Widzę, że newsy wszelakie i recki o Gothiku zażarły. Nawet GTA6 jakoś spadło na dalszy plan :)
Aż sie oplułem że śmiechu, oni to niech łatają to łajno co wydali 5 czerwca. Bo łatatnia tutaj jest na dobry rok a i do wersji 2.0 jak w WIedźminie 3 i CP 2077 to ze dwa lata.
"Wszyscy natomiast zgodzą się, że minigierka w otwieranie zamków, ten pomiot Januszexów i Szatana, powinna wylecieć z hukiem"
To jest w sumie zagadnienie trzeciorzędne; ja bym wolał, żeby się zreflektowano nad tym, że zawartość skrzyń często nie jest warta zachodu, podobnie jak i wiele rzeczy związanych z ekonomią, np. handel trofeami zwierzęcymi
Mam też nadzieję, że Gothic 2 Remake wypośrodkuje kwestię przeliczników i poziomu trudności.
G:Remake to dla mnie najtrudniejszy Gothic i spodziewam się raczej, że w G2:Remake z NK raczej dokręcą śrubę; gra będzie wyraźnie dłuższa, więc i krzywą progresu pewnie bardziej przeciągną
A tak w ogóle to chciałbym przed śmiercią zagrać w G3:Remake ;p
No udał się ten remake, udał. Nie spodziewałem się, że aż tak im się to uda. O dziwo na PC poza paroma nawet śmiesznymi i drobnymi błędami po 25h grania nie natrafiłem na żadne poważne.
Bardzo dobra gra. Oby powstała dwójka. Przy okazji przydałaby się możliwość otwarcia wrót do wieży po prawej stronie od południowej bramy Starego Obozu, bo nawet mistrzowskie otwieranie zamków nie pozwala się tam dostać.
A hipotetyczny Gothic 3 od Alkimii nie powinien być remakiem tylko rebootem w którym z oryginału można by zostawić co najwyżej soundtrack. Cała reszta jest do napisania na nowo. Co do Gothic II to mam nadzieję, że nie będą się rozdrabniać, iż najpierw stworzą podstawkę a później dodatek tylko od razu przeniosą całą zawartość G2:NK. Ciekaw jestem ile będzie zajmować przejście remaku Gothica II. Skoro G1 od PB przechodzę w 25h, a teraz mam ponad 40h i wciąż jeszcze trochę przede mną. Ponad 50h pęknie na pewno. G2:NK od PB przechodzę w 50-60h, więc remake od Alkimii pewnie będzie tytułem na ponad 100h.