Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Gracze obawiają się, że GTA 6 przesadzi z realizmem. Upominają Rockstar, przywołując pamiętne słowa szefa Steama

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
21.08.2026 20:11
1
1
odpowiedz
openforu0
88
Pretorianin

Tak, bo nie da się rozwiązać tego opcjami w menu. Chcesz tankować? Włączasz w opcjach system tankowania..

21.08.2026 20:11
Felipe
2
odpowiedz
Felipe
29
Messiah

Wystarczy, że po prostu w trakcie misji tego systemu nie będzie i tyle. To już byłby szczyt głupoty gdyby podczas misji nagle trzeba było jechać na stacje benzynową. W takim Days Gone w trakcie misji po prostu paliwo się nie kończy i tyle. Być może zrobią tutaj to samo, albo będzie to np. do wykorzystania w konkretnych misjach, albo ogólnie w misjach, że jeśli wróg nam trafi w bak to wiadomo, że za chwile dalej nie pojedziemy i my możemy taki system też przeciwko wrogom wykorzystywać itd.

21.08.2026 20:20
quark
3
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
quark
88
Generał

Znając Rockstara to większość tych nowych systemów będzie zrobiona na odwal się. Tankowanie będzie ale poziom paliwa będzie spadał bardzo wolno albo zatankować będzie można np w kryjówce i nikt na to paliwo nie będzie zwracał uwagi. Pamiętam że w RDR2 w ogóle nie zwracałem większej uwagi na te całe rdzenie, które się wyświetlały nad minimapą, a jakoś skoczyłem grę. System reputacji W RDR2 miał jakieś większe znaczenie? System poszukiwań przez stróżów prawa też kulał z tego co pamiętam. Może to poprawia w GTA 6 może nie.
A pamiętacie to całe planowanie napadów w GTA V? Gdzie większość tego planowania to sprawdzało się do ukradniecia i zaparkowania we wskazanym miejscu jakiegoś pojazdu, kupienia broni albo masek xD
No ale przynajmniej do perfekcji opanowali system wkurzania gracza z tymi durnymi ocenami po skończeniu misji. Nigdy nie czułem takiej imersji w grach jak wtedy gdy po skończeniu pół godzinnej misji dostaje jakis ekran z podsumowaniem i widzę że dostałem brązowy medal bo moja celność wynosiła tylko 79 % zamiast wymaganych 80% xD

post wyedytowany przez quark 2026-08-21 20:35:18
21.08.2026 22:45
WolfDale
😜
3.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

quark Rockstar i na odwal? Nie no co Ty, przecież to najlepsza firma na świecie oraz zbawca gejmingu i dziwne że jeszcze nikt pod Twoim postem stosów nie rozpala.

22.08.2026 00:24
dante1803
3.2
1
odpowiedz
dante1803
25
Legionista

quark Ah, te rdzenie to był tak idiotyczny pomysł, że szkoda gadać, przeszedłem grę, a do końca nie podjąłem o co w tym w ogóle chodziło. Do tego przeszukiwanie ludzi z przedmiotów, albo zabieranie itemow z szafek jeeeedno po druuugim. Fajne to jest może przez pierwsze 15 min, a nie w setnej godzinie gry.

22.08.2026 07:53
3.3
odpowiedz
K'zli-un_NPC
0
Legionista

quark wytrzyj smarki XD

21.08.2026 20:43
Greony12
4
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Greony12
104
Mordęga

fajnie, juz media się odpaliły i cały GOL juz tylko tym żyje :D

a co do tematu, nie nie przesadzili, już po wielu wyciekach, jak nie jest to scam gdzie po prostu gra się na zmodowanej wersji, to można powiedzieć ze gra zwyczajnie średnio się zapowiada, tylko lakier się bardziej błyszczy, ale zachowanie aut po nierównej ulicy jest identycznie jak w 5, budynki jakoś też kojarzą się miejscami z 5, szkoda ze nie mogę dać screena dla porównania wielu twierdzi ze gra wygląda jak RDR2 na modach do GTA

21.08.2026 21:10
Herr Pietrus
4.1
1
odpowiedz
Herr Pietrus
247
Jestę Grifterę

Ali Wlaborg Na tym ostatnim leaku to gość chyba w ogóle gra na klawiaturze :)

21.08.2026 22:01
NOWAHUTANACZASIE
4.2
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

Herr Pietrus na padzie od Pegasusa gra bananem haha
;)

21.08.2026 20:50
5
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
toyminator
104
Legend

A ja chcę jak najwięcej animacji, i jak najwięcej realizmu. Ale z funkcją ich wyłączenia. Bo w RDR 2 parę rzeczy irytowało po jakimś czasie.

