Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Fani STALKER 2 powrócili do gry, by ocenić dodatek Cost of Hope i aktualizację 2.0

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
23.08.2026 10:50
DexteR_66 (UrBan_94)
1
odpowiedz
DexteR_66 (UrBan_94)
24
Wędrowiec Świtu
MAX

5h mam, a póki co to jeszcze na ani jednego nie natrafiłem, zobaczymy jak będzie dalej.

23.08.2026 11:16
Darkowski93m
2
4
odpowiedz
11 odpowiedzi
Darkowski93m
203
Generał

Tak sobie czasami myślę, że do niektórych gier po prostu na stałe przylepia się łatka "ZABUGOWANA GRA!". Czytałem, że STALKER 2 był popsuty na premierę. Ja go ogrywałem dopiero jakieś 4 miesiące temu i naprawdę nie spotkałem zbyt wielu błędów, a tym bardziej żadnego, który by mi blokował postęp czy zmuszał do restartu. Gra śmigała całkiem dobrze i wyglądała cudownie. Powiedziałbym, że ilość bugów była standardowa jak na produkt tej wielkości. Ja mam poważne zastrzeżenia do tej gry ale dotyczą one zupełnie innych elementów. No ale teraz przy okazji dodatku wchodzę w artykuły, czytam komentarze i niektórzy ludzie piszą, że gra dalej jest zabudowana jak cholera, że nie da się grać itd. No ja rozumiem, że na różnych komputerach gra chodzi różnie ale aż takich rozbieżności nie powinno być. No chyba, że ja faktycznie jestem jakimś niesamowitym szczęściarzem i na mojej konfiguracji gra po prostu działa znacznie lepiej niż na innych.

23.08.2026 11:45
2.2
odpowiedz
dobaczenko
73
Konsul

Darkowski93m Przeszedłem grę bez żadnego błędu blokującego postępy. Aczkolwiek ten błąd generujący snajperkę w ekwipunku był dość irytujący. No i sokole oczy przeciwników też traktuję jako poważny błąd.

23.08.2026 12:36
Saturator
2.3
2
odpowiedz
Saturator
5
Chorąży

Darkowski93m "a tym bardziej żadnego, który by mi blokował postęp czy zmuszał do restartu." Ależ łaskawa gra, że dała się ograć bez gamebreaking bugów. Chyba sam fakt że coś takiego jest wymieniane jako POZYTYW gry, świadczy w jakim kurwidołku się znajdujemy w branży xD

23.08.2026 12:46
2.4
3
odpowiedz
Pikusss
38
Chorąży

Saturator Lol masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem?

23.08.2026 12:52
Darkowski93m
2.5
odpowiedz
Darkowski93m
203
Generał

Saturator Ale ja nie twierdzę, że to jest pozytywna cecha gry. Ja to napisałem jako polemikę do wszystkich tych komentarzy, które twierdzą, że w grze jest pełno bugów uniemożliwiających rozgrywkę. Ogólnie to ja takich rzeczy nie spotykam zbyt często w grach. Gram sporo ale nie potrafię sobie przypomnieć sytuacji gdzie jakiś bug w ostatnich latach zablokował mi postęp. No może poza Falloutem 4 xD Wróciłem sobie do niego kilka tygodni temu. Kilka razy miałem sytuację gdzie jakiś obiekt zablokował mi dostęp do terminalu przez co postać blokowała się w animacji. Nie działa wtedy żaden klawisz, nie da się otworzyć pip-boya, kucnąć, podskoczyć, nic. Jedynie esc i wczytaj grę. No chyba że znasz magiczną sztuczkę w postaci odpalenia konsoli i wpisania do niej zaklęcia "tcl" które wyłącza kolizję postaci z obiektami xD

23.08.2026 13:07
tekknological
2.6
3
odpowiedz
tekknological
38
Chorąży

Darkowski93m Mój kumpel zwrócił Gothica Remake bo na jego RTX 5080 i 9800x3d crashowała non stop. Na mojej rtx 5050 i bieda procesorze gra się zwiesiła raz, a mam przegrane ponad 59 godzin

23.08.2026 13:43
tynwar
2.7
odpowiedz
tynwar
107
Legend

Darkowski93m ta, dokładnie jak twierdzisz, ludzie na stałe przypinają łatkę do różnych gier. Np. chociażby gothic, nawet jeśli było trochę drewniane, to kurczę remake? Przesada...

