Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „Gdyby wcześniej nie wydali Wukonga, ludzie pomyśleliby, że to fake”. 15-minutowy gameplay z Black Myth: Zhong Kui zachwycił fanów RPG akcji

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
20.08.2026 09:42
Diabeł z Caroc
1
11
odpowiedz
Diabeł z Caroc
18
Konsul

No, no, grafka palce lizać. From Software wreszcie ma godną konkurencję - przyda im się liść, żeby zaczęli normalne gry robić, a nie dziwactwa na niszowe konsoli

20.08.2026 09:42
Diabeł z Caroc
1
11
odpowiedz
Diabeł z Caroc
18
Konsul

No, no, grafka palce lizać. From Software wreszcie ma godną konkurencję - przyda im się liść, żeby zaczęli normalne gry robić, a nie dziwactwa na niszowe konsoli

20.08.2026 11:30
1.1
2
odpowiedz
1Fuss
34
Centurion

Diabeł z Caroc Phantom blade wygląda dużo lepiej

20.08.2026 11:33
NOWAHUTANACZASIE
1.2
2
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

Diabeł z Caroc FS już chwilę temu został w tyle.

20.08.2026 13:08
NOWAHUTANACZASIE
1.3
2
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

1Fuss Zgadza się, choć to nie jest souls, ale walka, o jejku:) Animacje, filmowość i ten czad jaki tam jest na razie bije chyba wszystko z tych gatunków:)

20.08.2026 20:27
1.4
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

Diabeł z Caroc FS nie robi gier dla ludzi, którzy podniecają się stockową grafiką z Unreal Engine 5

20.08.2026 20:33
1.5
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

NOWAHUTANACZASIE FS jest nadal niedoścignione i tylko ludzie o zerowej wiedzy (w tym technicznej) tego nie rozumieją

20.08.2026 20:49
Diabeł z Caroc
1.6
3
odpowiedz
Diabeł z Caroc
18
Konsul

Petit Sakura-chan Oho, mamy fanboja. FS nie robi gier dla ludzi, którzy podniecają się stockową grafiką z Unreal Engine 5 - a ten mix reskinów bossów z poprzednich gier, od Artoriasa po Margita w Nightreign to takie arcydzieło? A te pomalowane na niebiesko płaskowyże Altus z dodatku do Eldena? A na UE5 wyszło parę świetnych gier, w tym zeszłoroczne GOTY

post wyedytowany przez Diabeł z Caroc 2026-08-20 20:51:26
20.08.2026 21:20
1.7
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

Diabeł z Caroc Nightreign to eksperymentalny spinoff za mniejszą cenę

Jak nie rozumiesz fabuły i lore ER, to po prostu powiedz

Na UE5 nie wyszła ani jedna gra powyżej 6/10, w tym Clair Obscur: Ekspedycja QTE w poszukiwaniu assetów z Epic Store

20.08.2026 22:46
Diabeł z Caroc
1.8
odpowiedz
Diabeł z Caroc
18
Konsul

Petit Sakura-chan Czyli jednak Ty nie masz pojęcia, co mowisz :/ Szkoda, bo chciałem dopytać, w której grze FS jest lepsza, np. woda albo fizyka i wizualia ognia, albo animacja postaci w walce, ale wybieram opcje dobranoc

20.08.2026 23:43
NOWAHUTANACZASIE
1.9
1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

Petit Sakura-chan Znam ich gry na wylot;)
I nie zależnie czego nie napiszesz to nie zmieni faktu, że zostali z tyłu z systemem walki, a z grafiką jeszcze bardziej.
No ale oni mają taki styl, lubię ich gry od dawna, tylko ten ten ich hermetyzm i archaizm bywa czasem irytujący.
Acha, i recyckling też się stał mega ciężki u nich, ile raz można oglądać tak bardzo podobne postacie? Zauważyłem (zwłaszcza nightreign, duskblood) że często jest tak że są one zlepkiem postaci, które widziałeś już wiele razy wcześniej w ich grach.
Co by nie było, jestem ciekaw ich następnej single player gry wychodzącej na PC. Trochę cięzko mi sobie wyobrazić kolejną część Dark Souls, chociaż to jedna z moich ukochanych serii. Wiadomo, żebym grał;)

post wyedytowany przez NOWAHUTANACZASIE 2026-08-20 23:50:02
21.08.2026 01:50
1.10
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