21.08.2026 20:57
BFHDVBfd
5.1
4
odpowiedz
BFHDVBfd
183
Requiescat in Pace

toyminator Jeśli RDR 2 cię irytował, to nie chcesz jak najwięcej realizmu.

21.08.2026 23:27
5.2
odpowiedz
toyminator
104
Legend

BFHDVBfd Czytaj z zrozumieniem.
Parę rzeczy. A nie cały RDR 2. Były z 3 rzeczy, które tak po 70% gry zaczęły mnie męczyć. I to były takie naprawdę duperele. Ale za każdym razem jak to robiłem to już szlag trafiał ;D

21.08.2026 20:59
BFHDVBfd
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
BFHDVBfd
183
Requiescat in Pace

Rockstar przesuwał granice realizmu z gry na grę i tutaj mam nadzieję że będzie podobnie. Kingdom Come i Red Dead to moje ulubione serie, a są znane ze swojego realizmu. Jak chcę jakąś arcadówke to odpalę jakąkolwiek inną grę.

21.08.2026 22:02
NOWAHUTANACZASIE
6.1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

BFHDVBfd no to GTA jest bardziej arcadowe bym powiedział.

22.08.2026 01:34
VoidCosmonaut
6.2
odpowiedz
VoidCosmonaut
9
Konsul

NOWAHUTANACZASIE GTA to kwintesencja arcade, a ten typ mówi jakieś banialuki o realizmie xD

21.08.2026 21:06
Herr Pietrus
7
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Herr Pietrus
247
Jestę Grifterę

Jeśli te wszystkie opcje się potwierdzą (realistyczne pościgi, tankowanie, zmiany strojów, sprzęt w bagażniku) - to niestety, trzeba z obrzydzeniem przyznać (każdy rozsądny gracz pluje na R* i ich politykę), że będzie to prawdopodobnie najlepsze GTA w historii, zwłaszcza biorąc pod uwagę parę bohaterów i lokalizację oraz czasy, w jakich się rozgrywa.

A poza tym ja tu czegoś nie rozumiem. Gra, która słynie z tego, że w dowolnym momencie roz... łokciem szybę i kradniemy furę z parkingu albo wyrzucamy gościa zza kółka na środku skrzyżowania i pożyczamy sobie jego gablotę będzie niegrywalna, bo może nam się skończyć wacha w trakcie misji? 😆 O co tu chodzi, co to za uniwersum? 🤔
Ciekawe, czy elektryki będzie trzeba ładować i będą miały mniejszy zasięg niż hybrydy/spalinówki... 😋

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-08-21 21:12:09
22.08.2026 20:30
Marky
7.1
1
odpowiedz
Marky
39
Generał

Herr Pietrus Ma to sens, jeśli w zadaniach z tymi pościgami chociażby będziemy mogli strzelić w zbiornik paliwa auta, które ścigamy i zacznie ono wtedy gubić paliwo, więc jeśli nie będziemy mogli inaczej go zatrzymać bo np. będziemy mieli wolniejsze auto, to możemy zatrzymać je tak.

21.08.2026 21:45
8
odpowiedz
4 odpowiedzi
TheFrediPL
122
Generał

Mu się nie podoba że rockstar poszedł w realizm, ale to już było w gta iv, przedtem rozgrywka była luźniejsza, z dystansem, ale jednak poszli w ten realizm i powstało najlepsze gta, dlatego realizm który pokazał rdr2 i większy to imo tylko większy plus, chciałbym by znowu poszli w to co było w starych gta, ale to nie miało prawa sie stać, a już w V obniżyli realizm i tylko wyszło na gorsze. Zresztą serio ludzie sie tak czepiają tankowania auta w grze w której auto zmienia sie co kilka minut?

post wyedytowany przez TheFrediPL 2026-08-21 21:46:14
21.08.2026 22:07
Felipe
8.1
odpowiedz
Felipe
29
Messiah

TheFrediPL Co było gorsze z realizmem w porównaniu do GTA 4?

21.08.2026 22:11
8.2
odpowiedz
TheFrediPL
122
Generał

Felipe Że w V? Np system zniszczeń aut był dużo gorszy.

23.08.2026 19:57
Marky
8.3
odpowiedz
Marky
39
Generał

TheFrediPL Szczerze powiedziawszy to w realizm pod jednym względem poszli już w San Andreas i to bardziej niż w jakiejkolwiek swojej grze później. Jedzenie, żeby odzyskać zdrowie i spadające zdrowie, gdy CJ jest głodny plus gorsza kondycja i wolniejsze poruszanie się gdy jesteśmy otyli, a lepsza kondycja i szybsze poruszanie się, gdy jesteśmy przypakowani.

23.08.2026 20:30
8.4
1
odpowiedz
TheFrediPL
122
Generał

Marky Tu też bym chciał by takie coś było, w sumie według przecieków może będzie siłka, wiadomo, było to cos do maksowania w pół godziny, ale i tak. Ale najbardziej bym chciał by do jednego bohatera wrócili, nie byłoby dla mnie znaczenia czy facet czy kobita(jakby była tak ciekawa jak sadi w rdr2 to nie widze problemu), ale żeby był jeden.

21.08.2026 22:08
WolfDale
9
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Już niech nie przesadzają że tankowanie to będzie taka tragedia, bo paliwo znając życie nie będzie się zużywać po przejechaniu kilku przecznic. W pierwszej Mafii też bak paliwa na długo starczył, choć dla mnie dodawało to naprawdę sporo uroku gdy wsiadłem do jakiegoś cudzego pojazdu i okazało się że paliwa prawie nie ma. To od razu przesiadka do drugiego czy z trwałym uszkodzeniem pojazdu po poważnym dzwonie jak GTA 4.

Mam nadzieję że te mechaniki się znajdą, bo mi dałyby dużo frajdy. A żeby było uczciwie wobec wszystkich, niech dadzą wybór w opcjach czy rozgrywka ma być bardziej realistyczna czy zręcznościowa.

21.08.2026 22:33
10
odpowiedz
Toxer
2
Junior

Ciekawe jest to że takie strony jak gryonline ppe itd promują wycieki gry na której po premierze będą chcieli zarobić. Mam nadzieje, że rockstar się tym zajmie i to ukróci.

22.08.2026 02:11
11
odpowiedz
marcin205
2
Junior

Hehe albo elektryczne ladowanie z turbochcharger.albo yaris jazda ekomiczna albo prius hybrydy mala ciagna xd

22.08.2026 06:13
12
1
odpowiedz
BVKV
1
Junior

"gracze" zapomnieli na czym opiera się rozgrywka GTA oraz co Grand Theft Auto oznacza XDDD co z tego, że będzie uciekało paliwo, zatrzymujesz auto i kradniesz następne, japierdole ludzie ocknijcie się z tej masowej histerii

22.08.2026 09:49
asasin24
13
2
odpowiedz
asasin24
52
Konsul

Paliwo było już w pierwszej Mafii. A w tym durnym GTA niech zrobią zaawansowany model jazdy z dobrą fizyką, a nie taki crap jak w 5

22.08.2026 09:53
Bezi2598
14
odpowiedz
Bezi2598
198
Legend

Ja lubię takie detale, świat się wydaje żywszy i bardziej autentyczny. W RDR2 tego typu rzeczy mi nie przeszkadzały.

22.08.2026 16:53
15
1
odpowiedz
1 odpowiedź
stud3nciq
95
Konsul

Przecież to o niczym nie świadczy. W dwóch pierwszych Mafiach (w trzecią nie grałem) były stacje benzynowe i system kończącego się paliwa. Nie przeszkadzało to ani nie niszczyło rozgrywki. Chociaż prawdą jest że równie dobrze mogło by tego nie być, paliwo zużywało się realistycznie i nigdy nie musiałem porzucać auta z braku wachy. Nawet po strzelaninie gdy przedziurawili mi zbiornik zawsze dawało się dojechać na rezerwie.

