Już samo to, że w 2026 roku jest to jakąś sensacją jest absurdem:
https://www.youtube.com/watch?v=-vun937VJE4

Najprostrzym sposobem na zrobienie lustra to umiejscowienie kamery za lustrem i wstawic render texture do lustra.
Przypomnial mi sie ten mem XD
Aż włączyłem sobie na YT kompilację różnych luster w grach stosowanych na przestrzeni lat i dalej nie rozumiem czym się tu podniecać.
Taka ściana tekstu. Kilka razy wspomniane, że twórcy użyli znanej od lat technologii... i ani słowa na temat jakiej technologii użyli. Czy wy tam u was jest jakaś korekta? Ktoś te wypociny przed opublikowaniem czyta?
Te sztuczke z Quake wcześniej miał też Duke Nukem 3D - w lustrze po drugiej stronie była renderowana dokładnie taka sama scena i ci sami aktorzy.
przeczytałem cały tekst z nadzieją, że dowiem się cóż to za technologia z lat 90 za tym stoi. okazuje się, że jednak dla autora to nieistotne... choć wspomina o tym chyba w każdym akapicie. ten portal schodzi na psy. jak nie clickbaitowe nagłówki to teksty, które nie mówią nawet tego o czym są.
Mnie bardziej zastanawia dlaczego inne gry nie idą drogą tej gry jeśli chodzi o styl rozgrywki Tylko tworzą na siłę sandboxy, które każdy ma już do obrzygania
Tylko tworzą na siłę sandboxy, które każdy ma już do obrzygania
Pomyliłeś "każdy" z "ja". To się nazywa "efekt fałszywego konsensusu".