23.08.2026 15:09
2.8
odpowiedz
aleksanderz
30
Chorąży

Darkowski93m Jak grałem wersję 1.5 to jedyne poważne błędy były okazjonalny spawn przeciwników w hubach i wystrzeliwanie ludzi w niebo przez headshot ( bardzo zabawne). Najgorszy problem gra miała z balansem przeciwników. Na trudnym poziomie wielu potworów to były gąbki na obrażenia, do tego wachania w większości dla sprawnego stalkera gra jest jak spacer w parku, tymczasem wchodzi boss i zaczyna się piekło.

23.08.2026 16:31
Darkowski93m
2.9
odpowiedz
Darkowski93m
203
Generał

aleksanderz Ja się zgadzam, niektóre stwory są zdecydowanie zbyt wytrzymałe. Taki snorek przyjmuje na klatę takie ilości naboi, że powinien z niego zostać durszlak. Oczywiście, lepsze giwery radzą sobie lepiej, ale i tak gracz ma wrażenie, że mutanty są zbyt twarde. Z kolei ludzcy przeciwnicy czasami trafiają nas z odległości 70 metrów z pistoletu kiedy wychylamy się na 5 cm zza płotu xD Tylko że to wszystko to nie są błędy techniczne a bardziej projektowe.

23.08.2026 18:17
2.10
odpowiedz
Akuzativ1994
36
Generał

Saturator Wyrwał z kontekstu jedno zdanie, odpowiedział na to i czuje się spełniony xd na tym portalu to jakas weryfikacja wieku powinna byc chyba

23.08.2026 18:17
Araneus357
2.11
odpowiedz
Araneus357
69
Hellwalker

Darkowski93m No ja rozumiem, że na różnych komputerach gra chodzi różnie ale aż takich rozbieżności nie powinno być.
Ależ bywają i nie jest to nic nowego. Jestem osobą wyczuloną mocno na błędy w grach wideo, zwracam uwagę na najdrobniejsze pierdoły. Jak grałem w nienawidzonego Starfielda, to byłem istnie zadziwiony, że potrafili dostarczyć niezwykle dobrze dopracowaną grę i miałem takie przekonani do momentu, gdy nie wszedłem na reddita lub GOL-a - ludzie zaczęli się żalić na problemy, których ja nie spotkałem. Natomiast w przypadku Cyberpunka 2077 ludzie pisali, że gra jest teraz naprawiona i działa zajebiscie, ale ja po patchu 2.02 doświadczyłem więcej błędów niż w Daggerfallu, Morrowindzie, Obku i Skyrimie razem wziętych, dosłownie coś wyskakiwało co kilkanaście minut. Ba, nawet wersja premierowa Cyberpunka była w mym odczuciu mniej zabugowana i problematyczna w obyciu niż po latach patchowania.

24.08.2026 08:20
2.12
odpowiedz
sp4wnersiak
25
Centurion

Darkowski93m Bo gra nie jest zbugowana. Nejleosze jest to, że gram na PC od dnia premiery i najgorszy bug jaki mi się trafił miał związek z A-Life 2.0. W jednym miejscu co chwilę spawnowali się wrodzy stalkerzy. Czaisz? Gram od dnia premiery i to jedyny błąd jakiego doświadczylem. Mnie się po prostu wydaje, że jest pewna grupa debili, którzy nadal mieszkają z mamusią i wylewają swoje frustracje w internetach, wymyslając bzdety.

23.08.2026 13:36
Countach
4
odpowiedz
Countach
121
Pretorianin

Gram w dodatek na PS5. Na razie brak bugów uniemożliwiających rozgrywkę, ale nadal tak samo głupia AI i mniejsze niedoróbki.