Diabeł z Caroc Jesteś po prostu debilem i tyle. Dziękuje za samozaoranie

21.08.2026 01:57
1.11
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

NOWAHUTANACZASIE Najwyraźniej nie znasz i nie potrafisz docenić, skoro super wrażenie robią na tobie jakieś tanie finishery, a nie na przykład płynne, czytelne animacje i precyzyjne hitboxy albo wyraźny hit feedback - coś czego praktycznie zawsze brakuje soulslikom

21.08.2026 08:49
Diabeł z Caroc
1.12
odpowiedz
Diabeł z Caroc
18
Konsul

Petit Sakura-chan „Jesteś po prostu debilem i tyle. Dziękuje za samozaoranie” - bo zapytałem w czym lepsze jest kilka aspektów a gier FS od tych na trailerze? XD Luźno

czytelne animacje i precyzyjne hitboxy albo wyraźny hit feedback

precyzyjne hitboxy To jeszcze na koniec dodam, że w DS2 Last Giant dopiero po patchach działał normalnie, bo trzeba było użyć podwójnej rolki, żeby wyjść z hitboxa ciosu; "czytelne animacje" są takie, że Radahn zabijał graczy nie ciosami tylko filarami światła, które wszystko zasłaniały. A co do feedbacku, to masz taki, że, na przykład, Bayle se wesoło lata i strzela a Ty nie możesz nic zrobić. Albo gdy randomowy smok zionie ogniem, to dostajesz obrażenia, animację upadku i drugą instancję obrażeń, z których nie da się wyjść - no super feedback tak a propos hitboxów XD Zapomniałeś też wspomnieć, że beznadziejna jest praca kamery i nie poradzili sobie z nią odkąd istnieją jako studio mimo ustawicznych nalegań graczy.

NOWAHUTANACZASIE I nie zależnie czego nie napiszesz to nie zmieni faktu, że zostali z tyłu z systemem walki, a z grafiką jeszcze bardziej. Obejrzałem wczoraj jeszcze to Phantom Blade, o którym wspomniał kolega wyżej i już po parunastu sekundach oglądania widać przepaść w animacji. FS już ma zaległości, a jeżeli zostaną przy tych movesetach, które znamy już z DS3, to konkurencja im odjedzie. Póki co jeszcze całościowo ich gry to w dużej mierze najlepsze ss na rynku

post wyedytowany przez Diabeł z Caroc 2026-08-21 08:52:30
21.08.2026 11:31
NOWAHUTANACZASIE
1.13
1
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał
Wideo

Petit Sakura-chan
tu masz dziecko Sekiro i Bloodborne;)
https://www.youtube.com/watch?v=l63MDb4BXyg

21.08.2026 13:24
1.14
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

NOWAHUTANACZASIE XDDDDDDDDD

Pinokio obok Sekiro i Bloodborne nawet nie stał bo zupełnie nie wie czym chce być co objawia się w dużej ilości drewna spowodowanego rozmemłaną wizją

Kto w ogóle pomyślał żeby dać 4 klatki parowania mniej, niż Sekiro, jednocześnie przy 2 klatkach rozpoczęcia animacji, gdzie masa przeciwników ma szarpane animacje ? Kompletnie nieintuicyjne

21.08.2026 14:07
1.15
1
odpowiedz
1Fuss
34
Centurion

NOWAHUTANACZASIE Zostali z tyłu z systemem walki ?
To ciekawe co mówisz bo jak narazie to większość kopiuje ich system walki z Elden ring z lepszym lub gorszym skutkiem ale jakoś lepiej zrobić nie mogą

21.08.2026 16:00
NOWAHUTANACZASIE
1.16
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

1Fuss dla mnie bardziej płynny, a przede wszystkim bardziej miodny, przyjemny do grania jest w Lies of P. Tak samo w Wuchang.
I ileż można tłuc te same ciosy i turlanie w soulsach? Przecież oni tam nic nie zmieniają. Sekiro był inne, Bloodborne też , a tak to jest w kółko to samo. Zostali dobre kilka lat temu w tyle, trudno tego nie zauważyć jak się ciupie w inne soulslajki , a po premierze Phantom Blade, te dystans się tylko zwiększy.