22.08.2026 22:48
WolfDale
15.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

stud3nciq Ciekawostką jest fakt że w pierwszej Mafii koniec paliwa oznaczał że samochód stawał i dupa. Nie pamiętam już co ja wtedy robiłem, ale zależało mi na jednym z pojazdów gdzie skończyło się paliwo więc ukradłem drugi i dopchałem go do stacji benzynowej 🤪

Natomiast w drugiej Mafii trochę to ułatwili, też dało się wycedzić zbiornik do zera. Ale tam dało się jechać takim pojazdem na krztuścu, trwało to długo żeby dojechać do stacji ale się dało.

22.08.2026 20:27
Marky
16
odpowiedz
Marky
39
Generał

Racji trochę w tym jest, bo Rockstar ma w zwyczaju dawać w swoich grach mechaniki, które są ale NIE MAJĄ ŻADNEGO REALNEGO WPŁYWU NA ROZGRYWKĘ,w zadaniach fabularnych.

Na przykład w RDR2 mamy mechanikę rozkładających się ciał i jedzenia, ale czy ona jest jakoś wykorzystana w trakcie jakiegokolwiek zadania? Np. że musimy polować i jeść, żeby dotrzymać do końca zadania, albo dowieść upolowane zwierzę do danego miejsca zanim się rozłoży?

23.08.2026 10:18
17
odpowiedz
3 odpowiedzi
Dyn4miczny_Sedan
1
Junior

Ale ja jednego nie rozumiem... Przecież wystarczy dać suwaczki, albo nawet na ekranie startowym, dać kilka trybów, tak żeby gracz sam sobie wybrał, jakie opcje chce, a jakich nie chce w grze... Czy to jest takie trudne?

post wyedytowany przez Dyn4miczny_Sedan 2026-08-23 10:18:46
24.08.2026 04:13
17.1
odpowiedz
tomo697
6
Legionista

Dyn4miczny_Sedan A kto powiedział że czegoś takiego nie będzie?

25.08.2026 11:37
elathir
17.2
odpowiedz
elathir
127
Czymże jest nuda?
PLUS

tomo697 historia, R* nigdy nie oferował tego typu ustawień w żadnej grze, czemu teraz miałoby być inaczej?

26.08.2026 05:40
17.3
odpowiedz
tomo697
6
Legionista

elathir Idąc tą logiką nigdy nie oferowali takich mechanik więc teraz też ich nie będzie?

23.08.2026 11:56
Wrzesień
18
odpowiedz
Wrzesień
84
Idiot Doom Spiral

Realizm jest najgorszy. Należy tak prowadzić swoje życie, aby było w nim jak najmniej realizmu👍

23.08.2026 20:33
19
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Jakoś nie przepadam za zbyt realnymi grami. Są po prostu nudne. Postacie się wolno poruszają. Otoczenie jest smutne. Tak jak w życiu. xd.

24.08.2026 11:40
Ahura Mazda
20
odpowiedz
Ahura Mazda
3
Legionista
Image

Nie oszukujmy się. Tytuł po prostu zobowiązuje.

post wyedytowany przez Ahura Mazda 2026-08-24 11:40:49
25.08.2026 07:36
21
odpowiedz
1 odpowiedź
Bez ksywki
1
Junior

Żeby było jeszcze bardziej realistycznie proponuję dorzucić opłatę za tankowanie

25.08.2026 11:21
WolfDale
😜
21.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Bez ksywki No przecież będzie się płacić za tankowanie.

25.08.2026 11:36
elathir
22
odpowiedz
elathir
127
Czymże jest nuda?
PLUS

Ale wiecie, ze ta scena z tankowaniem równie dobrze mogła pochodzić z jakiejś misji i nie będzie to normalna mechanika w trakcie gry tylko stworzona w określonym celu by np. zaaranżować jakąś sytuację.

Z drugiej strony osobiście troche tęsknię za bardziej zwariowanymi częściami GTA. I o ile czwórka była spoko odskocznią jako poważniejszy tytuł po wcześniejszych bardziej zwariowanych, tak w piątce już mnie to nudziło choc ta spuściła trochę z tonu. Jakoś tak bardziej odpowiadały mi starsze odsłony z killing freeze, samochodzikami z bombami, absurdalnymi wyzwaniami itd.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl