Komentarze do wiadomości: Gracz stworzył ostateczny ranking gier. Zebrał ponad 900 list, przerobił je w jedną i otrzymał topkę, która budzi masę wątpliwości

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
06.02.2026 16:38
1
odpowiedz
Falertas_NPC
41
Generał

Nie wiem czy taki festiwal jest przeprowadzenia zorbić 10 grudnia 2029 roku game awards of the decade year 20 zebrać wszykie gry jakie powstały między grudniem 2020 a grudniem 2029 podzielić na kategorie wybrać tą jedyna grę dekady lat dwudziestych. Ale jeśli to było zbyt ambitne zrobić konkurs wśród wygranych goty na game of decade.

07.02.2026 00:57
Link
2
odpowiedz
Link
34
Senator

Kolejność gry w TOP nie ma sensu, bo każdy tytuł gry jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Każdy tytuł to zupełnie inne doznanie.

09.02.2026 22:16
3
odpowiedz
Peregrino82
2
Chorąży

Ciekawe podejście. Gry przed którymi spędziłem najwięcej czasu (będąc jeszcze nastolatkiem) są odpowiednio na miejscach 161 i 43 :) Większość jednych wakacji spędziłem przed KKnD, ta gra jednak widać nie zdobyła szerszego uznania.

10.02.2026 10:01
grish_em_all
4
odpowiedz
grish_em_all
261
Grish

Naturalnym jest że każdy będzie patrzył na tego typu listy subiektywnie. Ktoś kto spędził niezliczone ilości godzin w np. Oblivionie i uważa go za grę wszech czasów może się zastanawiać np. dlaczego Morrowind jest wyżej. Dla mnie lekko zaskakującym jest brak na liście S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci, którego ogrywałem wzdłuż i wszerz. A dla odmiany puryści Fallouta pewnie wychodzą z siebie widząc "trójkę" w okolicy 50 miejsca, a poprzednie części pod koniec drugiej i na początku trzeciej setki :)

Jestem natomiast pod dużym wrażeniem metodologii przyjętej żeby ta lista w ogóle powstało. Ja choćbym chciał, to pewnie nie byłbym w stanie wymyślić, stworzyć i wdrożyć kryteriów, pozwalających na porównanie i zestawienie gier powstałych na przestrzeni 6 dekad. Dużo wysiłku i serca zostało włożone w stworzenie rankingu, efekt robi wrażenie, twórcy(om) należy się szacunek.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl