Tak, bo nie da się rozwiązać tego opcjami w menu. Chcesz tankować? Włączasz w opcjach system tankowania..
Wystarczy, że po prostu w trakcie misji tego systemu nie będzie i tyle. To już byłby szczyt głupoty gdyby podczas misji nagle trzeba było jechać na stacje benzynową. W takim Days Gone w trakcie misji po prostu paliwo się nie kończy i tyle. Być może zrobią tutaj to samo, albo będzie to np. do wykorzystania w konkretnych misjach, albo ogólnie w misjach, że jeśli wróg nam trafi w bak to wiadomo, że za chwile dalej nie pojedziemy i my możemy taki system też przeciwko wrogom wykorzystywać itd.
Znając Rockstara to większość tych nowych systemów będzie zrobiona na odwal się. Tankowanie będzie ale poziom paliwa będzie spadał bardzo wolno albo zatankować będzie można np w kryjówce i nikt na to paliwo nie będzie zwracał uwagi. Pamiętam że w RDR2 w ogóle nie zwracałem większej uwagi na te całe rdzenie, które się wyświetlały nad minimapą, a jakoś skoczyłem grę. System reputacji W RDR2 miał jakieś większe znaczenie? System poszukiwań przez stróżów prawa też kulał z tego co pamiętam. Może to poprawia w GTA 6 może nie.
A pamiętacie to całe planowanie napadów w GTA V? Gdzie większość tego planowania to sprawdzało się do ukradniecia i zaparkowania we wskazanym miejscu jakiegoś pojazdu, kupienia broni albo masek xD
No ale przynajmniej do perfekcji opanowali system wkurzania gracza z tymi durnymi ocenami po skończeniu misji. Nigdy nie czułem takiej imersji w grach jak wtedy gdy po skończeniu pół godzinnej misji dostaje jakis ekran z podsumowaniem i widzę że dostałem brązowy medal bo moja celność wynosiła tylko 79 % zamiast wymaganych 80% xD
fajnie, juz media się odpaliły i cały GOL juz tylko tym żyje :D
a co do tematu, nie nie przesadzili, już po wielu wyciekach, jak nie jest to scam gdzie po prostu gra się na zmodowanej wersji, to można powiedzieć ze gra zwyczajnie średnio się zapowiada, tylko lakier się bardziej błyszczy, ale zachowanie aut po nierównej ulicy jest identycznie jak w 5, budynki jakoś też kojarzą się miejscami z 5, szkoda ze nie mogę dać screena dla porównania wielu twierdzi ze gra wygląda jak RDR2 na modach do GTA
A ja chcę jak najwięcej animacji, i jak najwięcej realizmu. Ale z funkcją ich wyłączenia. Bo w RDR 2 parę rzeczy irytowało po jakimś czasie.