23.08.2026 13:50
KoweK
5
2
odpowiedz
1 odpowiedź
KoweK
166
Stalker

Mnie się kompletnie nie podoba zmieniona kolorystyka... trochę pozmieniałem ustawienia kontrast/jasność/nasycenie, ale dalej model broni i rąk Skiffa jest przejaskrawiony. Zielona aura miejscami wygląda lepiej, miejscami średnio. Na pewno bardzo mocno poprawili oświetlenie wewnątrz, ale artefakty graficzne dalej się pojawiają, np. jak wychodzimy z ciemnego na jasne. Jest też wszechobecny ghosting, a gram w natywnej rozdzielczości bez generowania klatek na epickich.

Wróciłem do gry pierwszy raz od premiery i mam wrażenie, że z Zony zrobili battlefielda, bo cały czas ktoś w tle się napierdziela. Do tego NPC-e widzą i strzelają z niesamowitą dokładnością przez krzaki i zarośla, których jest o wiele więcej. Poczekam kilka tygodni na patche, bo na razie nie widzę sensu grać i się irytować.

Tutaj rzeczy, o których napisałem w formie wideo: https://streamable.com/8rbfy6 https://streamable.com/a4wtcb

23.08.2026 14:44
5.1
odpowiedz
fix_the_game_journalism
24
Chorąży

xKoweKx [stalker.pl] A to nie jest tak, że oni strzelają na "pałę" w ostatnie miejsce z którego oddawałeś strzał, albo cię słyszeli? Ja bardzo często zmieniam osłony podczas wymian ognia i wydaję mi się, że potrzebują chwili zanim ponownie ogarną, gdzie jesteś, zwłaszcza jak zmieniasz miejsce skradając się. Co do tych artefaktów graficznych w momencie wychodzenia z budynków to pełna zgoda - wydaję mi się, że oni chcieli zrobić "efekt" przyzwyczajania się oczów do jasnego, ale od premiery nie mogą ogarnąć błędów z tym związanych. Choć i tak jest o niebo lepiej z tym niż na początku, to trzeba przyznać, a wiem co mówię, bo gram w to od premiery i widziałem jak to się zmienia po każdym patchu po kolei.

Z tym battlefieldem to już subiektywne jest bardzo. Najgorzej było po pierwszym, albo drugim patchu po premierze, gdzie non stop spawnowali Ci się przeciwnicy niedaleko od Ciebie i gra przypominała bardziej tryb niekończących się fal przeciwników z jakiegoś Gears of War, czy coś takiego. Kompletnie nie imersyjne i psujące poczucie obcowania z Zoną, na szczęście to poprawili i aktualnie jest faktycznie najlepiej od momentu premiery. Teraz widać faktycznie, że fauna i npce często są zajęci sami sobą bez Twojej obecności. Już od kilku patchy tak było, żeby nie było, ale teraz IMO jest to zdecydowanie najbardziej naturalne, najlepiej odczuwalne. A wracając do tego porównania z battlefieldem jeszcze, to pamiętam jak grając w shadow of charnobyl po raz pierwszy na przedostatnim poziomie trudności to nie byłem w stanie wyjść z Kordonu, bo ciągle bandyci spawnowali się w miejscu, gdzie było przejście do wysypiska. To było dopiero pole wojny xD Dlatego właśnie mówię, że to już subiektywne odczucie. Dla mnie w tej chwili jest bardzo ok, choć liczę, że jeszcze będą przy tym grzebać i usprawnią to maksymalnie jak mogą/ silnik im pozwala.

post wyedytowany przez fix_the_game_journalism 2026-08-23 14:47:27
23.08.2026 14:24
rafq4
6
1
odpowiedz
rafq4
194
Shadow in the darkness

Grałem na PC - jeden bug uniemożliwiający ukończenie zadania pobocznego i drobne glitche przez całą grę. Gram na PS5 - 0 błędów wartych wspominania, jedynie też drobne glitche. Dodatek wspaniały, ma moim zdaniem lepszą atmosferę, niż sama podstawka. Klimat Żelaznego lasu to coś pięknego, czuć tą ponurość, ciągłe zagrożenie, ambienty też dodają smaku całości. Ja jestem zadowolony. Nie żałuję ani złotówki wydanej na tą grę.

