamera, który otrzymał kopie do recenzji podkreślił, że fabuły tam tyle co kot napłakał i ci co myślą, że będzie choć trochę podobne do wiedźmina to się srogo zawiodą. Jedynie co pewnie im potrzeba ukryć przed premierą to wydajność na bazowych konsolach bez PRO.
Jak chodzi dobrze na prosiaku, to na PS5 może będzie chodzić jeszcze ok. Jak to będzie działać i wyglądać na Xbox Series S, oto jest kluczowe pytanie.