Deweloperzy zdziwieni, że gracze w strzelance wolą strzelać niż uprawiać dyplomację xD
Nie spotkałem jeszcze tak płaczliwiej i zapatrzonej we własne poczucie "sprawiedliwości", społeczności jak ta Arc. To co dzieje się na community tabie na steamie, albo na reddicie to jest jakiś absurd. Ludzie tam wyzywają się od morderców i szkolnych strzelców, bo ktoś zabił ich w grze w której jest opcja pvp xDD. Niektórzy powymyślali sobie, że ludzie ubierają skiny w tej grze jako przynależność do frakcji PVP/non pvp, więc czasami idziesz z kilkoma osobami i nagle ktoś zaczyna do ciebie strzelać, krzycząc że masz skina pvp i jesteś szczurem xDD
Ogólnie gra całkiem ok, ale społeczność jaką zgromadziła jest na prawdę dziwna.
Co do eventu, to niestety ale widać że embark zaczyna uginać się pod krzykami ludzi i niedługo możemy dostać rozdział na serwery pvp i pve, co moim zdaniem bardzo grze zaszkodzi.
Raz mnie jakiś gościu stalkował, milczał, nie dawał sygnałów, natychmiast zrobił sie podejrzany, wyciągnołem IL toro i zabrałem się za skrytke, ale najpierw cofnalem sie by zachowac broń w ręku i ponowilem wydobycie, jak naturalnie, wykorzystał okazje i zaczął strzelać, odskoczyłem, are strzałów i po nim, tutaj trza mieć intytucje bo nigdy nic nie dzieje się tam bez powodu
co prawda musiałem zagrać przez to z 45 razy w agresywnym lobby by wrocić do bezpiecznego, nie było to akurat trudne starczy ze
-unikać otwartych przesztrzeni, w ktorych nie bedziesz miał gdzie sie schować
-nigdy nie zużywał calego paska wytrzymałości, przyda się w razie awarii
-jak nie masz pewności, nie wchodz w strefy wysokiego łupu
-no i za każdym razem jak coś wyłomujesz, rozgladaj się
Nigdy nie pokladaj zaufania w innych, zwlaszcza jak juz maja broń w ręku, tez spróbuj yłączyć między platformowy start (o ile grasz na PC)
Jest tez coś takiego jak darmowy rykosztunek, widnieje podczas wyboru wyposzarzeniaa pogrzebane miasto nie jest takie hard lvl, bo masz tam budynki z ktorych mozesz się rozglądać, błekitna brama podobnie, o tyle ze mozesz uzyć terenu jako osłony, jak bedziesz unikał walki przez ok 5 rund wrocisz do bezpieczniejszych lobby, z darmowym rykosztunkiem nie ma co załować strat
Wiem co pisze jak juz mam wszystko oklepane na full i parę legendarek z 214H klepania się
"Ludzie tam wyzywają się od morderców i szkolnych strzelców, bo ktoś zabił ich w grze w której jest opcja pvp xDD"
w prawdziwym życiu też jest opcja PVP i po takiej akcji też w necie wrze i są wyzwiska.
ARC to jest nic innego jak eksperyment społeczny i powinni się o jej społeczności pisać prace naukowe.
Wszystko rozchodzi się o to że atakowany nie może się bronić tylko uciekać aby wrzucało go do lobby bardziej przyjaznego, oczywiste jest, że jak ktoś nas atakuje to się bronimy a gra traktuje to jako udział w bójce a nie jako samoobrona zupełnie jak w polskim prawie. Moim zdaniem ten kto zaczyna walkę powinien trafiać do lobby bardziej agresywnego a ten co się broni jego status nie powinien się zmieniać lub zmieniać w stronę lobby bardziej przyjaznego.
W tej pojebanej grze, atakujacy prawie zawsze wygrywa starcie bo broniacy nie ma czasu na schowanie sie lub uleczenie, pojebany mechanizm kto pierwszy strzela ten wygrywa dodatkowo nie slychac podbiegajacego szczura, utrata polowy graczy mowi sama za siebie
Jakby gra nie miała ARCow to by skończyła jak każdy inny extraction shooter czyli ludzie strzelaliby tylko widząc kogoś innego, ale że są ARCi i są czymś więcej niż tylko utrudniaczem w rozgrywce to część graczy jest zwrócona w tym kierunku, to nawet bardziej pasuje do świata przedstawionego, bo na świat spadły roboty a ludzie napieprzają się między sobą mając wspólne miasta-schrony jak speranza? No debilizm przecież.
Przez to że gra promuje 2 typy rozgrywki zrobiły się 2 obozy i nic tak nie irytuje jak chcesz tylko znaleźć młot, zbierasz,szukasz a szczury strzelają Ci zawsze w plecy bo na uczciwą walkę tu nie ma miejsca.
Na większe zmiany niestety nie ma już miejsca bo gra musiałaby być przebudowana od podstaw, na przykład mapy zachęcające tylko do PvE gdzie ARCi są silniejsze, a PvP karane, albo mapy PvP gdzie ARCi to same kleszcze I trzaskacze i są tylko przeszkadzaczami.
Albo PvP cały czas ale rajdy i dungeony PvE jak w RPGach