23.08.2026 15:23
7
odpowiedz
dwrrr
57
Pretorianin
23.08.2026 15:41
Sielislaw
8
odpowiedz
5 odpowiedzi
Sielislaw
28
Chorąży

Gram w stalkera od premiery i nabiło mi już prawie 1600 godzin. Błędy zdarzają się ale nie przeszkadza to w rozgrywce- główną przyczyną kraszów jest używanie modów które nie zawsze się ze sobą zgrywają. Po patchu 2.0.1 gra się jeszcze lepiej a klimat jak zawsze świetny. Dla mnie rzeczy irytujące to niski chwyt krawędzi, szybkie zużywanie się broni, pancerza, waga, a-life. Będę grać nadal.

23.08.2026 22:02
MelChioR
8.1
odpowiedz
MelChioR
97
Pretorianin

Sielislaw jakie mody byś polecił ? Chce zrobić nowe podejście bo grałem na premierę ale odpusciłem gdzieś w Janowie. Chcę wybrać inną frakcję (wojskowych) I do tego jakieś fajne mody. Chatgpt poleca mi oxa prototype plus shay living zone

24.08.2026 01:01
PanDaneX
8.2
odpowiedz
PanDaneX
25
Generał
PLUS

Sielislaw co ty w tej grze robiłeś tyle godzin ? XD

24.08.2026 01:16
Sielislaw
8.3
odpowiedz
Sielislaw
28
Chorąży

MelChioRpl na część modów trzeba poczekać bo nie zaktualizowane do 2.0.2 także OXA narazie odpada a Shay Living Zone musisz sam przetestować bo nie zawsze działa tak jak autor chciał czyli według mnie zona trochę pustoszeje.
Dla mnie numer jeden to Better Ballistics Redux czyli rozgrywka hard (wersja Core już nie rozwijana a szkoda bo Redux bardzo gruntowny i zmieniający wiele w rozgrywce przez co bardzo ogranicza kompatybilność z innymi modami- konieczna nowa gra). Ostrzegam jednak, że naprawdę trzeba uważać bo ginie się szybko- na jedno przejscie gry czasem 150 zgonów ;)
Weapon Reposition Project to mod zmieniający pozycję broni- bardzo przydatny bo w wanilli luneta zasłania widok.
Cuirass Exoskeleton Duty - Not Useless egzoszkielet Dolg był traktowany niesprawiedliwie bo zablokowany ma sprint a ten mod to w pewnym sensie naprawia.
Any weapon as sidearm ten mod pozwala wyposażyć dowolną broń jako broń boczną np strzelbę można włożyć w miejsce pistoletu.
Achievements Enabler całkowicie omija blokadę osiągnięć na Steam.
Better Durability - Weapons and Armor narazie ten mod nie został zaktualizowany ale warto go użyć gdy zdeprymuje szybkość zużywania się broni i pancerza.
Na wagę najlepszy jest Long Days - Carry Wght - Rep Cost - Upg Cost - MODULAR czyli dłuższe dni - większy udźwig - koszty napraw - koszty ulepszeń. Warto czasem używać i takich modów bo ekonomia w grze jest niesprawiedliwa, im lepszy sprzęt tym więcej kosztuje jego "serwisowanie".
Czasem też uzywam Fast Travel across the Zone mod na szybką podróż w miejsca już odwiedzone za którą płacisz lekami antyradiacyjnymi w zależności od długości drogi.
Sleeping Bag Mod masz ze sobą śpiwór i możesz spać w zonie.
NPC Combat Overhaul mod, który zmienia i poprawia zachwanie NPC w akcjach bojowych.
Enhanced Combat VFX efekty wizualne w walce, blyski wylotowe, dymy itp ;)

Wiele dobrych modów jeszcze nie zaktualizowane więc trzeba czekac choć przyznam, ze wiele wraz z patchem 2.0 zostało naprawione ale też są tematy ciągle nie ruszone. Ciesze się, że poltergejsty nie rzucają już przedmiotów przez sciany i można je szybciej załatwić ;)

Aktualnie przechodzę grę na takich modach :
-Any Sideweapon for 2.0
-Carryweight250_996_P
-ExoskeletonDuty_NotUseless
-WRP_VanillaPlus_CurvesOverride_10_P
-Repaircost25_995_P

i to wszystko- czekam na Better Durability i wtedy usunę repaircost.

