Lubię tych wszystkich o umoralniają, płaczą że dzieciaki grają w cod'a, gta, czy tak jak tu wowa, a sami w ich wieku to robili. Jebani hipokryci.
Oni dorośli i zrozumieli swój błąd. Ty, jak widać, masz przed sobą jeszcze długą drogę dorastania, a przede wszystkim musisz nauczyć się pisać po polsku poprawnie. Zdecydowanie zalecam Tobie mniej grania, więcej nauki.
Silnie uzależniająca XD. To nie jest kwestia gry, ale już tego kto gra. Bo kogoś ta gra może wciągnąć, a inny pogra kilka godzin i powie, że jest od bani i już nigdy do niej nie wróci.
Poza tym jak komentarz wyżej. Ile oni mieli lat kiedy pierwszy raz zaczęli grać?
Wyrzuciłby PCta. A ciekawe czy syn tego gościa ma telefon i co na nim robi. Gorzej jak się okaże, że gra, albo TikToka czy inne rzeczy scrolluje.
Grałem już w wieku 3-4 lat w Heroes 3, potem druga dłuższa gra to było Vice City!!!!!!!!!!!!!!! Na steam mam z 1000 gier i pewnie 2 lata zmarnowane na granie bez spania. 800 anime i łącznie 280 dni bez spania oglądania + seriale to pewnie rok. Całe życie miałem przy PC. Nie jestem mordercą, mam pracę i zarabiam 10 kafli na rękę. Pozdrawiam hipokrytów.
Kilka faktów:
- jeśli rodzic uważa, że WoW może mu zaszkodzić, to znaczy że prawdopodobnie już ma problem z kontrolą rodzicielską
- WoW jest kroplą w morzu zagrożeń online, w dodatku w dużym stopniu kontrolowaną portfelem
- nie wiem czy to kwestia abonamentu, ale w statystykach prawdziwych uzależnień królują Minecraft, Fortnite, LoL, CS
- rodzic będący jednocześnie graczem sam ma ogromny wpływ na higienę gry u własnego dziecka, także ten
Swojej 9 letniej córce daje grać i widzę z tego taki plus, że nie jest spragniona grania. Smartfon to traktuje jak coś co może odłożyć i skupić się na innych czynnościach. Młodszy syn na szczęście nie lubi smartfonów i komputerów. Woli się bawić klasycznie zabawkami. Teraz właśnie układa coś z klocków lego.
Nie ma z czego wyciągać newsów co już nie ma ciekawych newsów o grach reddit musicie ruszać gdzie jest recenzja banerlord warsails kiedyś się rozpisywaliście o tej grze.
Jak chce z własnym dzieckiem grać w WoWa to jego sprawa, nikomu nic do tego.
To dziecko już ma nadwagę. Ten człowiek ewidentnie nie radzi sobie z byciem rodzicem i w ten sposób po prostu pozbędzie się młodego. Obrzydliwe moralnie zachowanie.
Lubię jak poucza o wychowaniu współczesna tłuszcza, która swoimi nowymi lepszymi zasadami, żeby dziecka absolutnie nie stresować, nawet głosu nie podnieść bo to ciężka krzywda i zbrodnia oraz agresywnie obwiniająca i krytykująca każdych rodziców tylko nie siebie, doprowadziła do powstania najgorszego pokolenia w dziejach. Ja dostawałem po tyłku, ale nigdy nie byłem jak współczesne "lepiej wychowane" bahory, co zero szacunku do dorosłych, robią co chcą, drą mordy, nie słuchają i jawnie oznajmiają rodzicom, że mają ich w dupie. Wystarczy przejść koło placu zabaw, żeby to zobaczyć. Ale wy nie, można wam nagrania dawać, nawet zawlec was i pokazać na żywo jakie prymitywne i niemożliwe do kontroli małpy stworzyliście, ale wy, odklejone ameby, dalej będziecie pieprzyć swoje, że wy wychowujecie lepiej niż wychowywali rodzice milienialsów. Nie zapraszam do dyskusji, nie gadam z debilami, po prostu wiedzcie, że nimi jesteście i wychowaliście najgorsze pokolenie w historii ludzkości.
Nie wiem, nie znam, nigdy nie grałem. Ale swojemu dziecku nie pokażę gier MMO ani innego ścieku nastawionego na multiplayer. Będzie poznawało dobre gry dla jednego gracza.