To jeszcze nie został rozszerzony, trzy patche się sciągneły od dwóch tygodni i ciągle źle, chore.
Niech nie przesadzają, bo przez te płacze zaraz zrobi sie z tego kolejny asasyn. Nie widzę sensu w kompulsywnym zbieractwie, spokojnie da sie wszystko ogarnąć przy aktualnej pojemności ekwipunku i skrytki. Zresztą, nie powinni dostosowywać gry do osób, które same przyznają, że są neurotyczne. Najlepiej jakby pojawiła się możliwość wyboru trybu klasycznego z ograniczeniami, bardziej wymagającą jazda konną, większa trudnością starć i powiedzmy, eksploracyjnego. Z uproszczeniami i nieograniczonym storage. Każdy sobie wybierze. Osobiście bardzo mi leży, że nie wszystko jest podawane na talerzu, ze czasem czegoś brakuje i trzeba poszukać, zdobyć, nieco sie wysilić. Daje mi to satysfakcję i wyróżnia tę grę.
Via Tenor
Raakcja twórców;)
Nie no, akurat widzę że twórcy dowożą w kontekście łatania/słuchania graczy, prawda?
To co ta gra aktualnie najbardziej potrzebuje to poziomy trudności, bo z łatki na łatke wprowadzają kolejne ułatwienia w zakresie balansu i ruchu, rozbierając powoli grę z jej wyróżniających sie cech.
Jeszcze troche, i to naprawdę zmieni się w typowego Asasyna
Jestem w szóstym rozdziale i gra to pokaz slajdów na ps5 pro przy tych walkach i armii.
"Uwazam ze miejsca jest az nadto." - pisze Michalek z Pierdziszewa.
"Ograniczone miejsce w inventory (ilosciowo lub wagowo) to czesta i calkowicie normalna mechanika w grach video!" - wyrokuje xXxJanusz69.
"A ja mam to w d... po prostu gram i mi nie przeszkadza" - figlarnie komentuje goraca_Judyta_PL
No i juz. Wyrownalo sie. Sprawe uwazam za zakonczona.
Dzwonilem tez do devsow, ale powiedzieli ze jeszcze nie "maja dosc", bo dalej swietuja kolosalny sukces gry i nie czytaja randomowych tematow z reddita.
A ja jestem oburzony że gra sama się nie przechodzi!!! To jest wbrew dzisiejszej logice!!! Jakim prawem ja muszę robić jakieś aktywności żeby grę przejść!!!! Skandal!!!!!!
Nieograniczony ekwipunek to byłaby czeluść otchłani, której obsługa wymagałaby więcej czasu niż sama rozgrywka w grze. Mam koło 130 slotów i jest w sam raz by nie oszaleć przy korzystaniu i mieć wszystko co trzeba.
Jeszcze się chyba nie spotkałem z tak szybką reakcją na prośby graczy:
https://crimsondesert.pearlabyss.com/en-US/News/Notice/Detail?_boardNo=80
Dosłownie: mówisz i za dwa dni masz. Niesamowite.
Nowa łatka:
- możliwość wyboru różnych metod sterowania;
- zwiększona pojemność skrzyni;
- hełm niewidoczny w czasie cutscenek.
No miejsca w ekwipunku jest niewiele, ale nie widzę w tym problemu w przeciwieństwie do zarządzania tym bałaganem co jest fatalne.
Zwłaszcza w przypadku okna sprzedaży, gdzie nie ma podziału na kategorię i trzeba scrollować listę.
No i tak jak zauważono, przedmioty fabularne nawet po zakończeniu misji potrafą zostawać w ekwipunku na wieczność.
Nie no też zauważyłem, że przedmioty na fioletowo zajmują miejsce i nie da się ich usunąć, mimo że nie korzystam np. z tarczy.
Na PC niech sobie mody zainstalują i z głowy. Ja mam zainstalowany ten, co zwija w jeden stos te same przedmioty, przez co nie zajmują pojedynczego okienka. To już wystarczy. A jak komuś mało, to może sobie zainstalować modyfikacje, która daje dostęp do schowka w każdym miejscu przy pomocy klawisza. Dodatkowo wgrać mod na 9999 miejsca w tej skrytce.
Kiedy wreszcie dodadzą siadanie na krzesłach?! Chwala się wszem i wobec ile to u nich możliwości a takich podstaw jak możliwości siadania na krześle czy na trawie przy jeziorze oraz animacji jedzenia i picia nie ma jak nie było!
Widać że nowe pokolenie graczy to tak przysłowiowe ci..i i pi...czki , musi taki mieć 8k 300 klatek i inaczej nie zagra, tak samo widzę płaczą z mechanikami , nie idziesz do galerii i ja ci się nie podoba obraz to nie piszesz petycji o zmiany , pokolenie jeleni