24.08.2026 01:27
Sielislaw
8.4
1
odpowiedz
Sielislaw
28
Chorąży

PanDaneX Ta gra bardzo mi się podoba zreszta jak i cała seria. 1600 godzin przez 2 lata to chyba nie jest aż tak dużo poza tym ciągle znajduję coś czego jeszcze nie widziałem w grze. W Stalkerze 2 jest co robić a jedno przejście czasem zajmuje więcej niż 150 godzin (Better Ballistic)- wszystko na spokojnie i bez spiny. Wystarczy zmienić jeden szczegół lub decyzję bądź wybór a gra inaczej się układa. Co więcej mogę powiedzieć....jestem zafascynowany patchem 2.0 i Cost of Hope.

24.08.2026 05:49
MelChioR
8.5
odpowiedz
MelChioR
97
Pretorianin

Sielislaw dzięki za listę.
Przede wszystkim jak grałem na premierę to wściekałem się na arsenał broni - z karabinem z wysypiska biegałem 40 godzin i byłem już tak sfrustrowany tym że żadna nowa broń nie ma lepszych parametrów że w końcu wygooglowałem gdzie znaleźć coś lepszego (gram powoli czeszę mapę misję poboczne itp nie pchałem głównego wątku)
Dlatego też nie chcę stosować żadnych ułatwiaczy jedynie zwiększyć arsenał broni i dodatków. Oxa standard wydaje się fajnym pomysłem jakby połączyć z jakąś paczką broni ale jak poczytałem o oxa prototype - możliwość rozłożenia broni na części pierwsze i złożenie samodzielnie z różnych części - to brzmi wręcz genialnie i częściej będę czuł progres i nagrody (np znajdę jakąś lepszą lufę). A oxa sam w sobie zawiera mod better balistic. Tylko zastanawiam się z tym shay living zone bo niby trochę a life poprawili, jak dla mnie to wręcz co chwilę trafiam na strzelaniny i inne akcje jedynie co to zwiększyłbym tą bańkę respawnu wszystkiego wokół nas. No i wiadomo trzeba czekać aż zaktualizują mody, dużo ludzi poleca paczkę shining zone ale zanim to zaktualizują to pewnie z pół roku minie

post wyedytowany przez MelChioR 2026-08-24 05:53:26
23.08.2026 19:08
9
odpowiedz
user1167044721d
2
Junior

Od wersji 1.0 do 2.0 czyli do 20 sierpnia na 7900xtx działało jak marzenie. Od piątku jak wydali patcha 2.0.1 który rzekomo naprawia jakieś tam tekstury wywala błąd po godzinie grania do tego stopnia że musże instalować na nowo sterowniki bo komputer działa jak zawirusowany i z tego co widzę to mnóstwo ludzi na AMD ma ten problem.

23.08.2026 19:13
mgr. Kuba
10
odpowiedz
2 odpowiedzi
mgr. Kuba
175
-

Elegancka aktualizacja, pojawił się nowy, taki drobny problemik, nie mam dźwięku w grze - reinstalacja nie pomogła. No elegancka robota. Zawsze globalne problemy z grami mnie omijały i u mnie wszystko zawsze było git (np. CP77, Gothic Remake) ale Stalker 2 nie daje za wygraną :D

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-08-23 19:24:17
23.08.2026 21:33
10.1
1
odpowiedz
dwrrr
57
Pretorianin

mgr. Kuba musisz w opcjach dźwięku w menu gry ustawić to samo źródło co w windows

24.08.2026 20:14
mgr. Kuba
👍
10.2
odpowiedz
mgr. Kuba
175
-

dwrrr Dzięki byczku, bangla.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-08-24 20:14:27
23.08.2026 19:29
sonn
11
odpowiedz
2 odpowiedzi
sonn
100
Lubię gry!

Działa już system A-Life tak jak miał działać?

