żadnych preorderów.
Już widać nerf grafiki mocny. Cała nadzieja, że tworzą tą grę z taką perspektywą, że kiedyś na nowszych konsolach wrócą z poprzednią grafiką. Do tego rozwój woke trybu GTA Online nie wróży nic dobrego. Misje nudne jak flaki z olejem. Dlatego kolega wyżej mówi dobrze. Żadnych preorderów. Nie wątpie, że to będzie wielki sandbox z multum rzeczy do roboty but still...

pojawiły się jednak pogłoski, jakoby PS5 zdeklasowało XSX/S w stosunku 8:1 (8 zamówionych kopii gry na PS5 przypadających na 1 przeznaczaną na XSX/S)
na allegro jest 6:1, rzecznik xboxa może sobie gadać a prawda jest taka że już dawno są na przegranej pozycji
żadnych preorderów.
Już widać nerf grafiki mocny. Cała nadzieja, że tworzą tą grę z taką perspektywą, że kiedyś na nowszych konsolach wrócą z poprzednią grafiką. Do tego rozwój woke trybu GTA Online nie wróży nic dobrego. Misje nudne jak flaki z olejem. Dlatego kolega wyżej mówi dobrze. Żadnych preorderów. Nie wątpie, że to będzie wielki sandbox z multum rzeczy do roboty but still...
Konfiarz kłóci się z lewakiem, nowe, nie znałem. Siebie warci jesteście.

pojawiły się jednak pogłoski, jakoby PS5 zdeklasowało XSX/S w stosunku 8:1 (8 zamówionych kopii gry na PS5 przypadających na 1 przeznaczaną na XSX/S)
na allegro jest 6:1, rzecznik xboxa może sobie gadać a prawda jest taka że już dawno są na przegranej pozycji
Gracze: Chcemy wolności i własności gier (użytek)
też gracze: kupuja cyfrówkę za 80$ bez żadnych skrupułów
gracze są najgorsi
Nie dajmy się zwariować.
Ja od dobrych kilku lat nie kupiłem gry na płycie. Nie widzę sensu.
Gry AAA i tak wymagają kilkunasto-gigabajtowych aktualizacji po zainstalowaniu gry, więc i tak musimy pobrać sporą część gry po jej kupnie i instalacji. Dodatkowo gry można kupować na wyprzedaży sezonowych w bardzo korzystnych cenach. Od wielu lat kupuję na wyprzedaży gry w wersji Ultimate po lepszej cenie niż janusze biznesu sprzedają fizyczne kopie gry na olx, oczywiście w wersji golas bez dodatków...
O ile od dawien dawna nie kupowałem pro-orderów, tak w przypadku GTA VI kupiłem wersję Ultimate. GTA VI to najbardziej wyczekiwana gra dekady, jest na nią większy hipe niż był na jakąkolwiek inną grę w całej historii gamingu i mam nadzieję, że twórcy to wiedzą i nie zaserwują nam zbugowanej kaszany, jak twórcy pewnej gry, która miała wyjść dopiero wtedy jak będzie gotowa...
Nie jestem jak ty fanem korporacji i ich cyferek, a stwierdzam tylko fakt, że Cyberpunk przed premierą zwłaszcza po ujawnieniu Keanu Reeves to coś czego w branży nigdy nie było i już raczej nie będzie. Nie wiem czy jeszcze ktoś wie i o tym pamiętam ale to tak naprawdę Redzi i ich Cyberpunk zapoczątkowali ten dzisiejszy paskudny schemat analizowania każdej sekundy zwiastuna i każdego wywiadu przez prasę, media i setki kanałów na YouTube.
No albo jest to youtuber i robi materiał z rozkminą każdego momentu trailera.
Jedno z dwóch 🙂
Nie wiem czy jeszcze ktoś wie i o tym pamiętam ale to tak naprawdę Redzi i ich Cyberpunk zapoczątkowali ten dzisiejszy paskudny schemat analizowania każdej sekundy zwiastuna i każdego wywiadu przez prasę, media i setki kanałów na YouTube.
Wierutna bzdura.
Szczegółowe analizy materiałów promocyjnych były zanim Cyberpunk został ogłoszony.

GTA VI to będzie mega wtopa, ludzie kupują bo tak ich nauczono, bo Rockstar, bo GTA, bo hype, ale prawda jest taka że Rockstara już nie ma. W tej firmie nie ma już żadnej osoby odpowiedzialnej za sukces wcześniejszych odsłon. Psucie marki zaczęło się od GTA Online, zobaczcie sobie ostatnie dodatki do GTA Online, mają tragiczne recenzje, tragiczną fabułę i tragiczne postacie główne.

Dan Houser – główny scenarzysta praktycznie wszystkich poprzednich GTA. Odszedł z Rockstar w 2020 roku i potwierdził, że nie pisał scenariusza GTA VI.
Leslie Benzies – producent GTA III–V, odszedł z Rockstar.
Lazlow Jones – odpowiadał za humor, audycje radiowe i satyrę w poprzednich GTA. Również odszedł z firmy.
Michael (Mike) Unsworth – wiceprezes ds. scenariusza odszedł w 2023
To tak jakby z kręgosłupa wyciąć kilka kręgów, nie ma mowy o chodzeniu, dlatego zaprawdę powiadam wam, najbliższy gameplay sporo nam powie w kontekście tego ile GTA ma twardych, satyryczno gangsterskich zębów trzonowych, a ile mleczaków a la Fortnite for kids tak jak ten screen gdzie gangsterzy w różowych rękawiczkach i rurkach wyglądają jak postacie z Pipo Disneylandu, a nie prawdziwi gangsterzy, tacy prawdziwi jak chociażby z O' Block w Chicago (jeden z najbardziej znanych i niesławnych kompleksów mieszkalnych w USA)
No chyba, że na tym screenie jest pokazana satyra w kontekście fioła ludzi na punkcie social mediów, zjawiska pato streamerów etc, to wtedy spoko. Osobiście uważam, że brak tych osób, szkolenie Rockstara z zakresu DEI, cenzura transów w GTA 5 i parę innych rzeczy, to uważam, że bardziej chodzi o część z Pipo Disneylandem:) Po prostu, takie są fakty, ale jak mówię - gameplay sporo powie. Czyli >>>> To jak postacie wyglądają, jak się zachowują, ale przede wszystkim jakim językiem operują:)
o to głównie biega bo to ten aspekt zatruł część pop kultury, a konkretnie film/serial/gry.
***część ziemian nie ma pojęcia w ogóle na czym to polega, ale to ty wszędzie widzisz woke (albo przynależysz do jakiejś tam partii politycznej lol) to tak na marginesie:)
Chcę już słyszeć ten płacz normików, jak zagrają sobie w takie GTA i będą płakać że postać się ślamazarnie porusza, nie to co w Fortnicie
Jak można zrobić literówkę w wytłuszczonym TYTULE i to puścić do publikacji?
To tylko 10 sekund na sprawdzenie PRZED a sprawia, że artykuł nie wygląda amatorsko od samego początku...
Ciekawe ilu z pieniaczy jak wyjdzie to gta to nie będzie się mogło oderwać :)
Tylko NPC grające na konsoli są na tyle zidiociali żeby kupić preoder pudełka z kluczem w środku xD już o preorderowaniu gry która jest tylko w formie cyfrowej z nieograniczoną liczbą egzemplarzy nie wspominając. Nawet widziałem jakiegoś typa który kupił ileś tam egzemplarzy za 50k$ bo myślał że jest ograniczona ilość i że będzie scalpować XD Ahh Ci konsolowcy
Tutaj też nie chodzi o liczbę płyt bo już od dawien dawna gra jest tak łatana że gigabajty dawno przebiły pojemność dysku. Tylko o sam fakt "posiadania" gry i możliwość jej odsprzedaży. Nie dadzą to nie. Polaki już wymyślili kombinacje żeby kupić cyfrę za 200zł z hakiem 😅
I tyle, jeśli chodzi o walkę z cyfryzacją na konsolach, tak jak pisałem wcześniej... internet internetem a życie życiem, choć jestem ciekaw dnia premiery i tego, czy w ogóle konsumenci będą mogli aktywować "swoje" kopie gry, bo o samym pobieraniu to mogą oczywiście zapomnieć
Być może kiedyś poznamy szczegółowe dane, ale wiele wskazuje na to, że PS5 i tak ma przewagę nad XSX/S, nawet jeśli jest ona mniejsza niż 8:1.
Po co Hubercie piszesz takie pierdoły? Microsoft nie podaje takich danych, jako dziennikarz powinieneś o tym wiedzieć.
Mam niestety ogromne obawy do tego w którą stronę to pójdzie. Płyty z kodem? To bardzo słaba zagrywka. Jednak warto wspomnieć że już tak było że tylko część gry znajdowała się na płycie i żeby w nią grać i tak musiałeś pobrać coś z internetu. Czyli i właściwe to co było na płycie nie dawało ci gwarancji zagrania.
Przełknął bym to gdyby jeszcze te pudełka miały zwartość, gazetki czy grafiki, cokolwiek co by wypełniało to pudełko. Jeśli natomiast będzie ono zupełnie puste z samą karteczką z kodem to to będzie najbardziej rozczarowująca premiera w całym moim życiu. Idąc tym tokiem niedługo firmy w ogóle zrezygnują z pudełek, zrezygnują z grafik pudełkowych bo przestaną być potrzebne. To co ? Zawieszki, jak karty podarunkowe z kodem do Spotify ? XD. Ludzie zaczną zbierać jak znaczki pocztowe
Tak czy siak gra sprzeda się w ultra gigantycznym nakładzie i będzie największą premierą w historii. A wersja PC, która według mnie wyjdzie już w 2027 roku, i to nawet w jego połowie, podbije wynik jeszcze bardziej.