No, no, grafka palce lizać. From Software wreszcie ma godną konkurencję - przyda im się liść, żeby zaczęli normalne gry robić, a nie dziwactwa na niszowe konsoli
No, no, grafka palce lizać. From Software wreszcie ma godną konkurencję - przyda im się liść, żeby zaczęli normalne gry robić, a nie dziwactwa na niszowe konsoli
Jak nie rozumiesz fabuły i lore ER, to po prostu powiedz
Na UE5 nie wyszła ani jedna gra powyżej 6/10, w tym Clair Obscur: Ekspedycja QTE w poszukiwaniu assetów z Epic Store
I nie zależnie czego nie napiszesz to nie zmieni faktu, że zostali z tyłu z systemem walki, a z grafiką jeszcze bardziej.
No ale oni mają taki styl, lubię ich gry od dawna, tylko ten ten ich hermetyzm i archaizm bywa czasem irytujący.
Acha, i recyckling też się stał mega ciężki u nich, ile raz można oglądać tak bardzo podobne postacie? Zauważyłem (zwłaszcza nightreign, duskblood) że często jest tak że są one zlepkiem postaci, które widziałeś już wiele razy wcześniej w ich grach.
Co by nie było, jestem ciekaw ich następnej single player gry wychodzącej na PC. Trochę cięzko mi sobie wyobrazić kolejną część Dark Souls, chociaż to jedna z moich ukochanych serii. Wiadomo, żebym grał;)
czytelne animacje i precyzyjne hitboxy albo wyraźny hit feedback
precyzyjne hitboxy To jeszcze na koniec dodam, że w DS2 Last Giant dopiero po patchach działał normalnie, bo trzeba było użyć podwójnej rolki, żeby wyjść z hitboxa ciosu; "czytelne animacje" są takie, że Radahn zabijał graczy nie ciosami tylko filarami światła, które wszystko zasłaniały. A co do feedbacku, to masz taki, że, na przykład, Bayle se wesoło lata i strzela a Ty nie możesz nic zrobić. Albo gdy randomowy smok zionie ogniem, to dostajesz obrażenia, animację upadku i drugą instancję obrażeń, z których nie da się wyjść - no super feedback tak a propos hitboxów XD Zapomniałeś też wspomnieć, że beznadziejna jest praca kamery i nie poradzili sobie z nią odkąd istnieją jako studio mimo ustawicznych nalegań graczy.
Pinokio obok Sekiro i Bloodborne nawet nie stał bo zupełnie nie wie czym chce być co objawia się w dużej ilości drewna spowodowanego rozmemłaną wizją
Kto w ogóle pomyślał żeby dać 4 klatki parowania mniej, niż Sekiro, jednocześnie przy 2 klatkach rozpoczęcia animacji, gdzie masa przeciwników ma szarpane animacje ? Kompletnie nieintuicyjne
To ciekawe co mówisz bo jak narazie to większość kopiuje ich system walki z Elden ring z lepszym lub gorszym skutkiem ale jakoś lepiej zrobić nie mogą
I ileż można tłuc te same ciosy i turlanie w soulsach? Przecież oni tam nic nie zmieniają. Sekiro był inne, Bloodborne też , a tak to jest w kółko to samo. Zostali dobre kilka lat temu w tyle, trudno tego nie zauważyć jak się ciupie w inne soulslajki , a po premierze Phantom Blade, te dystans się tylko zwiększy.
Wygląda dobrze i pewnie będzie to solidny tytuł, ale tak szczerze, to nie widzę powodów do aż takich zachwytów - nie ma w tym gameplayu niczego, czego bym już nie widział.
Black Myth Wukong od pierwszych zwiastunów mnie nie interesował (może to przez tego małpiego bohatera?), tak tutaj jestem zachwycony. Podoba mi się ten szaro-krwisto-brutalny klimat.
Te kontekstowe uniki wyglądają fantastycznie! Dziwne że inne studia nie podjęły się tego wcześniej stawiając na fikołki w stylu dark souls których nieznoszę.
EDIT : Widzę że jest tu jakiś miks bo zwykłe fikoły też są... szkoda.
Wiedźmin 3, który robi dokładnie takie uniki samo.
Do tej pory nie ograłem pierwszego Wukonga. Za bardzo trzyma cenę jak na boss gauntlet ;P
wy serio musicie wszędzie wspominać o GTA? XD dramat
A gierka wygląda mega, dodaję na listę :D
wyebane....zanim to wyjdzie to zapomne nawet, zreszta nawet w wukonga nie gralem bo nie lubie tego typu gier