23.08.2026 19:34
11.1
odpowiedz
user1167044721d
2
Junior

sonn Nie wiem czy to można nazwać a lifem bo to poprostu jest resp npców w bańce 100 metrów ale ogólnie jest już o wiele lepiej. Wszystko zaczyna albo już ma ręce i nogi. Co chwile słychać gdzieś psy albo dziki tudzież mięsacze czy inne snorki, czasami się jeszcze może się zdarzyć jakiś głupi resp ale to może ze dwa razy mi się zdarzyło.W każdym razie nie ma pustki na mapie.

24.08.2026 08:16
sonn
11.2
odpowiedz
sonn
100
Lubię gry!

user1167044721d właśnie się bałem, że ten cały A-life to będzie jednak porażka a na to liczyłem najbardziej.

23.08.2026 22:04
WolfDale
😃
12
odpowiedz
WolfDale
111
~sv_cheats 1

Czyli dalej nie można pisać o dopracowanej grze, bo jak widać znowu loteria. Jedni mają więcej szczęścia i gra im działa spoko, a drudzy mają co chwile jakieś problemy.

Będzie trzeba w końcu się za to zabrać i zobaczyć która pula szczęśliwców jest mi przeznaczona.

23.08.2026 23:05
DocHary
13
1
odpowiedz
DocHary
94
Unclean One

Wczoraj odsiedziałem jakieś 4h, właśnie się zabieram na krótszą sesję. Nadal powiem to samo - wiele do zarzucenia, ale klimat miażdży i to jest piękne w grze, gdzie quicktravel praktycznie nie istnieje. Z nowych rzeczy - po tym jak się Monolith uaktywnił mam wrażenie "gąbki na ołów" jak CP2077.

24.08.2026 01:25
Sebo1020
14
odpowiedz
2 odpowiedzi
Sebo1020
200
Senator

Tak jak pisałem w innym komentarzu, twórcy dodali sporo usprawnień i polepszyli oprawę graficzna, jednakże nadal nie poprawiono działania wrogów i ich inteligenci podczas potyczek, nadal mają sokole oko (nawet mimo dodania mgły), potrafią zauważyć cię z oddala, a kiedy już jesteś dla nich widoczny, to nieważne gdzie się ukryjesz, bo i tak cię znajdą i ustrzelą z najbardziej badziewnej broni, jaką posiadają, nie ważne, jaki wypasiony kombinezon masz, bo i tak randomowy "żołnierz" w ortalionie z uszkodzonym AK ustrzeli cię tak samo, jak wyszkolony żołnierz w egzoszkielecie korzystający z super zaawansowanej broni, jestem zdziwiony, że tego jeszcze nie poprawili, nie twierdze, żeby gra była łatwiejsza, po prostu fajnie by było, gdyby walka była bardziej zbalansowana i sprawiedliwa, jeśli natrafię na jakąś grupę żołnierzy w egzoszkieletach korzystających z noktowizorów z wypasionych karabinów, to nich ta walka będzie wymagająca, ale też nie na zasadzie widzenia mnie z kilometra w dodatku przez wszystkie obiekty, a reszta "żołnierzy" w ortalionach i kominiarkach, niech służy jako mięso na pociski, gdzie podczas walki z nimi fajnie by było, gdybym np., widział jak zacinają im się te zardzewiałe AK

24.08.2026 21:12
Ragn'or
14.1
odpowiedz
Ragn'or
254
MuremZaPolskimMundurem
Image

Sebo1020 Z moich doświadczeń wynika że na poziomie trudności weteran jest mega łatwo. Mod NPC Combat Overhaul podnosi poprzeczkę, poprawia zachowanie npc-ów, już w trzech miejscach musiałem tymczasowo zmniejszyć poziom trudności- podczas walki z ciężkimi mutantami.
Potestuj grę z kilkoma modami, może odczujesz różnicę na plus.

post wyedytowany przez Ragn'or 2026-08-24 21:26:18
24.08.2026 21:26
Ragn'or
14.2
odpowiedz
Ragn'or
254
MuremZaPolskimMundurem
Image

.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl