UE slop. Przygotujcie się na mydlane widoki, niestabilne oświetlenie i nieostre detale. Ale za to w zamian grą będzie zacinać na każdym kroku.

Widzę że Microsoft dalej trzyma się swoich dyrektyw które wydał deweloperom jakiś czas temu, czyli zabronił tworzyć ładnie wyglądających kobiet, w Gears E-Day kobiety wyglądają jak faceci, a Cortana w tym Halo wygląda jak transformer, a przynajmniej kilka poziomów gorzej niż do tej pory, nawet w serialu Halo wyglądała lepiej.
Via Tenor
Jeśli chcieliby pokazać prawdziwą moc swojej gry, to by zrobili prezentację na jakimś topowym pececie z RTX 5090. Zabawne jest też to że Microsoft w ogóle nie wierzy w swoją konsolę skoro do prezentacji posłużył się PS5 Pro, pisałem już o tym w innym wątku ale nie przypuszczałem że Piątka Pro jest mocniejsza od XSX. Ale jeśli nawet tak jest, to doskonała reklama swojego sprzętu i hucznych zapowiedzi powrotu do ekskluzywnych gier. Patrzcie jak Halo wygląda dobrze na PlayStation!
Co do Cortany, to w Halo 4 naprawdę zrobili z niej fajną i ładną kobietę. Z każdą częścią była coraz bardziej ciekawa, natomiast po Halo 4 nastąpiła odwrotność i jest coraz brzydsza.
Gracze to przecierają oczy widząc jak ta 'kultowa marka' jest szargana przez microsoft.
100 Giga na dysku? Co oni tam dali?
Jestem z klanu PS5, ale nie jestem przeciwnikiem Xboxa, bo konkurencja jest ogólnie dobra dla rozwoju. Myślę że Xbox X stać na więcej niż nam się wydaje. Mówię to na przykładzie Death Stranding 2. Szczęka mi opadła, gdy odpaliłem tą grę i to na zwykłej PS5! Jak ta gra działa i wygląda to jest szok! Nie obchodzą mnie cyferki, gdy widzę płynny obraz jak żyleta na dużym tv, siedząc wygodnie w fotelu!
Czy gra była prezentowana na PS5 Pro czy nie, guzik mnie to obchodzi. Mnie interesuje tylko czy gra oprócz gameplay’u będzie też dopracowana pod kątem technicznym, bo ja nie mam zamiar się wkurzać na błędy i optymalizację. Chce gotowego, dobrze działającego produktu, bo w kwestii gameplay’a to raczej jestem spokojny :D