Najwięcej śmieci i zanieczyszczeń produkują przedstawiciele Brukselki, którzy latają prywatnymi odrzutowcami na szczyty klimatyczne, żeby nam mówić, że nieprzyklejona nakrętka albo pudełko po grze niszczą środowisko.
Pamiętam żarówki "przeciwwstrząsowe", które omijały restrykcje dotyczące tradycyjnych żarówek. Tu rozwiązanie jest jeszcze bardziej banalne - pudełko nie będzie opakowaniem, a przedmiotem kolekcjonerskim - i nie wliczy się w założenia dyrektywy. Nie ma sensu robić afery.
Dziwne, że nie przywalają się do ekologii na Ukrainie i w Rosji oraz Iranie, gdzie dronami bombarduje się rafinerie i ludziom spada z nieba ropny deszcz. Nie wspomnę o śladzie węglowym powstałym przez czołgi, samoloty bojowe, rakiety i ogólnie sprzęt wojenny. No, ale to jest ta cała UE... silna wobec słabych, a słaba wobec silnych. A Ty podatniku płać, na tę hucpę.
Pamiętam żarówki "przeciwwstrząsowe", które omijały restrykcje dotyczące tradycyjnych żarówek. Tu rozwiązanie jest jeszcze bardziej banalne - pudełko nie będzie opakowaniem, a przedmiotem kolekcjonerskim - i nie wliczy się w założenia dyrektywy. Nie ma sensu robić afery.
Dam rozwiązanie za darmo. Trzeba zmniejszyć opakowanie, żeby komuchy z unii nie zabroniły sprzedaży.
Lub jak już ktoś wspomniał, trzeba zmienić definicję opakowanie na przedmiot kolekcjonerski.
Najwięcej śmieci i zanieczyszczeń produkują przedstawiciele Brukselki, którzy latają prywatnymi odrzutowcami na szczyty klimatyczne, żeby nam mówić, że nieprzyklejona nakrętka albo pudełko po grze niszczą środowisko.
Tudzież chyba lepiej to określić - tragifarsa!
Ale zawsze byłem fanem Monty Pythona. W sumie pasuje. Angielski humor przełożony na polski rynek.
Dziwne, że nie przywalają się do ekologii na Ukrainie i w Rosji oraz Iranie, gdzie dronami bombarduje się rafinerie i ludziom spada z nieba ropny deszcz. Nie wspomnę o śladzie węglowym powstałym przez czołgi, samoloty bojowe, rakiety i ogólnie sprzęt wojenny. No, ale to jest ta cała UE... silna wobec słabych, a słaba wobec silnych. A Ty podatniku płać, na tę hucpę.
To UE poszerzyli już o Iran i Rosję? Kurła, 1 dzień bycia offline i tyle mnie ominęło.
A ten PPWR nie odnosi się do opakowań transportowych? Tj. nie będzie można wysłać małego pudełka blu-ray, np. w dużym kartonie? Przecież zamykane pudełko jest częścią produktu i nie sądzę, że ktoś to będzie interpretował tak, że karteczka z kodem jest tym od czego trzeba obliczać to 50% pustej przestrzeni. Ktoś tutaj popłynął z interpretacją
Skoro brukselce i urzędasom tak zależy na czystym środowisku to rozumiem, że przestaną latać masowo samolotami i emitować to zue CO2? Nie? Nie przestaną? Ale na nas nakładają podatki, żeby bilety lotnicze były droższe xd. Albo raczej na linie lotnicze, które koszty przeniosą na klientów droższymi biletami. Nowe nie znałem.
Dlatego głosuje na zmianę na KO i PiS żeby mieć pewność ze Unijne fantastyczne pomysły zostaną wdrożone w Polsce dla dobra Polaków. xD
Tak mi dopomóż Bruksela i fundusze, amen.🙏
Dobra dla Polski mówisz? Jak Ci nie pasuje w Unii, to zawsze możesz wyjechać z Unii np. do Baćki na wschód. Tam jest podobno kraina mlekiem i miodem płynąca. Bez ograniczeń unijnych, bez rynku unijnego. Kraj rządzony autokratycznie i twardą ręką. Bez wątpienia to marzenie senne każdego Konfederaty... Tylko z jakichś powodów nikt nie jeździ w to cudowne miejsce...
Przecież rynek karteczek w pudełku zdechnie tak szybko jak rynek karteczek w pudełku na PC...
"ograniczenie ilości niepotrzebnych śmieci"
To mi się podoba, niepotrzebne śmieci mówią o niepotrzebnych śmieciach.
Najwięcej śmieci to jest zawsze na szczytach UE. Może ich powinno się wyrzucić na smietnik, a zwykłym ludziom dać żyć????
Sony kłamie - wciska kit aby uzasafdnić CHCIWOŚĆ!!
Duplikacja BD-50 (nagrywanie, nie replikacja)
QuickTurn Duplication oferuje duplikację dwuwarstwowych płyt Blu-ray 50 GB w cenie:
1,95 USD za sztukę (2500 szt.)
1,75 USD za sztukę (5000 szt.)
Mam nadzieję, że lobby gamingowe zadba o to by gry były wyłączone z tego prawa. Cel jak najbardziej sensowny, ale jak zawsze tego typu przepisy nie dotyczą 100% produktów na rynku.
Wszystko do tego zmierza że my nie będziemy mieli nic poza drogą energią, a inne kraje będą się rozwijać mając w nosie te całe wytyczne Unii.