21.08.2026 16:19
NOWAHUTANACZASIE
1.17
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

Petit Sakura-chan Petit Sakura Hidetaka junior. The successor of Greater Will
haha;)

21.08.2026 18:18
1.18
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

NOWAHUTANACZASIE Nikt cie nie zmusza do turlania, bo masz różne Ash of War, które np. pozwalają na parowanie czy dashe jak w Sekiro i Bloodborne

21.08.2026 19:52
NOWAHUTANACZASIE
1.19
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
31
Generał

Petit Sakura-chan a grałeś w Wuchang? Co myślisz o systemie walki, jakie wrażenia?

21.08.2026 22:26
1.20
odpowiedz
Eladloth_NPC
1
Legionista

NOWAHUTANACZASIE Jeszcze nie, ale jest pobrane

20.08.2026 09:54
2
odpowiedz
jako8
8
Pretorianin

Bardzo seksowny główny bohater.

20.08.2026 10:50
Aquma
3
2
odpowiedz
Aquma
79
Centurion

Wygląda dobrze i pewnie będzie to solidny tytuł, ale tak szczerze, to nie widzę powodów do aż takich zachwytów - nie ma w tym gameplayu niczego, czego bym już nie widział.

20.08.2026 11:08
trismegistos
4
odpowiedz
trismegistos
10
Pretorianin

Black Myth Wukong od pierwszych zwiastunów mnie nie interesował (może to przez tego małpiego bohatera?), tak tutaj jestem zachwycony. Podoba mi się ten szaro-krwisto-brutalny klimat.

20.08.2026 11:14
Crazy_Bambino
5
odpowiedz
4 odpowiedzi
Crazy_Bambino
56
Konsul

Te kontekstowe uniki wyglądają fantastycznie! Dziwne że inne studia nie podjęły się tego wcześniej stawiając na fikołki w stylu dark souls których nieznoszę.

EDIT : Widzę że jest tu jakiś miks bo zwykłe fikoły też są... szkoda.

post wyedytowany przez Crazy_Bambino 2026-08-20 11:17:11
20.08.2026 20:53
Gimemoa
5.1
odpowiedz
Gimemoa
23
Konsul

Crazy_Bambino e kontekstowe uniki wyglądają fantastycznie! Dziwne że inne studia nie podjęły się tego wcześniej
Wiedźmin 3, który robi dokładnie takie uniki samo.

21.08.2026 13:11
Crazy_Bambino
5.2
odpowiedz
Crazy_Bambino
56
Konsul

Gimemoa Chwila, w wiedźminie nie masz kontekstowych uników, tylko krótkie odskoki i rolki nie wprowadzaj w błąd.

21.08.2026 13:49
Gimemoa
5.3
odpowiedz
Gimemoa
23
Konsul

Crazy_Bambino No nie wiem. Rzuciłem okiem na filmik jeszcze raz i te krótki uniki to dla mnie praktycznie to samo co robił Wiedźmin u siebie (w kwestii tych krótkich), a przewroty standard dla gier z gatunku. Nic więcej tam takiego co mówisz nie widzę.

21.08.2026 19:13
Crazy_Bambino
5.4
odpowiedz
Crazy_Bambino
56
Konsul

Gimemoa Chodzi mi o moment w 3:57 tak powinny wyglądać uniki w grać, no nie tylko tak ale w zależności od tego z kim bądź czym walczymy i jakie ciosy wyprowadza, żadnych iframes tylko prawdziwe uniknięcie ciosu.

20.08.2026 11:49
duxdaro
6
odpowiedz
duxdaro
81
Konsul

Do tej pory nie ograłem pierwszego Wukonga. Za bardzo trzyma cenę jak na boss gauntlet ;P

20.08.2026 12:24
PanDaneX
7
odpowiedz
PanDaneX
25
Generał
PLUS

wy serio musicie wszędzie wspominać o GTA? XD dramat
A gierka wygląda mega, dodaję na listę :D

20.08.2026 17:29
-=Esiu=-
😎
8
odpowiedz
-=Esiu=-
228
Everybody lies
MAX

Wukong był świetny. Czekam na Zhong Kui :)

20.08.2026 18:15
Bukary
9
odpowiedz
Bukary
252
Legend
MAX

Wygląda to świetnie. Kolejna gra na liście życzeń.

21.08.2026 13:41
10
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

wyebane....zanim to wyjdzie to zapomne nawet, zreszta nawet w wukonga nie gralem bo nie lubie tego typu gier

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl